Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mozaika z kamínků životních krizí v rámu hollywoodské mašinérie, lepená lepidlem psychiatra, co nemůže pomoci druhým a už vůbec ne sobě. To je Pateho citlivě podané drama o dopadech fungování červí díry filmového průmyslu na všechny ty, kteří se k ní byť jen přiblíží.. Zpustlý Spacey je ve své přirozenosti vynikající a ten řekněme happyend, byť vzhledem k okolnostem a prostředí krajně nepravděpodobný, bych v tomto případě považoval za jakési světlo na konci tunelu a dovolený prvek iluze v jinak zatraceně reálném světě.. Za pozornost určitě stojí autobiografické prvky Williamsovy role i skutečnost, že Keyser Sozé v poslední době nějak často pohřbívá psy.. ()

leon_id 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemne dilko na sobotni vecer pokud nemate zajem o spolecnost (nebo se vam s nikym nechce delit o travu :) Film stoji na vybornem vykonu Spaceyho, ktery tu huli jeste vic jak v Americke krase a vyrovnava se tak s nelehkou zivotni situaci. Pribeh neni nijak vyjmecny a cely film me prijde dost sestrihany, vzhledem k poctu postav a jejich charakterum bych ocenil delsi stopaz. Musim ocenit vyber interieru a Pell James jako rozkosnou tehulku, ktera tu ma par velmi povedenych hlasek 3 a (1/2 hvezdy za pocet odpalenych jointu :) ()

Reklama

vorenus 

všechny recenze uživatele

Za tu hodinu a půl co trval film jsem měl pocit, že asi zajdu nudou.Něco tak otřesně vleklýho jsem dlouho neviděl.To co tu předvádí K.S. jsme měli možnost shlédnou v Americké kráse a v daleko lepším provedení.Tady se omezil jen na kouření jointa, ale když to trvá většinu filmu, tak to fakt není prdel.Kde jsou ty časy, kdy jeho jméno bylo zárukou skvělé podívané.Vítej v kategorii BÉ Kevine! ()

swed 

všechny recenze uživatele

Téměř celou stopáž jsem se výborně bavil, a to díky absurdním situacím a hláškám, které mají potenciál vyvolat výbuchy smíchu. Po dramatické stránce film také funguje, ale už ne tak bezchybně, jak bych si přál. Příběhová mozaika se totiž v druhé polovině začne rozpadat a to především vinou vykonstruovanosti téměř všech linií vyprávění. Korunu tomu všemu nasadil zpackaný závěr, jehož pravděpodobnost se pohybuje ve sférách sci-fi. "Shrink" má však v rukávu jedno trumfové eso - Kevina Spaceyho, který zde podal jeden ze svých nejzdařilejších výkonů (fyzickou i psychickou rezignovanost jsem mu uvěřil od první do poslední minuty!). Tak rád bych dal ještě o něco vyšší hodnocení, ale vinou nedotaženého scénáře prostě nemůžu. 7/10 ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Extremne neoriginalni a nudne drama ze sveta Hollywoodu, kterych zde uz bylo milion. Hraje si to na neco vic, snazi se to napodobit uspech podobnych, v minulosti uspesnych kousku, ale naprosto bez sance. Chybi tomu skoro vsechno, mozna az na plejadu zasadnich hercu, kteri jsou zde ale naprosto zbytecne plytvani. Dokonce ani zhuleny Kevin Spacey v kombinaci s nadrzenym Robinem Williamsem tuhle bidu nezachrani. 2/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)

Reklama

Reklama