Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

mcb 

všechny recenze uživatele

Film made by Funny people. Kanonáda přisprostlých vtipů "o koulích apod." protínající tíživé drama o člověku s nevyléčitelnou chorobou v režii Sandlera, Rogena a Apatowa. Ústřední trio, stejně jako třeba Kevin Smith, dokáže povznést snímek do dojemných a uvěřitelných sfér, které za žádnou cenu nepůsobí jakkoli nuceně či uměle. Ba co víc, obsahuje momenty přímo dojemné. Po Panicovi a Zbouchnuté dosud nejvyspělejší Apatow, zdatně balancující na vtipné a vážné rovině. ()

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Judd Apatow | Hudba: Jason Schwartzman, Johan Hill | Produkcia: Judd Apatow, Clayton Townsend, Barry Mendel | Distribúcia: Universal, Columbia | Štúdio: Relativity Media, Apatow Productions, Mr. Madison 23 P | Rozpočet: 75 miliónov $ | Tržby: 71,880,305 $ || Pre mňa najnaťahovanejší film roku. Sebaľútosť hlavnej postavy je k nevydržaniu. A akokoľvek som sa snažil, ten film mi proste za 2 a pól hodiny nepovedal nič. A to veru nezachráni ani šaškujúci Bana. Jedinou dobrou vecou je, že túto Sandlerovku už nezožrala ani jeho divácka skupina, bol to prepadák i celosvetovo. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Swedish nazi giant, Eric "family budha" Bana a Sandler v dramatckej polohe. Toto sú všetky dôvody prečo nepôjdem pod 3 hviezdy a zbytok už bol len marný boj s Apatowovou prepálenou mozaikou štyroch zbytočných filmov v jednom obludnom balení. Stále neviem prečo jeho režisérske plody vôbec riešim. 50% ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

I've seen new Harry Potter Movie. Harry is getting old! Judd Apatow má velké srdce a ještě větší talent. Svým neotřelým humorem ve stylu "Smithovek" dokázal stvořit jednu z nejlepších komedií posledních let, jenž je vtipná jak šíleným, tak inteligentním způsobem a zároveň po romantické stránce nepůsobí vůbec kýčovitě. Hlavní hrdinové trousí fórky či životní pravdy v každém dialogu, takže ani přes nadprůměrně dlouhou stopáž (jedná se o letní komedii) film nenudí a svižně plyne skrze opravdu dobře napsaný scénář (naprosto nepředvídatelný). Co se týče hereckého obsazení, tak nemohlo být lepší. Adam Sandler balancuje na hraně mezi Reign me Over a Punch-Drunk Love, čímž se jeho postava stává sympatickou a nehorázně vtipnou již od první sekund (ano sekundy, ten začátek je vynikající) a do závěrečných titulků se na tom nic nezmění. Seth Rogen září jak Chernobylská elektrárna, ten kluk má nekonečné zásoby pozitivní energie! Zástupce ženského pohlaví Leslie Mann hrdě drží krok s hlavními hrdiny. Třešničkou na dortu se pak stává Eric Bana a jeho šílený akcent. Shrnuto a podtrženo, Funny People je nejlepší komedie tohoto roku (promiň Bruno). ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nebudu zapírat, že to, co mě na Apatowovi vždycky bralo, byl talent skloubit vážné drama s hrubozrným humorem. Tentokrát však tento pokus vyšel až trestuhodně naprázdno. Komici měli být zrcadlem, sebezpytem či osobní zpovědí, ale místo toho se rozplynuly v páru nad hrncem, která je však ve výsledku až příliš zaměnitelná a vlastně i podprůměrná. Nestěžuji si, že Apatow točí dlouhé filmy, ale vadí mi, že když už jde film do grandiózního finále, kdy jedině silná deziluze vyvrcholí v onu očekávanou katarzi a ospravedlní i vývoj jednotlivých postav, tak pán režisér nám podstrčí již namilionté přežvýkané tofu. Tfuj. PS: Wilco včetně milostné scény, kdy Apatow dokáže rozechvět divákovi struny, jsou samozřejmě k sežrání. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Namiesto miniroly Jamesa Taylora na Myspace show, kde George a Ira vystupovali bol originálne zamýšľaný Bruce Springsteen. (Flipper)
  • Postavy George a Ira jsou pojmenovány po bratrech George a Ira Gershwin, hudebních skladatelích. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama