Reklama

Reklama

Několik osadníků na Divokém západě zmizelo záhadně ze svých domovů. Skupinka odvážlivců se je vydává hledat, přestože očekávají problémy s místními obyvateli. Brzy se ale ukáže, že nebezpečí číhá jinde... a všem jde o život! (oficiální text distributora)

Recenze (89)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Hororovo dusná atmosféra tu hrozí od začiatku a postupne sa zaťahuje ako búrkové mraky nad prériou. Nájdu sa i westernové scény: prestrelky, ale mne to prišlo ako road movie na koňoch, miestami sa to aj tak vlieklo. Skupina kovbojov sa síce vydala hľadať snúbenicu jedného z nich, ktorú údajne uniesli Siuxovia, no cieľ bol na ceste, lebo čoskoro došlo na slová mladej indiánky "ov-ne-ju-hov-on-te-pite" - They will kill us all! S humanoidmi v pätách to ani ináč nešlo. Trochu viac dynamiky a Burrowers mohol byť ešte lepší. Takisto si myslím, že toto je jeden z mála filmov, ktorému by prospel happyend. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Námět by vskutku zase tak špatný nebyl. Nápad, že někdo někoho omráčí a pak nechá rozložit v zemi, aby ho schnilého mohl vypít jak Africa Korps ukradnutou Coca-Colu, tady snad ještě nebyl. Bohužel, tento nápad byl pravděpodobně na začátku scénáře a všechno okolo se postupně domýšlelo. Proto po celou stopáž vidíme křečovité výkony nechtěně parodující drsné kovboje, jak se prodírají stereotypní krajinou, a to je vlastně všechno. Hodinu a půl dlouhé toulání po jednom hektaru louky a lesa, které má vzbuzovat stokilometrové vzdálenosti, totálně pochcané úplným závěrem, kde se ty "monstra" konečně ukážou. Nuda 40% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Vďaka ti Pane, že to malo slušný scenár, hercov a atmosféru. I keď som vystriedal všetky možné polohy dopozeral som to bez rýchloposuvu. Aký asi musí byť ten seriál od tohto tvorcu, keď celovečerák nie je žiadna sláva!? Slizký Doug Hutchinson si však u mňa napravil reputáciu po tom čo predviedol v Punisher: War Zone. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedenásteho augusta 1879 boli v Dakote zmasakrované dve rodiny osadníkov. Štyria ľudia boli surovo zabití a šesť žien a detí bolo unesených. Je silné podozrenie, že to spáchali indiáni. Skupina mužov sa ich vyberie hľadať do indiánskeho teritória. Chcú zachrániť zajatcov a pomstiť svojich druhov. Ich výprava sa však zmení na boj o vlastný život. V rozľahlej, divokej prérii na nich totiž číha omnoho väčšie nebezpečenstvo ako sú indiáni. Brúsia si na nich zuby zakopávači (The Burrowers). Americký film "Stopy zmiznutých" je kombináciou westernu a horroru. ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Žerou měkkou tkáň." ,,Jak to myslíš? Mám svou tkáň rád..." Spojení westernu s horrorem není výjimečné, ale ani příliš časté. Film není špatný, sledujeme osudy kovbojů a vojáků hledajících ženy unesené Indiány. Alespoň si to poměrně dlouhou dobu myslí, byť divák už ví dávno své. Kamera v příjemných obrazech snímá divokou přírodu za vcelku příhodné hudební kulisy. Nebezpečí se stupňuje, divák si vytváří postupně představu. Taková hra na kočku a myš, kterou v jiných kulisách předvedl třeba Vetřelec. Jelikož většina komentářů prozrazuje, že oním nebezpečím jsou..........jakási monstra ( zahrabávači)...tak asi nikoho už nepřekvapím. Když jsem ty držky viděl, nějak jsem si vzpomněl na monstr hubu v StarWars VI, která hned zkraje téměř sežere Luka, než on ji přišpendlí bytelnou bránou k zemi. A pak jsem si vzpomněl na pavouky a parazitické vosy kutilky - potravu konzervují podobným způsobem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Vzhled monster se upravoval a měnil po dobu 3 let. (Corpsegrinder)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku po dobu 22 dní. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno