Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (306)

obitus 

všechny recenze uživatele

Jelikož hlavní hrdina, náctiletý hošík, má rakovinu, přestěhuje se jeho rodina do postaršího domu, ze kterého je to blíž do nemocnice. Ukáže se, že dům byl kdysi márnicí a že hošíka a posléze i jeho blízké pronásledují duše těch, co tu zemřeli. Bla bla, tak za originalitu Haunting in Connecticut bodíky určitě nedostane. Nedostane je ani za herce, hlavní hošík je nesympatický až do bolí a jediná hezká mladá holka neukáže, i přes dlouhou sprchovou scénu, ani bradavku. Čím však tenhle horror boduje, je slušně odvedené řemeslo, ve kterém vše šlape jak má, lekačky jsou správně načasované, závěr dobře graduje a nápad s očními víčky je správně creepy. Celkově mi z toho vylejzá velmi slušný průměr, který zbytečně hyzdí třeba naprosto zbytečná postava kněze. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, famózní střih, bezchybná kamera, dobré herecké výkony - to vše charakterizuje tenhle horor. Bohužel příběh filmu si drží zajímavost tak do 60. minuty, ale pak se zvrhává do šílené duchařiny plné strachu. Což to bych možná ještě vydýchal, ale to, že ta rodinka furt bydlí v domě a den co den se nechá děsit k smrti, to mi přijde už hodně směšné. Člověk je stvořený podle mě tak, aby se strachu a pokud to nelze, tak od něj utíkal. A to bych udělal teda já i s celou mojí rodinkou. Spakovat hacafraky, sednout třeba do letadla a zmizet na týden k moři. Pokud by mě zlo dohonilo i tam, tak teprve potom by se dalo uvažovat jak s tím zlem bojovat. ... Každopádně film ode mě dostane 4 hvězdičky, protože práce kameramanů je opravdu na velmi vysoké úrovni. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro podobné "haunted house" duchařiny mám slabost a tenhle film mě dlouhou dobu odrazoval nenápaditým názvem. No, popravdě řečeno: nenápaditý je i film samotný, po stránce příběhu je to takové nedomrlé klišé s nijak zvlášť zajímavými postavami. Na druhou stranu technická stránka je nadprůměrná, chvílemi to opravdu hororové je a párkrát jsem se i solidně lekl. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ektoplazmu zvracel, víru v Boha ztrácel.“ To já hledal, cestu k postavám. Šlo to ztuha, v problémové rodině. Otec alkoholik, t.č. abstinující (věř, kdo chceš) a matka? Nevaří, nepeče, na domácnost peče. Veškerý čas tráví tím, že... miluje svého syna, což je, jak známo, práce na celý úvazek. A on? Matt je médium, má permanentně kyselý ksicht a roupama neví co dřív. Otírat si pot smrtelného strachu z rakoviny, užívat si halucinace po silných lécích nebo si hrát s poltergeisty na stěhováky? Co nakonec objevil? SPOILERY, tucty mrtvol a jimi ZASKLÁDANÉ OKÉNKO: [][]  Co v Connecticutu strašilo mě? Podle skutečné události,“ rudý hadr pro racionálního býka. Ty štráchy, co dělali s rakem. Podle toltéckého šamana Duška by přece stačilo říct „Mám rád život!“ a fííí... Matt skáče z postele, zdravej jak rybička. Lednička narvaná plesnivými potravinami. Už žádný bílý sex? Ach jo. Pastor, který vymetl koho neměl. Hrozné přetrhdílo. Kdyby povolali manžele Warrenovy, nemusel rodince shořet barák s hypotékou! [][] Ale jo. Žena strachy vzdychala, já ukázněně taky. V rámci duchařin slušný průměr. Z úst vypouštím jakousi ektoplasmatickou žemlovku a tři zápalné hvězdy. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Roztomilá duchařina snažící se navázat na oldschoolovou americkou tradici žánru. Jak už zde bylo několikrát vytesáno v kámen, nestaneme se zde svědky ničeho byť jen vzdáleně připomínající originální filmový počin. Vše je od začátku předvídatelné a je tak hned jasné na čem filmaři staví především. Herecký ansábl ušel, jen mi moc neseděl představitel hlavní role... totiž, že ostatní ho hravě přehrávali a to včetně těch dvou děcek. Škoda, že tam nebylo více Amandy Crew, to by bylo velice příjemné zpestření. Prostě lepší než drátem do oka, řekl bych .) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Když jsou Matt (Kyle Gallner) a reverend (Elias Koteas) v ústavu, sledují režisérovu prvotinu Ward 13 (2003). (Campbell)
  • Natáčelo se v Kanadě a to ve městech Winnipeg a Teulon. (Chatterer)
  • Film je založen na skutečných životních příbězích Ala a Carmen Snedekerových, kteří žili v bývalém starším pohřebním ústavu v Southingtonu v Connecticutu, konkrétně v ulici 208 Meriden Avenue. (Chatterer)

Reklama

Reklama