Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jasně, už to postrádá ten temný cynismus a vyváženost předchozích dílů a hláškující Joe Pesci se bude leckomu jevit jako úplně zbytečná postava, ale já tuhle sérii i její hrdiny prostě nehorázně žeru. Líbí se mi, jak se vztahy mezi postavami neustále rozvíjí a přesahují z filmu do filmu, a přímo zbožňuju pošťuchování a hecování ústřední dvojky, které je právě tady dovedeno na vrcholek představitelné "buddy" zábavy (tady a samozřejmě v Posledním skautovi, který na vrcholku ještě vztyčil stožár a výš už nikdo nikdy nevystoupá). Ukrutně vtipná dialogová smršť nebere konce, Rene Russo skvěle zapadá a posouvá Riggsův charakter zase o kousek dál, detektivní linie se protíná s tou osobní nenuceně a hladce a když chce film ve stylu svých předchůdců dočasně potemnit, funguje to (a dává tím náležitý prostor i skvělému Gloverovi). A i ten Pesci je koneckonců opět hodně zábavnej... Srdcovka. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že je to na mě moc užvaněné, moc "vtipné". Méně je někdy více a já bych klidně mohla připlácnout čtvrtou hvězdici za povedenou komediálně akční kriminálku se sympatickými hrdiny, kdyby trochu méně blábolili (méně hlášek, více kvalitních) a kdyby byla scénáristou výrazně omezena überotravná postava Lea Getze. Jinak dobrý, nenudilo, pobavilo, akorát mě to chvilkama prostě sra... vyměšovalo. 68% EDIT: No, předchozí napsané platí, ale tenhle film prostě nepatří mezi tříhvězdičkové. "Říznul ses při holení?" "Jo." "Stará žiletka?" "Starej ksicht!" 74% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Treti dil si prekvapive udrzuje kvalitu prvnich dvou. Na druhou stranu, neni to uz nic novyho, pouze potreti to samy, akorat, ze drogy z prvniho dilu a prachy z druhyho, vystridaly zbrane. Takze otazka, jak to hodnotit, sice vse slape na vybornou, navic pribyla paradni drsnacka Russo a opet se dostane ke slovu i Pesci, ale cely uz to zacina bejt trochu okoukany a precejen uz moc urvany. Nicmene porad jeste 5*. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Oproti prvním dvěma dílům se žánrově dostáváme více do vod komedie - i když pravda - proklatě akční. Ale co na tom, když "Smrtonosná zbraň 3" šlape jako echt švýcarské hodinky? Od úvodní likvidace bomby, přes honičku bankovních dodávek, bruslení po ledu, holku od rány Rene Russo, až po závěrečné zúčtování. Vše působí kompaktně, svěže a svižně. A Roger zase jednou marně doufá v odchod do důchodu... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie je veľa filmov, ktoré využívajú úspech "jedničky" a pritom si udržia nastavenú úroveň. Takým filmom je tretie pokračovanie Smrtonosnej zbrane. Už nezabudnuteľný dialóg pri rozhodovaní, ktorý drôtik prestrihnúť, dáva tušiť, že zábava bude ešte lepšia, ako v predchádzajúcich dvoch dieloch. Ich úspech zabezpečil trojke slušný rozpočet, ktorý však niekedy pôsobil kontraproduktívne. Naopak rozšírenie počtu neanonymných postáv o Rene Russo sa ukázalo byť dobrým ťahom. Výsledkom je svieža komédia s nadhľadom, ktorá pobaví aj pri opakovanom sledovaní. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Jediný díl ze série, ve kterém Roger Murtaugh (Danny Glover) nezakroutí hlavou předtím, než na někoho vystřelí. (tequilla)
  • Náklady na výrobu byly 35 milionů amerických dolarů. Tržby za první víkend v USA přes 33 milionů dolarů. (BloodMax)
  • Rozestavěné domy byly ve skutečnosti součástí projektu na výstavbu domů, na který však nezbyly peníze. Štáb dostal povolení k filmování pod podmínkou, že nakonec vše srovná se zemí. (HellFire)

Reklama

Reklama