Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná odpočinková limonáda pro unavené prací. Snad jen pár jmen: 39letý charismatický Australan Simon Baker (mentalista Patrick Jane) s pěkným úsměvem, 30letý Welšan Owain Yeoman (fešák z vyšetřovací party Wayne Rigsby) a 35letý Američan Tim Kang (Asijec z vyšetřovací party Kimball Cho). Věk protagonistů se vztahuje k první řadě seriálu. ()

adamicka 

všechny recenze uživatele

Seriál na styl Anatomie Lži, Sherlock Holmes, Dr. House, kde je hlavní hrdina  nadprůměrně inteligentní a použije jakoukoliv metodu, aby chytl vraha. Osobně mám tento žánr velmi rád, Mentalistu jsem si užil a shlédl všech sedm sezón. Seriál má, ale své chyby. Hlavní dějová linka se začne více a více ignorovat a více než postupný posun blíže k Red Johnovi jde o slepé uličky a poté obrovský skok někdy ke konci 5té série. Lépe by šlo i hrát si s vývojem charakterů, kde jediné k čemu došlo byl pokus udělat z Jana šílence, který je posedlí pomstou, ale který šel ukázat a dotáhnout mnohem lépe. Nevím jestli to je změnou režiséra, ale seriál přejde z toho, že nevíme kdo vrah je a hledáme nápovědy s Janem do toho, že nám většinou ukáže vraha na začátku dílu. Spoiler: Cíl seriálu je chytit seriového vraha Red Johna, ale po té co ho Jane chytne a zabije tak dostaneme dalších zhruba dvacet dílů, které jsou za mě dost zbytečné a i když něco ději přidají, tak je těžké si je představovat jako cokoliv jiného než ždímání peněz ze seriálu ()

Reklama

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je jeden z najobľúbenejších kriminálnych seriálov. Seriál som začal pozerať kvôli obľúbenej Robin Tunney, ktorá je známa predovšetkým zo seriálu Prison Break. Na seriáli sa mi páči, že i keď sa jedná o kriminalistiku, je poňatý humorne a to vďaka hlavnej postave. Patrick Jane je skvelá postava a snáď to najlepšie z celého seriálu. Dodáva seriálu niečo, čo v iných kriminálkach nenájdete. Spôsob vyšetrovania. Výborne zahraná postava Simonom Bakerom. Chválim aj ostatných, menej známych hercov. Seriál získal cenu najlepšieho nováčika medzi seriálmi a získal si mnoho fanúšikov. 1. séria: 98% 2. séria: 95% Najobľúbenejšie postavy: Patrick Jane & Teresa Lisbon. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejzábavnějších a v době svého vzniku jeden z nejoriginálnějších krimi seriálů. Nejdřív si to řekněme na rovinu, seriál stojí a padá se Simonem Bakerem, ne že by ostatní postavy byly špatné nebo špatně zahrané, ale Simon "Jane" Baker je prostě sympaťák numero uno. Co se dalších hlavních postav týče, prim z nich jednoznačně hrají Lisbonnová a Cho. Hlavně Cho s jeho takřka kamennou tváří je výborný. Rigsby a van Peltová jsou také dobří, ale nedostanou tolik prostoru. Vůbec mi nevadilo, že se valná část seriálu točila kolem Red Johna, naopak všechny díly s ním patřily k těm nejlepším, včetně toho posledního, na který spousta lidí nadává. A pak přišla změna, která seriálu dodala novou šťávu, CBI skončilo a naši hrdinové jsou u FBI, přijdou nové postavy, hlavně Rockmond Dunbar je super a začíná se vlastně od začátku. Byla sice potvrzena i sedmá řada, ale ani nevím jestli na ní mám koukat, protože finále šesté řady by seriál naprosto dokonale zakončilo. Série 1 - 90 % Série 2 - 100% Série 3 -100 % Série 4 - 80 % Série 5 - 60 % Série 6 - 90 % ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

V současné době už mě tento seriál vůbec nebaví a nezajímá. Tvůrci jenom na začátku v první sérii chtěli vypadat zajímavě, nevšedně a do seriálu tedy vložili vsuvku s Red Johnem. Divák si tedy myslel, že Jane je Red John. Ale nakonec to je jinak. Dokonce i romantická vsuvka (Jane a Lisbonová) byla ukončena v tomto seriálu. Jsem ale rád, že romantická vsuvka v seriálu Bones pokračuje. To je však jiný seriál, že... ✔ ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Tato epizoda je speciální, protože se příběhově odehrává několik let před prvním dílem a funguje jako úvod do seriálu. (Rominator)
  • V tejto epizóde, ktorá sa zaoberá aj černošským gangom, sa pri problematických rozhodnutiach v dialógoch viackrát zopakuje text „Vykonaj správnu vec“, čo môže byť narážka na černošskú filmovú klasiku z gheta Konaj správne (1989) od Spikea Leeho. (Autogram)
  • Rebecca Rigg (Felicie Scott) je skutečná manželka herce Simona Bakera (Patrick Jane). Jsou svoji od roku 1998 a mají tři děti - Stellu, Clauda a Harryho. (Stephora)

Reklama

Reklama