Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (514)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Lethal Weapon 4 je fajn, ale s tej scenáristickej nádhery s predošlých dielov sa do tohoto moc neušlo. Gibson a Glover opäť fajn, zapadla aj Rene Russo, ale Joe Pesci je zase neskutočne otravný a Chris Rock má síce fajn postavu, no vedel by som si tam predstaviť iného (lepšieho) herca. Príbeh sa mi tiež moc nepáčil a s tými číňanmi to nebol dobrý nápad, no záverečné finále, ktoré je prekvapivé drsné, štvrtý diel trošku vytiahne na lepšie svetlo. Stále je to Smrtonosná zbraň a s toho čo predvádzali predošlé diely si tento odniesol dosť málo, no napriek tomu nuda vyložene nehrozí a kto miluje Riggsa, Murtaugha a túto sériu, verím, že ho bude baviť aj tento diel. 90% - 5* ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film se snaží být stejně syrový, jako byli jeho předchůdci, ale v záplavě klišé a komediálních scének to už prostě nefunguje. Série Smrtonosná zbraň se svým čtvrtým dílem přehoupla ze stylové komediální detektivky až do téměž bláznivé akční komedie. Není to špatný film, ale je to celkem slabé pokračování vynikající trilogie. Přesto nedokážu čtvrtý díl zatratit. Má fantastického záporáka a přeci jen je MOC fajn vidět staré známé... Why Can't We Be Friends.. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Už tomu schází originalita zápletky a spojení buddy detektivky s rodinnou komedií nefunguje jako ve skvělé trojce, ale pořád je to zábava. Chris Rock i Joe Pesci jsou tentokrát do počtu, ale atraktivitu zase výrazně navyšuje záporácký řezník Jet Li, který si tu střihá možná nejlepší roli své hollywoodské etapy. A na finále je vidět, že tahle série byla pro všechny zúčastněné velká srdckovka - pro mě koneckonců též. 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Posledný diel veľmi úspešnej série Leathal weapon sa riadi heslom: "to najlepšie na koniec". Ako sme si zvykli v každej časti je nová tvár, ktorá zotrváva aj do ďalších častí. V dvojke to bol Joe Pesci a v trojke to bola Rene Russo. V tejto pribudol detektív Lee Butters (Chris Rock), ktorý pomáha našim dvom neohrozeným policajtom a celé to tam príjemne spestruje svojími vtipnými hláškami. V úlohe čínskeho mafiána sa predstavil Jet Li, ktorý sa vďaka tomuto filmu stal známym aj v Hollywoode. Dá sa povedať, že táto časť je najakčnejšia z celej série, čomu dopomáha aj neuveriteľné množstvo výbuchov, ale nie sú tu až také dobré gagy ako v predošlých dvoch častiach. Hudbu k filmu robil opäť Erik Clapton a Richard Donner ukázal, že je majstrom akčných komédií. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bude to odemně možná hodně troufalé, ale dovolím si tvrdit, že třetí a čtvrtý díl jsou nejlepší. Příběh specielně zde jde trochu stranou a Donner se soustřeďuje pouze na dva hlavní elementy filmu. Vtip a akce. Obojího si člověk užije skutečně dosytosti. Režisér totiž servíruje naprosto strhující akci, která je natočená tak neuvěřitelně přehledně, že Donner tímto filmem nakopává prdele většině akčních režisérů specialistů. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • V scéne, keď Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) naháňajú čínskeho zločinca, skríži Murtaugh cestu Číňanovi bicyklom, Riggs zase z opačnej strany, preto zločinec skáče cez plot. V tom sa Riggs otočí a je možné vidieť, že sa neotočil Mel Gibson, ale jeho mladší kaskadérsky dvojník. (DJ Rocco iNc)
  • Butters (Chris Rock) má ve filmu zbraň M1911A1 ráže .45 ACP. (dc125)
  • Jde o první hollywoodský film Jeta Liho (Wah Sing Ku) a o první film, ve kterém ztvárnil záporáka. (BloodMax)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama