Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (806)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Někdy mám pocit, že se dívám na úplně jiné filmy než jsou na seznamech různých 500 nebo 100 nej. Akční thriller se mi zdá být synonymem pro nezajímavou odbytou kameru, nepravděpodobný děj, při kterém je hlavní náplní zběsilé tempo, střílečky a kvanta krve. Nenašla jsem nic, co mě mě opravdu zaujalo a nadchlo. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Po všetkých stránkach dokonalý akčný film. Scenár, réžia, hudba, herecké výkony - to všetku je tu minimálne miliónkrát lepšie ako v dnešných komerčných zlátaninách. A aj keď patríte medzi odporcov tohto žánru, dám ruku do ohňa za to, že Smrtonosná zbraň (spolu so Smrtonosnou pascou) si vás získa - či už svojim svojským humorom, akciou, alebo charizmatickou ústrednou dvojicou. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

To byly doby, kdy byl ještě Mel Gibson synonymem pro Smrtonosnou zbraň, (sebe)vražedný stroj bez emocí (nebo naopak hodně přecitlivělý), strčený pod křídla Dannyho Glovera, který má pár týdnů do důchodu, takže je jistě velmi nadšený svým novým kolegou. Lethal Weapon je sice mnohými přiřazována ke komedii, ale myslím, že první díl má od komedie daleko. V některých scénách přímo naskakuje husí kůže. Jedna věc ovšem první zbrani chybí - Leo Getz. Ale kvůli tomu přece nebudu snižovat hodnocení tak skvělému filmu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Solidní kriminální akčňák s komediálními prvky a výbornou ústřední dvojicí. Asi chyba, že jsem film neviděl "za mlada", možná by se zařadil mezi moje srdcovky. Takhle hodnotím film jako dobrý, ale že bych byl z toho nějak odvázanej? To ani náhodou. Nicméně některé momenty, jak akční, tak komediální, jsou výborné. 80% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Two cops. Glover carries a weapon... Gibson is one. Debutující Shane Black vystřihl solidní scénář s moc fajn postavou sebevražedného Riggse (skvělý Gibson), zkušený Donner to za mrzkých 15 mega Joela Silvera řemeslně natočil a všichni si připsali slušný hit a instantní klasiku, která ční nad ostatní osmdesátkové buddy movies. Osobně z nich mám ale radši komediálnějšího Tango a Cashe a od Blacka pak Posledního skauta. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (76)

  • Prvý veľký hollywoodský film, v ktorom sa premiérovo objavuje moderný mobilný telefón. Ide o Portable Radio Shack Model 17-1003. (Raccoon.city)
  • Stejně jako Martin Riggs je i jeho představitel Mel Gibson velkým fanouškem komediálního uskupení The Three Stooges. Produkoval dokonce biografickou komedii Tři panáci (2000). (ČSFD)
  • Na lednici v domě rodiny Murtaugha (Danny Glover) si lze všimnout nápisu "Free South Africa, end apartheid". (MatyM)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Reklama

Reklama