Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (514)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Proč to neříct hned na začátek? "Smrtonosná zbraň 4" víc než důstojně ukončila nejlepší sérii akčních buddy-movies a kdykoliv se na ni rád podívám znovu...Martin už nám sice taky zestárnul, ale pořád s Rogerem tvoří jedinečnou dvojku, se kterou se můžeme skvěle pobavit. A když jim k tomu sekunduje Chris Rock, kvalitní akce, těhule Rene Russo a neskutečně charizmatický Jet-Li, není proč s vysokým hodnocením otálet! Je ale ještě jedna věc, která si zaslouží zmínku - závěrečné titulky. Během jejich sledování si pokaždé uvědomím, že za čtveřicí případů dua Riggs-Murtaugh stojí skutečná parta přátel, která svoje filmy točila s radostí a láskou. Málokdy je něco takového nejen vidět, ale i cítit - proto mívám u "rodinného alba" trochu dojatý úsměv na rtech... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tady to balancuje mezi 4 a 5*,ale pro prostě mluví, že si nevybavuji žádnou jinou podobnou serii kde by i 4 díl se vůbec mohl měřit s prvním, už vůbec ne v akčním žánru . Jestli vy znáte jinou serii podobně kvalitní , prosím řekněte. Do té doby nejvyšší hodnocení . 4x jsem se pobavil . "Asi jsme ho nasrali " ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že čtyřce chybí špetka k tomu, aby byla dokonalá jako předchozí díly, ale proboha co čekáte od akčního filmu, je to a vždy byla především zábava a nadsázka, tento film splňuje do puntíku výše zmíněná kritéria a je to skvělá áčková produkce a s ano bombastickými efekty, ale přesto to nevyznívá trapně ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí duo schopně doplňujě několik nových postav, v čele s úhlavním protivníkem Jet Lim. Mel odhodil svou hřívu a začíná budovat svou rodinu. Ta se nakonec spolu s Gloverovic rozrostla na několik členů, další miliony si získali u televizních obrazovek, tedy nás. Za ty čtyři díly se bylo stále na co dívat, Každá přestřelka, honička, hláška nebo dokonce i útrapy našich kamarádů z LAPD si byly něčím podobné a přece tak jiné! Co říci závěrem? Snad jen, že bych se chtěl na 5. pokračování těšit, ale radši si ještě počkám... 82% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som nikdy prehnane nefičal na prvých troch filmoch, považoval a považujem ich za solídnu víkendovú zábavu a preto ma ani štvorka ničím nesklamala. Že je to už horšie a príliš komediálne? Nie je to jedno? Ako samostatný film je to stále zábavné a dôležité predsa je, že záporák je charizmatický. Asi jediný americký film, v ktorom má účasť Jeta Li nejaké opodstatnenie. Pre mňa je táto séria vzácne kvalitatívne vyrovnaná. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Keď sa v záverečnej prestrelke v prístave Martin Riggs (Mel Gibson) pýta Rogera Murtaugha (Danny Glover), koľko má v pištoli nábojov, Murtaugh odpovie, že 2 náboje. Potom vystrelí na čínskeho vojaka dvakrát, takže by už nemal mať v bubienku žiadny náboj, ale v dalšej scéne mieri a vystrelí na Wah Sing Kua (Jet Li), ktorí sa uhne, a zasiahne jeho brata (Conan Lee). (Insomnia)
  • Ve scéně v Rogerově (Danny Glover) domě, kdy Wah Sing Ku (Jet Li) pošle obloukovým kopancem k zemi Riggse (Mel Gibson), lze vidět, že ho ve skutečnosti nekopl. (PlayEasy)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama