Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Wesa Cravena (séria "Vreskot" a "Nočná mora v Elm Street") som čakal niečo iné. Skrátka šliapol vedľa. Nie že by to bol film zlý, ale sám o sebe do seba nezapadá. Skrátka klasický slasher a duchárčina (naviac démonická) mi neprišla na chuť. Zo začiatku som bol nadšený z toho, že film nemal ani 10 minút a už sa rozbehli doslova jatky. Postupne vo mne moje nadšenie klesalo. Hlavní hrdinovia mi boli nesympatickí, správali sa hlúpo a boli nudní v tom, čo robili. Skrátka ma sklamalo to, že to boli šestnásťroční pubertiaci. ()

Botič odpad!

všechny recenze uživatele

My Soul To Take 3D? Wesi vážně? Už ve 2D prostoru je tahle "dušičkařina" o ničem. Nezajímavý strašák. Nezajímavé postavy! A přízrak osudovosti? Kdeže. Začátek přepálený - ve stylu Halloween H2O Revisited. Plus schizofrenie snad nikdy nebyla podaná takhle bezkrevným způsobem. Když cca ve dvacáté minutě začne Craven vykrádat sám sebe, začíná se člověk bát o osud dalšího Vřískotu. Zbytečný hororový přírůstek a My Time To Take! ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zasedl s tím, že mě čeká klasická mládežnická vyvražďovačka, což se vzápětí odehrálo, všechno potřebné bylo podříznuto nebo probodeno, patřičné litry krve byly prolity, odehrály se nějaké ty lekačky a bylo to. Nemůžu vůbec říct, že by to bylo úplně blbý, přeci jen seděl na režisérské židli Wes Craven, který v tomto žánru umí, ale jsem od něj zvyklý na něco lepšího. Takže nakonec spíš lehce podprůměrné hodnocení s tím, že vraždit teenagery se dá mnohem nudněji, tak si to přeberte. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Je to hloupé, až moc hloupé.. ale Craven holt umí točit tak, aby to alespoň nenudilo. Kdysi dávno jsem koukal na dost podobný film, a to bylo v porovnání s tímhle k uzoufání nudné (nemluvě o hlouposti). A já od tohodle slasheru upřímně neočekával vůbec nic. Možná proto mě nakonec tahle hloupost pobavila :) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kondor vyhynulý... hladově krouží nad krajinou. Sežere vše, i tvou duši divnou... Rozklove mršinu, pak játra vycucne... oblízne zobák ... a v klidu usne." Takže info: Kondor kalifornský (málem vyhynulý) je fakt velký pták! V milé slasher ptákovině, s opravdu TOP a sympaticky schizofreidním vražedným úvodem. Pak už si bohužel náš kondo(m)r jen tak poletuje po trochu nudném teenager světě bohatých amerických výrostků a jejich existenciálních starostí (proč jsem vůbec na světě, neměl bych aspoň někoho rozpárat, aby měl můj život smysl?), byť sem tam ještě Velký Pták sympaticky perutí zabrnká o hororovou strunu lidských, zajímavě zmrvených osudů. Nicméně, ten amatérsky, ne moc důvěryhodně zapšklej bubák z minulosti mě nepřesvědčil. Co už ... Ale za toho ALFA ptáka, co pozvracel spolužáka, každopádně palec nahoru! Jo a taky jsem se docela bavil, celou dobu. Můj problém, vím. Takže lidi, nečumte na to a když jo, pak mě neproklínejte ;-) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)
  • Zvažované názvy pro film byly i 25/8 a Bug. (Chatterer)
  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)

Reklama

Reklama