Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu těžkopádný až humpolácky působící snímek je na parodii moc vážný, ale na vážně míněný akční thriller příliš nedůvěryhodný._____ 1) 41letý Mel Gibson měl svá nejlepší mladá léta za sebou a na rozdíl od prvních Smrtonosných pastí tu nikterak sexy nevypadal._____ 2) Do tenat skutečného tajného programu CIA MK Ultra bych se tedy nerad dostal. Program byl ukončen po dvaceti létech v roce 1973 a informace o něm byly odtajněny v roce 1977._____ 3) Co si z filmu odnáším? Jak je důležité zapamatovat si řadu 4-23-12 - kombinaci pro kafe. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Z filmu mám dosť rozporuplné pocity. Na jednu stranu sa mi na ňom páči veľa vecí. Tradične dobrý Gibson, skvelý scenár, ktorý neustále prekvapuje a tradične dobrá Donnerová réžia, čo to drží pokope. Ale aj napriek scénaristickej nápaditosti to má určité chyby a miestami je to prekombinované až moc. Z jednoduchej zápletky sa tak stáva zápletka zbytočne komplikovaná - a hoci je film ako taký konzistentný - núti to k zamysleniu či tá prekombinovanosti bola naozaj nutná. To, že taxikár - konšpirátor - má pravdu viac menej vo všetkom čo hovorí, je veľmi dobrý koncept sám o sebe. Robiť z toho aj osobnú záležitosť ( a hlavne dopracovať sa k nej) mi prišlo miestami veľmi rušivé. Ale aj napriek tomu dávam 4*. Pretože tých superlatívov je tam predsa len viac. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Řádně zamotaný, občas úsměvný, thriller o jednom zatraceně paranoidním taxikáři Jerrym, který vidí spiknutí za vším, co se kolem něj šustne a jenž o svých podezřeních soustavně informuje atraktivní právničku, která je zároveň objektem jeho tajné lásky. jenže co když na těch jerryho blábolech něco je? Asi jako každého mě upoutalo představení Mela Gibsona - tuhle roli si užil a hrál i přehrávala jedna báseň. Nejvíc mě dostala jeho hororvo-komická scénka na vozíčku. Skvěle ho pak doplňovala Julia Roberts, které to opět slušelo. Naopak mi vadila překombinovanost, která občas až hraničila s nepřehledností. Každopádně další výborný Donnerův počin. 80% ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Spiknutí, které se točí okolo taxikáře Jerryho Fletchera (Mel Gibson). A jemuž nikdo nevěří, stoupá a s přibývajícími minutami se napínavost děje stupňuje. Typicky natočený a režisérky - donnerovsky zvládnuté. Nemůžu si zrovna na nic stěžovat, jen že to mohlo být trošku kratší. Nečekaně kvalitní drama s dobrým obsazením, a ještě lepším koncem. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Tak co tu máme za žánr ? No, takový zvláštní typ thrilleru. Příběh je jednoduchý, nemá nic překvapujícího, scénář není nejlepší, konec je scénáristicky poměrně slabý, ale přesto mě to bavilo. Mělo to jeden velký klad, na kterém vlastně celý film stojí a to skvělý Mel Gibson, který zde předvádí skvělý herecký výkon. A to zcela v netypické roli co zde hraje. Takže kvůli němu jsem zaokrouhlil mé rozhodování mezi 3 a 4 hvězdnou. Nějaké menší akční kousky zde byly, když byly celkem jednoduché, o akci zde nešlo. Jak říkám, kdo má rád Gibsona a chytla ho jeho postava v tomto snímku, tak by měl být spokojený. Místy jsem se opravdu smál. Roli podivína, který se věčně strachuje, je připraven na vše – to se fakt vydařilo. Dostalo mě třeba, že si dal na lednici zámek, o to víc mě pobavilo, že si zamykal i termosku s kafem nebo džusem. Hudba byla taková normální. Herecké obsazení krom Gibsona bylo slušné. Julia Roberts sehrála svůj klasický výkon – bavila mě. Patrick Stewart (u mě známý jako kapitán Picard z lodi Enterprise ze seriálu Star Trek – Nová Generace) zde měl zápornější roli – nějak se nepředvedl, ale nevadil mi. Zbytek bez problému. Takže, nic výraznějšího se ve filmu neděje, ale to mi nepřekáželo. Dlouhá délka mi také nevadila, tak proč být zbytečně kritický ? Nadprůměrná záležitost to rozhodně je. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Jerryho licenci pro taxi vydal Raffi Paloulian, přítel scénáristy Briana Helgelanda. Objevil se i ve filmu jako statista. (fannah)
  • Zhruba v čase 1:33:54 se v záběru ukáže dodávka s nápisem Hynek Enterprises, Inc. Je to odkaz na dr. Allena J. Hynka, astronoma a vědce, který byl poradcem Air Force v otázkách UFO mezi lety 1940 - 1960. (HyneX)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama