Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ghettem se šíří panika. Tajemný „Muž“ zásobuje místní sirotčinec heroinem a jím distribuovaný populární alkoholický nápoj způsobuje fatální vedlejší účinky. Poté, co „Muž“ vykoná pomstu na jednom ze svých dealerů, vstupuje na scénu bratr oběti, všemi obdivovaný a zároveň obávaný titulní hrdina. Na cestu za pomstou se vydává vybaven střelnými zbraněmi, nunčaky a neodolatelně břitkými hláškami. Tři desítky let po vzniku nejslavnějších blaxploitation filmů natočil Scott Sanders poctu žánru, jež je zároveň jeho mimořádně povedenou parodií. Tvůrci si utahují z nejednoho klišé, ovšem silný satirický podtón zaručuje, že o zábavu budou mít postaráno i ti, kterým tituly kultovních filmů Shaft nebo Sweet Sweetback’s Baadassss Song nic neříkají. V hlavní roli jednoho z největších diváckých hitů letošního festivalu Sundance se představí herec, scenárista a majitel černého pásu v sedmi bojových uměních Michael Jai White. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (306)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální, ale opravdu totální pičovina o hrozně nesympatickém negrovi Norrisovského stylu. Nudný je film po celou dobu trvání. Nic se v něm neděje. Debilita střídá trapnost a stále se to opakuje. Závěrečné titulky jsou vysvobozením. Větší pičovinu jsem neviděl měsíce. Scott Sanders je buzík a navždy jím zůstane. ODPAD!!!! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Absolutně super - cool stylová pocta starým 70.kovým grindhousům a exploiťákům, zejména pak blackploiterům!!! Ale nejen z těch film čerpá, ten tobogán, kterým nás film proveze nám připomene mraky filmů spíše béčkových kategorií, ale i kultovek Bruce Leeho (např. Whiteův styl boje apod.), Sonnyho Chiby (brutalita, absurdní akční scény, ...) atd. Čekal sem na ten film snad 3/4 roku a sláva, ne že mne díky Bohu nezklamal, ale dostal mne a pobavil ještě víc, než jsem vůbec čekal!! Zahoďte mozek, vypněte intelekt, tohle je prostě naprosto dokonalá a špičková MEGA-AKČNÍ NÁLOŽ s neuvěřitelnejma hláškama, zpracováním připomínající staré nedotaženosti v technickém zpracování, prezentaci ... prostě absolutí BOMBA .. ne, tohle je prostě DYNAMIT!!! Michal Jai White je fakt borec a jeho jak herecký, tak fyzický výkon opět bere dech!! Špičkové hlášky, neuvěřitelné přehrávání herců, vystředění celého filmu na hlavní postavu tak, že z ní dělá největšího filmového tvrďáka a "maséra všech dob" ... Obrovská porce humoru a parodie na mraky filmů mne nutila se smát od začátku do konce ... Ten film prostě nemá chybu, v pohodě konkuruje "Tarantinovkám", pro mne osobně je to nejlepší parodie jakou znám ... Akční scény jsou naštěstí docela umírnné a vtip háží opravdu přesně tam, kde má být, ale nepřehánějí to ... dyž ale něco v soubojích vtipného příjde, tak je to doslova na posrání (např. Dynamitův tréning kung-fu ve svém bytě s bandou roztřesených asiatů atd. ..). Naprostá PECKA!!! I když ten film asi spousta lidí nepobere ... ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Parádna pocta sedemdesiatkovými blaxploitationom či dokonca bruceploitationom, vtipne a s patričným nadhľadom parodujúca najväčšie nedostatky a dobové klišé, typické pre tieto, dnes už mŕtve subžánre. Kým napríklad v Undisputed 2 na mňa Michael Jai White v konfrontácii s mrštným Adkinsom pôsobil trochu ťažkopádne, tu mu to sekne a predvádza skvelú one man show. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Téda Popravdě jsem nevěděl, do čeho Jdu.. Film jsem si Pustil ze zvědavosti.. Proč házejí všichni 5ětihvězdy a 4hvězdy.. Ono se jedná o starý Film ze 70 Let.. Čiže Hudba, Karate celé to působí Směšně, Komicky.. Místy mi to přišlo až trapné a vadilo mi To, že se jedná o Parodii jsem Zjistil až TU!! Jejich Humor mě silně Oblétl, těšil jsem se až Film Zkončí, nebudu to popírat, nicméně do sebe to něco Mělo, ale už Nikdy více ! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zpočátku sem s touhle parodií měl trošku problém,jelikož ani zdaleka nejsem blaxploitation fanouškem.Ovšem nakonec sem tomuhle ultramegaCOOL drsňákovi (jehož jméno je vlastně úplně běžné) přišel na chuť a velmi dobře sem se bavil.Některé scény (zejména luštění kódu v kavárně) mi přišly jako by je vytvořila legendární trojice ZAZ v dobách své největší slávy.Dynamite sice není po celou dobu třeskutě vtipný,tempo chvílemi kolísá,ale i tak je to to nejlepší co v parodickém žánru v poslední době vzniklo...80% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • James McManus kvôli natáčaniu tohto filmu cvičil denne šesť hodín s nunčakami. (beso74)
  • Hlavním inspiračním zdrojem pro film byla píseň „Superbad“ od Jamese Browna. (nocojed)
  • Malý prostetický penis, co má Gunsmoke po zákeřném drinku, je ve skutečnosti obarvený dětský dudlík. (JayZak)

Související novinky

Reklama

Reklama