Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Terva 

všechny recenze uživatele

Tady už to trochu haprovalo. CITÁT - Mám osm dní do důchodu a neudělám žádnou blbost............ Scénář: Shane Black, Jeffrey Boam a Robert Mark Kamen. CITÁT - Stop! Stop! Co je to sakra za pitomce?! Může ho někdo odnést ze scény, prosím?.......... Kamera: Jan de Bont. CITÁT - No nazdar. Tady je víc plastiky, než má Cher. Režie - Richard Donnel. Hudba - Michael Kamen a Eric Clapton. Kamera - Jan de Bont. Úvodní scénka "který drát přestřihnout" je jasné klišé, ale v rukách těchto dvou odborníků je to prostě zábava. CITÁT - Ale před chvilkou jsi říkal modrý!!....... Však už víme, že jeden je Zkáza a druhý Chaos. Ne on je Zkáza, já jsem Chaos. Povídá Riggs (Mel Gibson). Roger (Danny Glover) má šest dní do důchodu a chce už mít klid. Jenže jsou nalezeny průbojné náboje tak zvané zabijáci policajtů. To však není vše, tento případ bude složitý. CITÁT - Dostanu bouchačku?.......... Hlavní aktéři maj sice spoustu vtipných dialogů, ale obsahově je to smutný příběh. CITÁT - Pozor Riggsi, je z vnitřního......... Scéna se psem okolo 55 minuty je úžasná. To je pánská záležitost. CITÁT - Lehni! Jeď! Šlápni na to!........... Na dvojku to nemá, ale úspěšně to šlape na paty jedničce. Chybí tomu ta originalita a je to trochu přeakčněné. A jak jsem již napsal dialogy jsou super. DIAOL: RIGGS na Rogera - Budeš řídit! ROGER na Riggse - Ne. Já budu řídit! RIGGS na Rogera - Ne, ty řídíš, já nemůžu! ROGER - Tak dobře, řídím............ CITÁT - Na tři? Ne na dvě? Tři! Policie vzdejte se!!!!!........ Závěrečná scéna je hodně demoliční a výbušná. Je to prostě super akce o kterou se ještě postará Lorna (Rene Russo) a Leo (Joe Pesci) CITÁT - Romantický večer u ohně........ Příběh vlastně končí tam, kde začal, ale pozor, nevypínejte své videopřehravače, film ještě nekončí. CITÁT - Kouření mi pomáhá zbavit se závislosti na psích sušenkách............ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně Rene Russo! Tedy ne že by v prvních dvou dílech scházela, ale tady je prostě nepostradatelná. Takhle se rozvíjí příběh postavy filmové ságy;) Kvalita maličko, maličko nižší než u prvních dvou částí, ale není to už prostě ono. Jenže i tak stojí vysoko nad počiny typu Neprůstřelný se Sandlerem a Wayansem... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Od drsnější hláškoidní kriminálky 80. let se film svým laděním přesunul blíž k explozivní akční komedii let devadesátých a s tím bohužel ztratil část svého kouzla. Příběh je chabý a s ohlédnutím na předchozí dva díly i dost neoriginální. Padouch opět nevýrazný jako bílá šmouha ve sněhu. Režie ucházející, ačkoliv se stále nemohu zbavit dojmu, že Richard Donner prostě neumí natočit akční scénu, která by nebyla zbytečně over-the-top. Větší akcentování rodinných motivů nepotěšilo, ale ještě je snesitelné. Hláškaření mezi hlavními parťáky nedosahuje perlivosti Blackových dialogů a zbytečně často přerůstá v chaotické překřikování, do kterého se nyní s mnohem větší vervou bohužel zapojuje extra otravný Joe Pesci. 75% Zajímavé komentáře: tron, buldock ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť neodolateľná časť skvelej série, plná akcie a hlavne skvelých hlášok. Nie často sa stáva, že filmová dvojica dokáže vymačkať zo svojich postáv všetko a udržať filmovú dokonalosť v štyroch pokračovaniach. Trošku mi tu však vadila až prílišná náhodovosť a ani Rene Russo mi s Riggsom tiež nejak nešla dokopy. 90%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Za najkomedialnejsi a rodinne nezavadny diel je povazovana stvrta cast. Pritom podla mna je taka prave trojka. Brutalita je utlmena na minimum a velky priestor dostali komedialne vystupy. Takisto po temnej atmosfere z predchadzajucih dielov tu nenajdeme ani stopy. To mi nevadi. Aspon sa vsetky dolezite postavy doziju konca filmu. Hlavny problem tohto dielu je slaby scenar. Jak hlavna zapletka za vela nestoji a tvori len tenku nit na ktoru navesali kopu akcnych scen, tak hlasky su v tomto diely najmenej vtipne a miestami su uz trapne. Obcas som mal pocit, ze na place len improvizovali a prilis im to neslo. Co sa tyka dialogov, tak urcite je tento diel najukecanejsi, ale bohuzial nie aj najzabavnejsi. Hlavne inokedy famozny Joe Pesci je tentokrat otravny tym nezabavnym spôsobom. Nova posila v podobe Rene Russo sa uviedla dobre a chemia medzi nou a Gibsonom funguje. Slabsi je ale zaporak, ktory sice ma dost prilezitosti sa predviest, ale herec ktory ho hra nepôsobi dostatocne demonicky. Nastastie je tu kvantum spickovo prevedenych akcnych scen, takze nuda sa prihlasi o slovo len obcas. 7/10. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Zabavený samopal, ktorý je vo filme označený ako MAC-10, je v skutočnosti veľmi verná kópia samopalu Cobray M 11. (Jello Biafra)
  • Martin Riggs (Mel Gibson) jí psí sušenky, aby se odnaučil kouřit. Gibsonova postava Max ve filmu Šílený Max: Bojovník silnic (1981) pojídá psí žrádlo z plechovky, aby přežila v postapokalyptické pustině. (Bauer)
  • Jedná se o jediný díl série, v němž záporáci nevtrhnou do Murtaughova (Danny Glover) domu a neohrožují jeho rodinu. (Bauer)

Reklama

Reklama