Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (470)

juta 

všechny recenze uživatele

Méně akce, i méně vtipu. Trojka je asi v porovnání s předchozími díly nejhorší. Seržantka podle mě narušuje zaběhlou dvojici a jakoby vytlačuje Glovera, který se rozpadá po zabití známého svého syna pryč. Ale abych nebyl pouze negativní, tak i tohle pokračování bylo celkem dobrý, ostudu sérii neudělalo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář je solidní, jde od akce k akci a Riggsovy námluvy s Lornou i Murtaughova krize ohledně zastřeleného mladého gangstera jsou fajn. Ale ten humor mě nepříjemně často míjí až irituje (pro začátek bych kompletně vystřihl Leo Getze), akce přes pár efektních momentů není nijak úchvatná (chtělo by to míň stříhat, ale to by třeba u bitek Lorny bylo hned vidět, co je i tak zřejmé a sice, že je za Russo komplet odkopala kaskadérka) a neškodil by výraznější záporák. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Nebyť toho, že už ide o tretí diel, ktorý je viac-menej o tom istom (čo rozhodne nie je chyba!), dal by som opäť plné hodnotenie - nielenže pribudla sexy Rene Russo, ktorá dáva filmu trochu ľudskejší rozmer, ale dostaneme aj príležitosť nahliadnuť do zatiaľ nepoznanej časti Riggsovej psychiky. A samozrejme nesmieme zabudnúť ani na perfektný koniec v troskách horiaceho domu - jednoducho paráda! PS: Súkromné hodnotenie pre všetkých fanúšikov tejto série - päť * a 9 / 10. No nie som zlatý? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto sú základy, na ktorých sa dá stavať." Ako školákovi sa mi kedysi trojka páčila viac, ako predchádzajúce dve časti. Oslovil ma humor a množstvo (nekrvavej) akcie (úvodná explózia). Dnes je to naopak: čím som starší, tým viac vidím, aká je trojka nesympatická a miestami až trápna (krotenie psa je nepochybne jedna z najstrašnejších filmových scén v kariére Mela Gibsona). Glover s Gibsonom to poňali ako rodinnú komédiu a Donnerovi so Silverom to tak vyhovovalo, lebo vedeli, že vďaka tomu zarobia viac. A mali pravdu, trojka pri rozpočte 35 miliónov ich na celom svete zarobila 175. Kým v dvojke boli rodinno-komediálne pasáže ešte vcelku znesiteľné a striedané brutálnymi a nekompromisnými nápadmi, v trojke je to už naozaj temer až rodinná akčná komédia. Ak vám to nevadí, prirátajte si minimálne jednu hviezdu naviac. Mne to vadilo. Strašne. Neuveriteľné je, že štvorka bola ešte rodinnejšia, v podstate až sitkom s akčnými vsuvkami. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl série a může za to hlavně nevýrazný záporák. Nevím co si tvůrci mysleli, ale po tvrďácích jako pan Joshua či Adolf působí tenhle strašně obyčejnsky, ještě že ve čtyřce přišel Jet Li. Celkově mi tenhle díl přišel i méně akční a zvlášť v prostředku je to spíš dost rozpačitej rodinnej film než akční nářez. Rene Russo mohla dostat radikálně míň prostoru, protože při těch jejích bitkách jsem fakt trpěl, takováhle parodie na kopy se jen tak nevidí. Zato Gibson a Glover jsou furt stejně hustý a Joe Pesci je tu opravdu vtipnej, až na to že s blonďatejma vlasama a náušnicí vypadá jak pasák. Možná se zdá že strašně kritizuju, ale bavilo mě to. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Martin Riggs (Mel Gibson) jí psí sušenky, aby se odnaučil kouřit. Gibsonova postava Max ve filmu Šílený Max: Bojovník silnic (1981) pojídá psí žrádlo z plechovky, aby přežila v postapokalyptické pustině. (Bauer)
  • Náklady na výrobu byly 35 milionů amerických dolarů. Tržby za první víkend v USA přes 33 milionů dolarů. (BloodMax)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 144,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 321,7 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama