Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film se snaží být stejně syrový, jako byli jeho předchůdci, ale v záplavě klišé a komediálních scének to už prostě nefunguje. Série Smrtonosná zbraň se svým čtvrtým dílem přehoupla ze stylové komediální detektivky až do téměž bláznivé akční komedie. Není to špatný film, ale je to celkem slabé pokračování vynikající trilogie. Přesto nedokážu čtvrtý díl zatratit. Má fantastického záporáka a přeci jen je MOC fajn vidět staré známé... Why Can't We Be Friends.. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí duo schopně doplňujě několik nových postav, v čele s úhlavním protivníkem Jet Lim. Mel odhodil svou hřívu a začíná budovat svou rodinu. Ta se nakonec spolu s Gloverovic rozrostla na několik členů, další miliony si získali u televizních obrazovek, tedy nás. Za ty čtyři díly se bylo stále na co dívat, Každá přestřelka, honička, hláška nebo dokonce i útrapy našich kamarádů z LAPD si byly něčím podobné a přece tak jiné! Co říci závěrem? Snad jen, že bych se chtěl na 5. pokračování těšit, ale radši si ještě počkám... 82% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už to není co to bývalo, ale čas se holt nedá zastavit. Naštěstí ZBRAŇ 4 pořád neztratila své důležité prvky, akce je pořád hodně dobrá (celá úvodní scéna, pak honička na dálnici anebo průjezd mrakodrapem jsou vynikající) a vtípky jsou taky dost slušné (jen Rock a Pesci to místy zbytečně přehánějí). Jet Li je jako záporák bezkonkurenční. Opravdu si tu roli užíval a zatraceně mu to na špatné straně barikády sekne. SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 4 už není taková bomba jako předchozí díly série, ale pořád je to nadprůměr. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl Smrtonostné zbraně považuju za vrchol celé série. Někomu možná vadí míchat dohromady humor a krimi, ale mě určitě ne. Zatímco jednička byla až moc tajemná (nic proti, dal sem jí taky *****), čtvrtý díl mě ze všech bavil nejvíce. Zběsilé honičky v autech, průjezd mrakodrapem a ta závěrečná bitva s Jet Lim v tom molu jsou prostě super. Perfektní zakončení nejúspěšnější policajtské dvojky Mela Gibsona a Dannyho Glovera. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Z celé série Lethal Weapon je čtvrtý díl nejslabší, ale v rámci žánru se stále jedná o nadprůměrnou podívanou plnou výbuchů, akce a výborných hlášek, které chrlí dva staří známí Mel Gibson a Danny Glover. Tento díl je trochu upovídanější, není už tak drsný a záporák tentokrát nepatří mezi zloduchy na které se bude ve filmovém světě vzpomínat, ale solidní snímek to bezesporu je. Už úvodní scéna s plamenometem dává tušit, že Richard Donner má divákům stále co nabídnout a to se také během filmu potvrdí. Tři a půl hvězdy. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Severoamerické tržby byly 130,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 285,4 mil. (NIRO)
  • Při jedné z honiček se zabodne do předního skla auta noha od stolu. V jednotlivých záběrech z dálky a zevnitř auta je však vidět, že rozbité sklo je jiné. (CrownThomas)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama