Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ghettem se šíří panika. Tajemný „Muž“ zásobuje místní sirotčinec heroinem a jím distribuovaný populární alkoholický nápoj způsobuje fatální vedlejší účinky. Poté, co „Muž“ vykoná pomstu na jednom ze svých dealerů, vstupuje na scénu bratr oběti, všemi obdivovaný a zároveň obávaný titulní hrdina. Na cestu za pomstou se vydává vybaven střelnými zbraněmi, nunčaky a neodolatelně břitkými hláškami. Tři desítky let po vzniku nejslavnějších blaxploitation filmů natočil Scott Sanders poctu žánru, jež je zároveň jeho mimořádně povedenou parodií. Tvůrci si utahují z nejednoho klišé, ovšem silný satirický podtón zaručuje, že o zábavu budou mít postaráno i ti, kterým tituly kultovních filmů Shaft nebo Sweet Sweetback’s Baadassss Song nic neříkají. V hlavní roli jednoho z největších diváckých hitů letošního festivalu Sundance se představí herec, scenárista a majitel černého pásu v sedmi bojových uměních Michael Jai White. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Větší blbost jsem dlouho neviděl. Podle mě to byl stupidní film. Whiteovy filmy mám rád, ale tady přestřelil. Akce nic moc a humorná stránka tragická. No dobře, sem tam mini joke. Ještě, že to mělo jenom 70 minut. I tak jsem měl problém to dokoukat. Nikdy víc už film nechci vidět. Pouze kvůli Whiteovi dávám 35%. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

"Dynamite! Dynamite!" Michael Jai White je Černej dynamit! Černej dynamit ví, že koblihy nenosí aligátoří boty! Černej dynamit nechce být rušen při svým kung-fu! Černej dynamit nejvíc nesnáší, když se drogy a jinej sajrajt prodávají dětem! Černej dynamit se nezastaví před ničím! "Dynamite! Dynamite!" ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Dynamit mi bouchnul v ruce už loni ve Varech. Onu natřískanou půlnoční projekci uvedl sám režisér, byť zcela neznámý, na první pohled zaujal svou uvolněností a nadšením, že hned druhý film, který natočil je uveden ve Varech. A k tomu ještě moderátoři s totálně cool afro hárem, + perfektní znělka z filmu, kterou pouštěli pekelně nahlas a pořád dokola… Ovšem přičtěme k výsledku i to, že jsem dorazila pozdě a musela jsem sedět na zemi, navíc ještě u plátna… Po chvíli jsem si ve snaze vytvořit alespoň nějaké pohodlé lehla na zem a opřela se o lokty. Jeden loket na tašce nějakého hocha, na druhej loket se mi přilepila žvejkačka, k obličeji mi nějaký baťůžkář strkal své vonné fusekle a pode mnou seděl někdo s obří hlavou (a to neměl paruku!). Mstil se mi snad celý sál. Jenže po čase jsem už nadšeně pozorovala pološílené bubáky, jak se mlátí nunčaky a klejou přitom, aniž by ovšem věděli, že to nejdůležitější se jim odehrává dole v gatích. Kdyby to mělo ještě tak o čtvrt hodiny víc, bylo by to sotva za 3*, ale krátká stopáž, režisérovi koule natočit tak stupidní parodii + možnost pobavit se i bez znalosti blaxplotation žánru = dobré 4*. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Dosti bylo Samotářů a Rocky Horror. Black Dynamite je pártyfilmem pro nové tisíciletí. Chápu, že si to asi neužijí úplně všichni, ale i pokud máte méně než půl promile v krvi, musíte ocenit, že Sandersovi se podařilo výjmečné: natočit parodii a upřímnou poctu v jednom. Nejlepší na Černým Dynamitovi bylo to, že zachovává z původních blaxplotation amatérské kouzlo nechtěného. Finální záběry jednotlivých akčních sekvencí jakoby náhodou končí asi dvě-tři vteřiny poté, co dosáhnou svého vrcholu a přehoupnou se tak z macho-ultra-khůl pózy do jemné trapnosti. Právě tyhle vychytávky způsobují, že jsem ze Sandersova filmu tak nadšenej. Tyhle a závěrečný souboj s Nixonem :) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, pár zábavných prvků tam bylo. Ale jelikož nejsem žádným fandou blaxploitation, nemůžu nějak vyzdvihovat ani novodobou poctu tomto sedmdesátkovému black žánru. Snad v žádném jiném filmu jsem neviděl tolik přehrávajících herců - ale budiž, to asi k tomu žánru patří. Bohužel ty v obsahu zmíněné "břitké hlášky" jsou jen bohapustými deklamacemi o boji dobra proti zlu, které navíc Černej Dynamit používá zhusta jen na balení ženských. A akční scénky na mě působily spíše poněkud hloupě... Na parodii tam bylo podle mne sakra málo humoru, sice relativně vtipná pointa - ale to je vše. Ne, tohle dílko v mé filmotéce nenajdete. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Hlavním inspiračním zdrojem pro film byla píseň „Superbad“ od Jamese Browna. (nocojed)
  • Malý prostetický penis, co má Gunsmoke po zákeřném drinku, je ve skutečnosti obarvený dětský dudlík. (JayZak)
  • James McManus kvôli natáčaniu tohto filmu cvičil denne šesť hodín s nunčakami. (beso74)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno