Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (514)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vicemene uz trochu zbytecnej dil, kde po ctvrte koukame zase skoro na to same, i kdyz tady je ten pribeh precejen trochu komplikovanejsi. Co se tyce zaporaku, Jet Li sice umi serezat kazdyho ve filmu, jenze postrada nejaky charisma. No a nevim, kterej chytrak to teda vymyslel, ale mame tu urvanyho Glovera s Gibsonem, do toho obcas Pesciho a nekomu to zrejme bylo malo, takze pribil jeste ukecanej Rock, takze proste neustale nekdo rve a i kdyz to je vetsinou hodne zabavny, obcas uz to je trochu moc. Sice jasne nejslabsi dil, ale porad slusna zabava. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Posledný diel veľmi úspešnej série Leathal weapon sa riadi heslom: "to najlepšie na koniec". Ako sme si zvykli v každej časti je nová tvár, ktorá zotrváva aj do ďalších častí. V dvojke to bol Joe Pesci a v trojke to bola Rene Russo. V tejto pribudol detektív Lee Butters (Chris Rock), ktorý pomáha našim dvom neohrozeným policajtom a celé to tam príjemne spestruje svojími vtipnými hláškami. V úlohe čínskeho mafiána sa predstavil Jet Li, ktorý sa vďaka tomuto filmu stal známym aj v Hollywoode. Dá sa povedať, že táto časť je najakčnejšia z celej série, čomu dopomáha aj neuveriteľné množstvo výbuchov, ale nie sú tu až také dobré gagy ako v predošlých dvoch častiach. Hudbu k filmu robil opäť Erik Clapton a Richard Donner ukázal, že je majstrom akčných komédií. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jeden počtvrté za sebou naříká že je starý a že chce jít konečně do důchodu. Druhý skončil s bláznivinama a taky začal žvatlat že je starý a už nestíhá. Uff no díky Šílený Mele. Uplně se mi ted nabízí otázka o čem že by sakra mohla při takovemto vývoji být chystaná petka? Že by Martin Riggs, toho času vetchý muž o holi, chodil navštevovat Rogera do ehm hospicu? No ono když na sérii co je postavená na hláškách je to nejslabší právě ty hlášky je dost velký průser. Nevěřil bych že to nekdy napíšu ale v tomhle díle je to nejlepší "jen" bezchybná akce a fenomenální Jet Li v roli "němého" asijského záporáka. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Asi každému je jasné, že táto časť je zo série jednoducho najslabšia, no povedzme si, že keby sa to hodnotilo ako samostatný film (cháp nie zo série), bol by určite skvelý. Niektoré vecičky sú síce podávané nasilu, no dvojica stále srší humorom a znova skvelo hláškuje. Film je už viac precitlivelý a príliš pretiahnutý, čo sa nevyplatilo. Ale inak super. Aj akcia aj humor. 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak, Rogere, už nejsi jediný, kdo je příliš starý na tyhle sračky, už je i pan Riggs.. Klasika buddy movie žánru se ve čtvrtém pokusu scvrkla do přehnaných akčních scén a řešení rodinných vztahů, to vše obaleno hýkáním, kvičením a překřikováním ústředního kvarteta. Jet Li oděný v pyžamu a s rasistickým růžencem (dvě bílé kuličky na jednu černou) je pak už jen slabou náplastí.. Upřímně jsem zvědav, jakým směrem se v roce 2016 ubere Lethal Weapon 5. Murtaugh ležící na podminované podložní míse? Z Riggsovy Beretty s velkým rozptylem střílející pan Parkinson? Necháme se překvapit.. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Loď Rogera Murtaugha (Danny Glover) má meno "Code 7", čo je v losangelskom policajnom zbore rádiová skratka pre obedňajšiu prestávku. (m.a.t.o.)
  • Tržby v USA za první víkend byly přes 34 milionů amerických dolarů. (BloodMax)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama