Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

InJo 

všechny recenze uživatele

Třetí vydatná porce esenciální akční buddy movie. Zatímco ve dvojce k titulní dvojici přibyl typický legrační sidekick (výborný Joe Pesci), zde už (zákonitě) došlo i na výraznou ženskou hrdinku (R. Russo sem pasuje náramně a její a Gibsonova společná "sváděcí" scéna patří mezi nejstylovější a nejoriginálnější, jaké znám). ___ Na celé sérii mi vlastně trochu vadí jen neustále se zvětšující žánrový posun z drsné akční krimi s občasnými humornými momenty na mírně nadprůměrný rodinný akční sitcom (který se už naplno projeví v trošku problematickém čtvrtém díle). Mám takové tušení, že kdyby byla pětka, tak tam by akce a kriminální zápletka snad už ani vůbec nebyly... Ovšem v porovnání s tím, jaké velké hollywoodské akční filmy se točí dnes (2016), je i třetí "Zbraň" ve všech směrem perfektně fungující mainstreamová podívaná, která neomrzí ani při desáté projekci (už jen ty dialogy plné skvělých hlášek je velká radost poslouchat i po několikáté). 90 % ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších akčních filmů devadesátých let. Pravděpodobně nejúchvatnější úvodní titulky co jsem kdy viděl, fantastičtí herci, snad nejlepší záporák ze všech dílů, vynikající akce, skvělá hudba, jedna z nejromantičtějších scén co znám a další a další bomby uštědřuje Richard Donner divákovi po celých 118 minut. První dva díly byly vynikající, ale postrádaly srdce, či nějaký výraznější ženský element. Tím myslím samozřejmě vynikající Renne Russo, která svým příchodem oživila tuto skvělou sérii. Scénář je poměrně jednoduchý, avšak to v tomhle případě není tak podstatné. Akce tu je, humor tu je. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I'm too old for this shit!“ To říkáš Rogere pořád a stejně do toho s Martinem jdeš.. O poznání slabší příběh ve srovnání s předchozími dvěma díly zachraňuje břitký humor konverzačních přestřelek - zřejmě nejlepších v celé sérii. Stávám se členem Hnutí pro podporu kouření za účelem zbavení se závislosti na psích sucharech.. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Z policejního skladu se záhadně vypařil nemalý arzenál, což by Riggs s Murtaughem bez problémů objasnili, ale zrovna na to nemají čas. Po jedné Riggsově partyzánštině totiž dostali možnost se za odměnu převléci do slušivých uniforem, štrádovat si to po vlastních nohou po asfaltu a dohlížet nad silničním provozem. Vyšetřovatelka Coleová však časem pochopí, že ti dva otravní pochůzkáři jí mohou s případem pomoci a od této chvíle je vymýcení zločinu pouhou formalitou. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Nebyť toho, že už ide o tretí diel, ktorý je viac-menej o tom istom (čo rozhodne nie je chyba!), dal by som opäť plné hodnotenie - nielenže pribudla sexy Rene Russo, ktorá dáva filmu trochu ľudskejší rozmer, ale dostaneme aj príležitosť nahliadnuť do zatiaľ nepoznanej časti Riggsovej psychiky. A samozrejme nesmieme zabudnúť ani na perfektný koniec v troskách horiaceho domu - jednoducho paráda! PS: Súkromné hodnotenie pre všetkých fanúšikov tejto série - päť * a 9 / 10. No nie som zlatý? ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Murtaughova (Danny Glover) loď se jmenuje "Code 7", což je u L.A.P.D. (Los Angeles Police Department) kód pro přestávku na oběd. (Bauer)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 144,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 321,7 mil. (NIRO)
  • Rozestavěné domy byly ve skutečnosti součástí projektu na výstavbu domů, na který však nezbyly peníze. Štáb dostal povolení k filmování pod podmínkou, že nakonec vše srovná se zemí. (HellFire)

Reklama

Reklama