Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj komedie se točí okolo milostných eskapád malostranské krasavice Stázi, která se po nešťastné lásce zamilovala hned to tří pánů najednou… (Bohemia MP)

Recenze (22)

GIK 

všechny recenze uživatele

První polovina výborná. Pohotová reportérka sympatická Bohdalová, efektní přechod z černobílého do barevného provedení, hezké písně Neckáře, duet Gotta – Hegerové, atd. Postupem času se začnou podobné melodie opakovat a ke konci už je trochu přepísňováno. Zpívající Beyvel a Kopecký mě úplně nenadchli. Manželství Hermanové s Matuškou jsem už nepochopil vůbec. V druhé půlce se mi líbila nejvíce výpravná pouť. Hlášky: 1967: „Já jsem slyšela, že Karel Hašler dodnes chodí po Praze.“ „Pan Hašler tady přece někde musí bejt!“ „A tak je Hašler přeci jenom pořád mezi námi.“ – že by soudruzi přiznávali pravdu? ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Sympatická a promyšlená snaha překlenout jednoduché obehrávání písniček věků minulých pomocí podstatných scének, uvádějících diváka do atmosféry a překlenujících propast času, která běžně bývá příliš vysokou překážkou znesnadňující přistoupení na stylizovanou hru starých dvorků, kolotočů, panen a mládenců. To vše v jednotě hereckých a pěveckých výkonů pod jistým a stylovým ale přitom nearchaickým Podskalského vedením a s Illínovým hudebním vkladem (prolnutí hašlerovky se Starci na chmelu). Důstojnější formou se to už těžko někomu povede. ()

Reklama

Maskati 

všechny recenze uživatele

Je treba pripomenout, kdy film vznikal - koncem uvolnenych sedesatych let. Je v nem akcent na radost ze zivota,pospolitost,vlastenectvi /Hašler/ a češtví vůbec /Frič/. Tedy presne to, co nam za rok na dvacet let sebrali. Nekdo tu napsal, ze se staly fronty na vstupenky do kin na tento film. Pamatuji se, lidem se to totiz libilo. Nebyli jeste tak zahledeni do sebe a na zahranicni tvorbu a pana Podskalskeho milovali, protoze jim rozumel. Takze, kdo jste to nezazil, nehodnoťte a nezatracujte. Ten film je lehce naivním romantickým kouskem historie Prahy, poklonou panu Hašlerovi a zároveň vzpominkou na doby úžasných sedesátých let, kdy se tocily krasný věci. Howgh! ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Filmové pásmo písniček o hledání lásky. Příběh o panně Stázi (Pavlína Filipovská) a jejich pěti nápadnících (Václav Neckář, Waldemar Matuška, Josef Zíma, Miloš Kopecký, Josef Beyvl). Písničky Karla Hašlera budou věčně půvabné a zpěvné. Jsou vybrány a seřazeny tak, aby vytvořili lyrický příběh, který se odehrává v centru staré Prahy. Mluveným slovem provádí Jiřina Bohdalová a Darja Hajská. Je příjemné si odskočit z moderní Prahy plné aut, hotelů, obchodů plných blbůstek pro turisty do staré Prahy krámků pro místní a plné pokojných, romantických zákutí. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Dnes som sa díval na tento film a nepochopil som prečo herci, ktorí nevedia a nikdy nevedeli spievať ( Bohdalová ) spievajú. Tieto Podskalského filmy sú aké sú , ale ísť na toto do kina??? Ale treba oddeliť pesničky a film - pesničky patria do zlatej klenotnice českej kultúry ale film tam ........ 40% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Úvodní a závěrečnou píseň "Princezna v hermelínu" zpívají Karel Gott a Hana Hegerová. Ve filmu počas písničky nemají ani jeden společný záběr, protože si oba nenašli společný termín natáčení. (Willy Kufalt)
  • V úvodní části filmu se vydává Jiřina Bohdalová do beatového klubu v Praze, kde zpívá skupina Olympic. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • V malé roli kominíka se objevil ve filmu i režisér Zdeněk Podskalský st.. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)

Reklama

Reklama