Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Arx 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl Smrtonostné zbraně považuju za vrchol celé série. Někomu možná vadí míchat dohromady humor a krimi, ale mě určitě ne. Zatímco jednička byla až moc tajemná (nic proti, dal sem jí taky *****), čtvrtý díl mě ze všech bavil nejvíce. Zběsilé honičky v autech, průjezd mrakodrapem a ta závěrečná bitva s Jet Lim v tom molu jsou prostě super. Perfektní zakončení nejúspěšnější policajtské dvojky Mela Gibsona a Dannyho Glovera. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Je vidieť ten časový rozdiel 11 rokov medzi prvým a štvrtým dielom. Kým jednotka bola príjemne staromódne neohrabaná, štvorka už ide po zabehnutých hollywoodskych koľajách, no opäť pekelne vtipne. A k starej známej dvojke si pridajte ukecaného detektíva v podaní Chrisa Rocka a Jeta Liho. Podľa môjho názoru viac než dôstojné zakončenie mojej obľúbenej krimikomediálnej série. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Můj první Smrtonosný zážitek v kině xD Poslední díl této geniální série je jiný než předchozí díly, už to není ta "stará škola", podepsal se na tom učitě odstup mezi třetím a tímto dílem. Druhým dechem, ale musím dodat, že to nic nemění na tom, že, kdo má rád tuhle střelenou ústřední dvojici, tak bude žrát i tento poslední díl, který je natočen novějším způsobem s moderním záporákém, ano Jet Li a jeho první krůčky v Hollywoodu, přál bych si aby Donner celou sérii ještě vskřísil, když jsou hlavní představitelé ještě něčeho schopni:)) Důstojné akční zakončení celé série, ač nejslabší díl z celé linie, tak pořád kvalitka! Jak už jsem několikrát napsal, takové filmy se už prostě netočí a je to věčná škoda, všechny jsou pro mě srdcovky. I'm too old for this shit!!! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá a má nejoblíbenější Smrtonosná zbraň! Film se nezdržuje s úvodem, těží ze zažitých vtípků, hlášek, narážek a vztahů z minulých dílů, přičemž vše funguje jako dobře namazaný stroj... Jako stroj na zabíjení, kterým je Jet Li a jeho fantastické bojové umění! Smrtonosná zbraň 4 nenápadně jde s dobou, co se týče akce - ta je zde ze všech sérií nejlepší (takový průjezd věžákem je ještě lepší než obdobná scéna v novějších Transformerech), ale svým vyzněním zůstává pěvně ukotvená v nezapomenutelné atmosféře raných 90. let. Klišé, neklišé, Smrtonosná zbraň 4 téměř chytá za srdce. 9/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Z úcty k celé sérii bych dal rád 4*, ale nejde to. Neodlišil bych tím mírný pokles kvality. Dvojice Gibson - Glover pod vedením Donnera opět září, o tom žádná, je tu jedna hláška za druhou, dost jsem se i zasmál, ale akce je tu už pro mě příliš ujetá a přehnaná, často spíše trapná. Potěší ale setkání všech starých dobrých postav včetně Riggsových psů či Jet Li v záporné roli. Jako zakončení série je Smrtonosná zbraň 4 rozhodně dobrá, ale už to prostě není jako trojice předchozích dílů. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Richard Donner byl nucen požádat Jeta Liho (Wah Sing Ku), aby při akčních scénách zpomalil své pohyby, protože kamera je nebyla schopna zaznamenat. (HellFire)
  • V scéne, keď Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) naháňajú čínskeho zločinca, skríži Murtaugh cestu Číňanovi bicyklom, Riggs zase z opačnej strany, preto zločinec skáče cez plot. V tom sa Riggs otočí a je možné vidieť, že sa neotočil Mel Gibson, ale jeho mladší kaskadérsky dvojník. (DJ Rocco iNc)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama