Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (801)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"ANYBODY WHO DRIVES IN THIS TOWN IS SUICIDAL." --------- Tradičný akčňák z konca 80. rokov, so všetkým čo k tomu patrí, vylepšený o výnimočné duo, dobrý scenár, vydarenú réžiu a správnu akciu. Navyše už nesie aj svoj určitý status. Filmu snáď nie je ani čo vytknúť, až na drobnosti. Nepáčila sa mi niekedy nevhodná hudba pre danú situáciu, alebo náhla transformácia z vtipnej jazdy na tú surovo akčnejšiu a záporáci mohli byť tiež o čosi drsnejší. Nič sa však nemení na tom, že Smrtonosná Zbraň sa zrejme stala nestarnúcou klasikou, na ktorú sa ani po rokoch nezabúda. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se této smrtonosné dvojice bál, měl jsem strach, že se mi to určitě nebude líbit, ale když jsem měl zrovna dobrou náladu, tak jsem to nechal běžet a ono šlo celkem o slušnou akční komedii, teda spíše akční krimi. Zase na druhou stranu jsem čekal o hodně víc, když se film pohybuje na 69. místě v top žebříčku. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná zbraň si plný počet hvězdiček zaslouží. Objektivně bych sice hodnocení nechal mezi 4 a 5*, ovšem přikloním se k vyšší cifře už z úcty k tak kultovní záležitosti, jakou Lethal Weapon je. Do příběhu plného akce a humoru obsadil Richard Donner dnes již ostřílené matadory žánru a ti se předvádějí v opravdu dokonalé formě. Martin Riggs i Roger Murtaugh ze sebe sypou jednu hlášku za druhou a to i v těch nejprekérnějších situacích. Gibsonova postava je správně šílená a je nutné podotknout, jak věruhodně ji Mel zahrál. Záporňáci jsou zde charismatičtí, rodina Rogera je sympatická a kladně hodnotím i nastínění rodinného zázemí obou hlavních postav. Chyba: Všimněte si, že když Amanda na začátku skočí z balkónu, dopadne na střechu auta v jiné pozici než v jaké na ní leží v následném záběru. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Oproti dalsim dilum neni jednicka zas takova komedie a je to proste prvni dil, takze chvily trva, nez se hlavni dvojka da dohromady. Navic Gibson tady nez nejakyho frajera spis pripomina opravdu magora. Nicmene proste dvojka Glover - Gibson je jedna z nejlepsich v dejinach filmu a bez nich by byl film polovicni. Jinak pribeh neni nic buhvijak slozityho, navic chybi nejaky vyraznejsi zaporaci, ale vse proste slape na vybornou, ze vseho nejvic je to krimi thriller, o akci neni nouze a par scen je fakt nezapomenutelnejch. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Solidní kriminální akčňák s komediálními prvky a výbornou ústřední dvojicí. Asi chyba, že jsem film neviděl "za mlada", možná by se zařadil mezi moje srdcovky. Takhle hodnotím film jako dobrý, ale že bych byl z toho nějak odvázanej? To ani náhodou. Nicméně některé momenty, jak akční, tak komediální, jsou výborné. 80% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (74)

  • Do role Joshuy byl přijat Gary Busey, protože producenti hledali někoho velkého a hrozivého, kdo by byl dobrým soupeřem pro Mela Gibsona (Riggs). Busey také díky této roli znovu nastartoval svou kariéru. (HellFire)
  • Prvý veľký hollywoodský film, v ktorom sa premiérovo objavuje moderný mobilný telefón. Ide o Portable Radio Shack Model 17-1003. (Raccoon.city)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Reklama

Reklama