Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (253)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že o filme The Goonies som doteraz nikdy nepočula. Pre niekoho (a nielen pre Spielberga) musí predstavovať splnenie detského sna. Keďže ja som v detstve nikdy o stratenom poklade a ani o pirátskej lodi nesnívala, v celom tom dobrodružnom príbehu som sa nenašla. Je to taký Indiana Jones pre deti😄 a tak trochu Stand by Me alebo mix oboch. Jednu z hlavných detských postáv si tu zahral Sam z Pána prsteňov, Sean Astin. Videné v kine. [Kult-Sneak-Preview, OV]. Dodatok: Aspoň som získala tip na film pre mojich chlapcov. 65%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavným lákadlom tejto snímky môžu byť asi známi herci, ktorí sú tu veľmi veľmi malí. Hlavne skvelí herci súčastnosti Sean Astin a Josh Brolin, Dobrodružstvo tohto typu mám rád a ani mi nevadí, že sú to deti. Príjemná, uvoľnená prehliadka na popoludnie. musím uznať, že som sa celkom aj bavil. Ale nie až akoby som chcel. Snáď tomu napomohlo oprášenie chlapčenských snov. Je to svieži film s pomerne rýchlym tempom, efektami a trochu i humorom. Dokonca aj hudba je veľmi dobrá. Zábavná dobrodružná prehliadka, ktorá poteší hlavne tých, ktorí v sebe ešte stále skrývajú malé dieťa. Dobrodružná rodinná snímka pre celú hodinu. Podľa miestnych komentárov čítam, že sa jedná a celkom obľúbený film, ale ja som o ňom veru roky nepočul, dokonca som naň v živote nenatrafil v televízií. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Ako veľmi malý som bol fanatikom do čohokoľvek dotýkajúceho sa pirátskej tematiky (Hook bol mojou modlou) a vidieť Goonies v cca. 6-tich rokoch by bolo míľnikom môjho detstva. Pri dnešnom sledovaní som si užil vlnu spomínania kombinovanú s pochutnávaním si na vysokokalorickej 80s estetike a postupoch. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hravě vtahující dobrodružná jízda, která v mnoha aspektech připomíná legendární sérii “Indiana Jones”, avšak v dětském podání a s úžasnou atmosférou osmdesátých let. Snímek The Goonies režiséra Richarda Donnera stojí a padá na dětských hercích, kteří jsou zde všichni do jednoho výteční. Chemie mezi nimi dokonale funguje, nicméně z jejich neustálého překřikování Vám za chvíli půjde hlava kolem. Co se příběhu týče, tak ten je krásně přímočarý a Spielbergovsky kouzelný, což výsledný dojem o to více umocňuje. Ve finále tedy dostaneme vydařenou dobrodružnou podívanou, jejíž hravost si budu určitě několikrát do roka velmi rád připomínat. Skvělá práce! „Goonies never say die!” ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné, prvotřídní, čistokrevné dobrodružství v tom správném IndianaJonesovském stylu. Sympatičtí hrdinové (a mezi nimi jedna nesmírně krásná dívka), sympatičtí a zábavní záporáci (ve velmi rafanovském stylu) a spousta koster, pastí, nástrah a parádních vynálezů. Atmosféra naprosto dokonalá. A po stránce humorné to taky šlape na jedničku, vtipné je to dost a hudba skvělá. Tenhle film se mi v dětství dokonale vyhnul, tak jsem to napravil teď a lituju jen toho, že se mi to v dětství dokonale vyhlo. Spielberg je z toho vidět a cítit na míle daleko. 85%. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Soundtrack obsahoval také píseň "8 Arms To Hold You" od skupiny "The Goon Squad". Píseň z něj byla odebrána, když byla z filmu vystřižena scéna s chobotnicí. Filmaři však byli přesvědčeni, že jde o hit. Proto jej vydali na desce jako taneční singl. Prodeje byly však nevalné, díky nízké podpoře. Ze singlu se stala jedna z nejcenějsích a nejvzácnějších věcí související s filmem Rošťáci. (mi-ib)
  • Když se Fratelliovi bratři hádají, Anne Ramsey opravdu pohlavkuje Roberta Davi. Bylo jí totiž řečeno, ať jej uhodí, co nejvíc může. (mi-ib)
  • Seanu Astinovi bylo dovoleno, aby si nechal mapu pokladu z filmu. Jeho matka ji pak našla a myslela si, že jde o kus plesnivého papíru, a tak jej vyhodila do koše. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama