Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna byla na turné s dívčím sborem, Mark byl architekt, který psal diplomku o italské architektuře. Poprvé se potkali ve Francii a bylo to láska jako hrom. Netrvalo dlouho a byla svatba. Nyní, o dvanáct let později, je jejich manželství v troskách a oni, opět na cestě po Francii, se snaží zachránit, co se dá. Příběh, který v četných a několika souběžně běžících retrospektivách mapuje jejich cestu manželstvím od prvotní zamilovanosti, přes námluvy, nevěru a rodičovství až po krizi, způsobené prostým faktem, že jejich vzájemná láska se vytratila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

golfista 

všechny recenze uživatele

Na pozadí mnoha společných cest autem je vykreslena společná cesta životem úspěšného architekta (Albert Finney) a jeho krásné ženy (Audrey Hepburn). Přes všechny krize, kterými procházejí je postupně odhalována nejdůležitější skutečnost. Manželství drží pohromadě to nejdůležitější - láska. Velmi dobře natočené "road movie" zobrazované v různých časových rovinách, které se vzájemně mistrovsky prolínají. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Z počátku jsem byla ,,pitomá" z rychlého a poměrně častého přeskakování časových rovin. Když jsem se s tím srovnala, začal mě děj a námět bavit. Finneye bych za ty kecy občas praštila do kebule, zpočátku nesympatický sebestředný otrava se mi ke konci moc líbil. Audrey Hepburn jako vždy kouzelná a svěží. A až se budete ptát, kdo jsou ti lidé co sedí u jednoho stolu a nemluví spolu? No přece MANŽELÉ. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Postaráš se, aby Carol nevypadla z okna nebo nesnědla kus židle? Ano, miláčku? Můžeš?" Jak je super období zamilovanosti, ještě lepší je naplnění lásky společným soužitím a vrcholem je manželství s dětmi. Já jsem bejval takovej romantik, ale pak jsem se čelně střetl s realitou a při sledování tohoto snímku jsem přivítal skutečnost, že v tom nejsem sám. A přitom jsem si užíval každou chvíli s Joannou (roztomilou i protivnou) a moc mě nebavily chvíle s Markem. Přisuzuju to tomu, že jsem vždycky byl genderově nevyváženej, ale s tím už asi nic neudělám. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A mně to nebavilo. Střídání časových rovin, postupné skládání střípků - a vlastně čeho? Tuctového příběhu dvou, co neměli nic, a pak měli moc práce a málo času. Je to zbytečně dlouhé, většina scén se odehrává v autě a konverzace připomínají divadelní hru. Chybí tomu nějaký nadhled, humor (kromě běžných životních trapasů), a vlastně jsem pořád čekal, jestli se objeví nějaká větší zápletka, která by se trochu vymykala všem těm běžným a tuctovým problémům, jaké lidé ve vztazích mají. Jako bych se díval na home videa páru, který neznám, a která mi časem přijdou nudná a otřepaná. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Krásný a příjemný filmeček o lásce a příběhu jednoho manželství. Road movie z nádherné Francie odehrávající se v různých časových rovinách báječně propojených. Snímek plný bezva nápadů a hravých detailů a skvělých Audrey Hepburn a Alberta Fienneyho. Ke konci chvílemi trošku zdlouhavé, ale moc hezky se mi na to koukalo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Audrey Hepburn (Joanna Wallace) a Mark Wallace (Albert Finney) boli požiadaní, aby viedli réžiu počas scén v idúcom aute. A tak sami stláčali tlačidlá na kamere, zatiaľ čo režisér Stenley Donen išiel vedľa nich v inom aute. (TheRoller)
  • Niektoré biografie Audrey Hepburn (Joanna Wallace) tvrdia, že herečka bola veľmi nervózna z natáčania scén, kde bola nahá, a najmä z tej, kde mala nahá plávať. Ak takáto scéna aj bola natočená, do finálnej verzii filmu sa nedostala. (TheRoller)

Související novinky

Letos v Marienbadu

Letos v Marienbadu

19.08.2019

V srdci malebných Mariánských Lázní se v termínu od 28. do 31. srpna 2019 uskuteční již čtvrtý ročník Marienbad Film Festivalu. Poklidné lázeňské město přivítá na konci prázdnin festival zaměřený na… (více)

Reklama

Reklama