Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Postarší dvojka policistů promazala bolavé klouby, vyleštila zaprášené odznaky a vyčistila zrezlé zbraně, aby se naposledy vydala na vyšetřovací jízdu, při které zničí půlku Los Angeles. Čtyřka je možná nejslabší díl série, ale pro mě jen o jeden zaseknutý náboj. To že otěže převzala komedie mi vůbec nevadí, protože je zde spousta povedených gagů (scénka u zubaře, kde se všichni sjedou Rajským plynem nemá chybu) a hlavní je, že vtipy zde nejsou na úkor akce. Například je tady úžasná honička, kde Mel Gibson místo auta osedlá stůl. Z vedlejších postav se o akci stará kašpárek Jet Li svými kung-fu kousky a Joe Pesci s Chrisem Rockem obstarávají zase tu komediální část. Smrtonosná zbraň 4 je důstojné zakončení jedné, povedené série. ()

sud 

všechny recenze uživatele

O chloupek slabší než trojka. Návrat tvůrců po šesti letech k tématu s v něčem změnil, něco zůstalo. Martin Riggs už není takový šílenec a stává se z něj pomalu usazující se taťka, Roger se nezměnil. Ale ne zase že by se z Riggse stal usedlý kliďas, to ani náhodou. Jenom už to není takový divočák jako v předcházející trojici (možná k tomu taky napomáhá dabing, Vladimír Dlouhý má jiný hlas a jiný způsob hovoru než Ladislav Županič). A co je při starém? Všechno ostaní. O tom se nebudu rozepisovat, jenom bych se opakoval. Zkrátka poměrně dost srandovních momentů (Roger v "roli" ptáka, žralok na lodi, Rogerovo odhalení, kdo je otcem dítěte jeho dcery) a akce (zvláště souboj Riggse a Jet Li ve vodě je dost naturalistický). Čtyřka je sice z této čtveřice nejslabší, ale i tak si udržuje dobrou úroveň. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejslabší ze smrtonosných zbraní,ale pořád je to kvalita. Gibson s Gloverem jsou sice už starší, hlavně na Gibosnovi to je znát, ale to vůbec nevadí, protože jsou stejně úžasný a na jejich výkonu se to neprojevuje. Příběh je tentokrát míň vtipnej a celkově nedosahuje na předchozí díly. Už je to tady moc přrplácaný a i když je tady jet-li, tak se mi akce taky nelibila tolik jako v minulých dilech, ale jako čtvrtý pokračování to je dokonalý, neznám moc čtvrtých pokračování který by byly takhle kvalitní, ale při srovnání s ostaími díly nemůžu dát víc než 4* ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Proč to neříct hned na začátek? "Smrtonosná zbraň 4" víc než důstojně ukončila nejlepší sérii akčních buddy-movies a kdykoliv se na ni rád podívám znovu...Martin už nám sice taky zestárnul, ale pořád s Rogerem tvoří jedinečnou dvojku, se kterou se můžeme skvěle pobavit. A když jim k tomu sekunduje Chris Rock, kvalitní akce, těhule Rene Russo a neskutečně charizmatický Jet-Li, není proč s vysokým hodnocením otálet! Je ale ještě jedna věc, která si zaslouží zmínku - závěrečné titulky. Během jejich sledování si pokaždé uvědomím, že za čtveřicí případů dua Riggs-Murtaugh stojí skutečná parta přátel, která svoje filmy točila s radostí a láskou. Málokdy je něco takového nejen vidět, ale i cítit - proto mívám u "rodinného alba" trochu dojatý úsměv na rtech... ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl Smrtonostné zbraně považuju za vrchol celé série. Někomu možná vadí míchat dohromady humor a krimi, ale mě určitě ne. Zatímco jednička byla až moc tajemná (nic proti, dal sem jí taky *****), čtvrtý díl mě ze všech bavil nejvíce. Zběsilé honičky v autech, průjezd mrakodrapem a ta závěrečná bitva s Jet Lim v tom molu jsou prostě super. Perfektní zakončení nejúspěšnější policajtské dvojky Mela Gibsona a Dannyho Glovera. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Keď sa v záverečnej prestrelke v prístave Martin Riggs (Mel Gibson) pýta Rogera Murtaugha (Danny Glover), koľko má v pištoli nábojov, Murtaugh odpovie, že 2 náboje. Potom vystrelí na čínskeho vojaka dvakrát, takže by už nemal mať v bubienku žiadny náboj, ale v dalšej scéne mieri a vystrelí na Wah Sing Kua (Jet Li), ktorí sa uhne, a zasiahne jeho brata (Conan Lee). (Insomnia)
  • Tržby v USA za první víkend byly přes 34 milionů amerických dolarů. (BloodMax)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama