Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V Brooklyne sú tí najtolerantnejší susedia na svete. Môžete v ich baráku strielať drogových dílerov koľko chcete a oni vôbec nechytia paniku, ani nezavolajú políciu. Zistil to aj Ethan Hawke, ktorého postava celý film vykopáva dvere na negerských všivavých bytoch a strieľa všetko, čo sa hýbe v túžbe po kúpe nového domu. Ďalší policajt to má obligátne "tejden do penze", hráme sa na "znudenýho a zlého poldu a nasratých negrov s řetezema vokolo krku", lenže ja neviem, či už starnem, ale akosi ma to už prestáva baviť. A to ma pred pár rokmi chytila napríklad aj taká priemerná Hrdosť a sláva a to nehovorím o Fuquových ostatných policajných filmoch. Záverečné minúty výsledný dojem upravujú a musím nakoniec konštatovať, že film je to vcelku ambiciózny a kvalitný, ale chytil ma hlavne brooklynským geniusom loci, to, " vo co tu kurva šlo", mi bolo tak trochu "u prdele". ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z húfu (už) tuctových, no pre mňa stále pomerne vizuálne štýlových krimináliek, ktorou kriví policajti prechádzajú príbehom plnom drog, korupcie a vrážd s osobnou morálnou dilemou vo svojom svedomí, aby sa na konci v niekom prebudila a zvíťazila policajná česť a spravodlivosť. Akurát, že teraz tu máme tie príbehy tri, čo zbytočne preťahuje stopáž a hlavne tempo, nehovoriac o tom, že mi bolo po hodine a pol už úplne u prdele, kto to do koho "našije", len som sa chcel už dočkať kedy sa tie figúrky stretnú a Fuqua to divadielko ukončí. Nabudúce ak budem mať chuť na podobnú špinavú kriminálku s morálne rozvrátenými policajtami, tak si radšej znova zopakujem Ayerov priamočiarejší našlapaný Street Kings ...60% ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní policejní drama, které nepostrádá propracované charaktery, hluboce postižené motivace postav, zručnou režii a výborné herecké výkony. Občas sice haprují přechody mezi jednotlivými příběhovými rovinami, leč celkově se jedná o hutnou, syrovou a bolestivě realistickou sondu do života nejen brooklynských policistů. Tematika střetu vyšších morální cílů a osobního zájmu v mikroperspektivě je zachycena vcelku fundovaně a nepodbízivě. Palec nahoru! 8/10! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jist reáliemi a věrohodností některých charakterů a jejich rolí. Resp. pro srozumitelnost. Opravdu je to co předvádí Cheadle a Snipes styl nekompromisního gangstera z Brooklynu ? Ono to není jen o tom plácnout někam k chodníku eSkového Mercedesa, navléct si na obličej brýle Prada, nosit na ruce obří Breitlingy a mít kolem pasu opasek od Gucciho. Jaksi mi tam některé věci neseděly. To, co bylo geniálně vyladěné například v American Ganster tady dost pokulhává. S tím jsou logicky spojené další věci, které mi nesedly úplně na sto procent - jednání některých postav atd. Celé se mi to zdá příliš na efekt, vyumělkované a nereálné. Přijde mi, že Fuqua neví o této oblasti vůbec nic, jen nakoupil pár drahých cetek a půjčil luxusní auta - a šup a máme Gangstery. Děj je fajn, trojitý dějový propletenec je v závěru zajímavý. Nejsilnější scéna filmu je nakonci s Richardem Gerem. Fantazie. Jinak je to pouze průměr s několika slabšími a pár silnějšími momenty. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

O tom, že to policajti nemají jednoduché, vím už od té doby, co jsem zhlédl nejdokonalejší kriminálku všech dob (mimochodem, pár herců z této kriminálky hraje i zde). A kdyby mi ji tenhle film trochu více připomněl, tak bych se vůbec nezlobil. Brooklyn's Finest je dobrý film, který sleduje osudy tří policajtů. A všichni mají společnou jednu věc - jsou nějak zlomení. První má ženu, která čeká dvojčata, ale bydlí ve starém baráku, ve kterém je plíseň a policajt nemá na nový, takže krade peníze z drog, druhý musí prásknout někoho, kdo mu zachránil život a třetí je těsně před penzí a manželka už s ním nežije. A teď si určitě řeknete: "Jo, aha a oni se samozřejmě v nějakém bodu střetnou…“ A já můžu říct - ano i ne. Nebudu tu více spoilerovat, podívejte se na film, který i když má přes dvě hodiny, nudí jen minimálně. Training Day je sice někde jinde, ale já jsem (dá se říct) spokojený. 80 %. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama