Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jeden počtvrté za sebou naříká že je starý a že chce jít konečně do důchodu. Druhý skončil s bláznivinama a taky začal žvatlat že je starý a už nestíhá. Uff no díky Šílený Mele. Uplně se mi ted nabízí otázka o čem že by sakra mohla při takovemto vývoji být chystaná petka? Že by Martin Riggs, toho času vetchý muž o holi, chodil navštevovat Rogera do ehm hospicu? No ono když na sérii co je postavená na hláškách je to nejslabší právě ty hlášky je dost velký průser. Nevěřil bych že to nekdy napíšu ale v tomhle díle je to nejlepší "jen" bezchybná akce a fenomenální Jet Li v roli "němého" asijského záporáka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sorry ale tohle uz se tak docela nepovedlo uz trojka byla dost velka komedie ale tohle uz je misty doslova taskarice uz jenom ten uvod kdy Glover pred magorem z plamenometem tancuje v trenkach a kvoka jako ptak je lehce WTF postav uz je moc Rock mi spis nez zabavnej prisel otravnej proste z toho udelali sasulovinu a divim se ze se to Donnerovi takhle vymklo z rukou no ale tak asi uz senilnel no co se da delat jediny co tenhle dil udrzi v nadprumeru je ucast Jet Liho nikde se mi tolik nelibil jako tady a jeho zaverecnej trojboj s Gibsonem a Gloverem je hardcore to uznavam jenom skoda ze je to jinak cely vyplneny misty az tragicky nehumornym humorem a na to sem u teto serie nebyl zvykly skoda chtelo to trochu dustojnejsi a serioznejsi konec ja osobne vzyvam bozstva a modlim se k tomu aby jeste nekdy vznikla petka ale tento pozadavek zda se byt cim dal tim vic nerealisticky no uvidime nadeje umira posledni... ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Posledný diel tejto kultovej série sa už nesie čisto v štýle predchádzajúceho dielu, teda o tej temnej atmosfére prvých dvoch dielov už nemôže byť ani reči a tiež už to pôsobí trochu viac rodinne, než by bolo vhodné, ale predsa len si film stále drží slušnú úroveň a sérii rozhodne hanbu nerobí. Film začne výbornou úvodnou sekvenciou, akcia s ťažko ozbrojeným maniakom sa vydarila, ale následne sa hlavné postavy opäť úplnou náhodou dostanú k niečomu veľkému, čo samozrejme začnú vyšetrovať, toto mi vadilo už minule, prvé dva diely boli v tomto podstatne uveriteľnejšie. Ale ani táto zápletka s čínskou mafiou nie je zlá, drží si výborné tempo a ponúkne nespočet vydarených scén rôznych typov. Len to už nepôsobí tak samostatne ako predtým, ale už sa tu moc spolieha na to, že divák už postavy veľmi dobre pozná, že za tie diely a roky si k nim vytvoril pomerne silný vzťah a tak má väčší priestor nielen rodinná stránka, čo tu na mňa pôsobí skôr rozporuplne, má to svoje klady, ale aj zápory, ale celkom sa vsádza aj na nostalgiu, no tá mi tu sadla. Takže celkovo by sa tu toho dalo celkom dosť doladiť, ale aj s týmto prevedením som spokojný. Čo sa týka obsadenia, Mel Gibson už trochu zostarol, ale aj to film využíva vo svoj prospech a s Gloverom stále tvoria skvelú dvojicu, Joe Pesci je práve v tomto diely najlepší a jeho scéna na cintoríne sa mi veľmi páčila, Renne Russo ma ešte minule bavila, ale tu je už úpne zbytočná, ale kladom sú nové postavy, Chris Rock tu má s Gloverom výborné rozhovory a Jet Li je zase veľmi solídny záporák. Len škoda, že mimo neho ma už na strane záporákov nikto nezaujímal. Akcia sa tiež nesie v štýle predchádzajúceho dielu, takže opäť je technicky prvotriedne zvládnutá, kamera, strih a výber lokácií sú bezchybné, len by to chcelo viac drsnosti a zabitých. Prestreliek je málo a nie sú ani tak dobré, ako predtým, ale naháňačky sú stále slušné, či už automobilová alebo pešia a čo je hlavným kladom, konečne si polepšili súboje. A môže za to Jet Li, ktorý tu v akcii nemá zase tak moc priestoru, ale tých pár krátkych súbojov je výborných a predvedie tu niekoľko úžasných chvatov. Ani v jednom z nasledujúcich amerických filmov, v ktorých stvárnil hlavnú úlohu a mal omnoho viac priestoru sa v akcii tak dobre nepredviedol. Takže práve tieto jeho minisúboje tu v akcii vynikajú najviac. A humor našťastie nezaostáva, stále je tu plno vydarených vtipných scén a hlášok. Takže Richard Donner aj tentoraz odviedol veľmi dobrú prácu, prvé dva diely a samozrejme hlavne parádna dvojka ma bavili viac, toto je už úroveň trochu slabšej trojky, ale stále je to slušná žánrová zábava, ku ktorej sa raz za pár rokov rád vraciam. 71% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Do čtveřice všeho dobrého s tím nejslabším. Scénář je fajn, režie je fajn, parťáci jsou fajn, všechno je až moc fajn. Čtyřka spoléhá na to, že Riggse s Murthaughem dobře znáte, že jsou vám sympatičtí a že se budete smát jejich neustálému popichování. Jako by Joe Pesci neměl hubu dost plnou trapných keců, dostala ústřední dvojka ještě jednoho hysterického přicmrndávače v osobě Chrise Rocka. Film více brnká na nostalgickou notu a jeho sentimentální sklony už nepomáhají vyvážit ani Riggsovy psychopatické kousky, ani ultra-drsný padouch (první regulérní zlosyn celé série) Jeta Liho. Víceméně zbytečné zakončení jedné „bohužel ne“ trilogie. 65% Zajímavé komentáře: Superpero, tron, Vitason, Cornon ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Sériu smrtonosných zbraní mám radšej ako sériu smrtonosných pascí. Ale tiž viem,. že aj ten najlepší nápad sa vyčerpá, aj tí najlepší protagonisti sa opozerajú a aj tým najkvalitnejším gagmanom, pyrotechnikom a kaskadérom raz dôjde dych. A to sa prihodilo v štvrtom pokračovaní tejto úspešnej série. Richard Donner dal na pokušiteľské reči sponzorov dúfajúcich, že aj štvorka im prihrá nejaké doláriky a čo viac, horribile dictu, o rok nás čaká piate pokračovanie! Teda nie nás, ale ich. Lebo ja sa už v žiadnom prípade toho nezúčastním. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Loď Rogera Murtaugha (Danny Glover) má meno "Code 7", čo je v losangelskom policajnom zbore rádiová skratka pre obedňajšiu prestávku. (m.a.t.o.)
  • Film se začal natáčet začátkem ledna 1998 a jeho premiéra byla naplánována na léto téhož roku. Natáčení ale kvůli mnoha problémům, včetně změn ve scénáři, skončilo až v polovině května, necelé dva měsíce před plánovanou červencovou premiérou. Střihači tedy museli pracovat velmi rychle, aby byl film včas hotový. Proto se v upoutávkách na film objevují některé vystřižené či alternativní scény, které v hotovém filmu nejsou. Přesto byl film dokončen a uveden do kin podle plánu. (HellFire)
  • Jde o první hollywoodský film Jeta Liho (Wah Sing Ku) a o první film, ve kterém ztvárnil záporáka. (BloodMax)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama