Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (387)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Čím to, že se Meryl Streep objevuje už jen v praštěných podřadných komediích? Kde je ta doba, kdy platila za hvězdu nejvyššího kalibru, které náležely hlavní role v těch nejlepších filmech? Nebaví mě sledovat Meryl "oh jak já zbožňuji Francii" s podivným akcentem, jak běhá po trzích a nakupuje přísady na vaření. No a nominace na Oscara? Ta už je spíše povinností, ale upřímně, Meryl nemá šanci vyhrát. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem opravdu nedokázal "skousnout". Asi nemám ten správný vztah k vaření a jídlu, což je hlavní předpoklad pro diváka, který chce vydržet až do závěrečných titulků. A poslední dobou nějak nemusím ani Meryl Streep, která tady svoji diblíkovitou roztomilost (pro mě byla za hranou už v "Mamma Mia") a pozitivní energii rozdává s takovou vervou, že se budu muset jít uklidnit nějakým brutálním satanistickým hororem. ()

Reklama

Ernia 

všechny recenze uživatele

První polovina fakt za 5*, naprosto dokonalý hlášky, vtipný situace, rychle to ubíhalo, doplněné perfektní hudbou. Druhá polovina je našpicovaná trapnýma dlouhýma proslovama, ubohou (ale zřejmě nezbytnou) vložkou, kdy opustí manžel úspěšnou manželku .. to byl zase trapas, na takový 2,5 hvězdičky max. Takže nakonec 4* a velké díky Meryl za další super film, výbornou roli a Meryl-fans partě za nezapomenutelné 2 hoďky v kině =) ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Kruci já bych jedl...po shlédnutí kulinářské lahůdky "Julie & Julia" hlady přímo šilhám! Roztomilá a jak jinak než (pokaždé) výtečná Meryl Streep vaří a píše jak o život v originálním příběhu, který uvařil sám život. A aby to nebylo málo, souběžně s příběhem jedné Julie (Streep), která se kdysi ve Francii učila vařit, sledujeme příběh druhé Julie (Amy Adams), která propadá kouzlu vaření a denně o svém zážitku bloguje. Zajímavé spojení minulého s přítomným, příjemná atmosféra a hlavně fůra dobrého jídla - to vše a mnohem víc jsem dostal v tomto milém a strašně moc pohodovém jídle - kruci - filmu! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Dnes vaříme s Norou Ephron a jejími dvěma speciálními hosty Julií a Julií propojené spolu přes historický telemost a za pomocí tohoto snímku, který se snaží tvářit jako kulinářská hříčka o tom zda mohla reálně Julie potkat Julii. Julie and Julia je zvláštním snímkem snažícím se trošku nemotorně sdělit, že láska prochází žaludkem a na pomoc je povolána příjemná retro atmosféra, jenž prezentuje Streepová v konfrontaci s uspěchanou moderní dobou za níž kope Amy Adams. Podmanivý byť nevyvážený double-feature snímek spojený několika prvky, které by měly rádoby propojit oba životy v jeden osudový dotek. Ale daří se to jen napůl. Příjemné posezení u něhož zrazuje prázdný žaludek, který se přeci jen při odchodu z kina zaručeně ozve. 7/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kde filmová Julia Child naseká celou hromadu cibule, se natáčelo s opravdovou cibulí. (Ernia)
  • Jedná se o druhý film Meryl Steep se jménem Julie v názvu, první byl její filmový debut ve snímku Julie (1977). (CliffLee)
  • Komik napodobující Julii Child v televizní show je Dan Aykroyd. (CliffLee)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno