Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Předchůdce vynikajícího počinu Justice League: Crisis on two Earths se ke mně paradoxně dostal až nyní. Nutno podotknout, že jde o diametrálně odlišný snímek a to jak svým pojetím samotné Justice League, tak animací, příběhem a vlastně i dobou v níž se odehrává. Nová hranice se totiž překvapivě oblékla do retro kabátu a to v mých očích značně slušivého. Atmosféra padesátých let na mne skutečně dýchla. Stejně tak mě potěšila zmínka a zároveň mírné využití McCarthismu. Film je vlivem velkého počtu hrdinů a jejich představování chvílemi roztříštěný, to mu však jsem ochoten odpustit, stejně jako lehce předimenzovaný závěr. Animace pak vzdává hold i původním komiksovým ztvárněním kostýmů jednotlivých superhrdinů. Sečteno a podtrženo - Nová hranice se povedla. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když v úvodní scéně Hal Jordan zabil korejského vojáka a vzápětí Wonder Woman nechala osvobozené africké ženy povraždit věznitele, bylo jasné, že tohle nebude žádný čajíček. Taky nebyl. Dokonalá atmosféra padesátých let, velkoplepý příběh hrdinů, kteří bojovali, přestože se ocitli v nemilosti, spousta akce směřující k velkolepé dech beroucí závěrečné bitvě. Přitom nechybí humor ani temné tóny, vypiplané detaily, výborně hlasové obsazení, výborná animace. Na druhou stranu působí scénář v první třetině značně roztříštěně až chaoticky, zápletka je snad až příliš "obvyklá" a nepřináší nic nového. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Hlavní slabinou tohoto animovaného snímku je zejména délka, zásluhou které se postavám dostává jen minimum prostoru a znalost komiksové předlohy je tedy výhodou. Zpracování je vcelku dynamické a úroveň animace nadprůměrná na poměry ,,direct to video" , dějové zasazení do 50. let minulého století shledávám nesmírně atraktivním :) ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Představovačka, ale nic víc. Film by snesl, spíš potřeboval, o hodinu delší stopáž na rozehrání hlubšího děje s vedlejšími podzápletkami. Takto je vše velmi zkratkovité, což mi vadilo opravdu hodně. Závěrečná akce byla fajn, ale divák si film takto prostě neužije. Na konci bych čekal titulek "toto je prozatimní představovací materiál filmu, který bude uveden za rok." ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Hodne kvalitni alternat. verze pocatku JLA s podle me odvaznou retro stylizaci, ktera muze pusobit trochu jalove (stylem kresby), ale mne se opravdu libi. Zasazeni do 50. let a ery maccarthismu je podle me povedene. Kdo tento termin nezna, asi velkou cast filmu nepochopi. Byl to zkratka podobny stihomam a demagogie jako propaganda proti imperialistum u nas. Akorat ze v US to bylo naopak a byl to hon na komunisty. A v tom duchu i na superhrdiny v tomto snimku, kteri zpocatku nejsou zrovna oblibeni, protoze jsou "jini" a to je podezrele. Kazdy si tedy vede svuj soukromy boj za spravedlnost tak trochu v ustrani nebo utajen, ale kdyz prijde uhlavni nepritel, je nutno se spojit a zapomenout na malicherne sarvatky. Je to myslenka vpravde americka a ja proti tomu nic nemam. Je to navic podano stejnym "budovatelskym" stylem jako teze socialismu kdysi u nas a v zemich vychodniho bloku (coz je docela usmevne a je na tom videt, jak ty ideje byly vlastne na Zapade i Vychode naoko stejne - jen ta realizace byla u Americanu svobodnejsi). Dycha z toho zkratka retro starych kreslenych casopisu (neco jako Rychle sipy), ale cilem tu je preziti lidstva a sjednoceny boj proti nepriteli. A tak to ma v hrdinskem komiksu byt. Zaporak je sice trochu abstraktni forma zivota - jakesi Centrum, ktere oplyva schopnosti rodit dinosaury - ale jinak je zbytek velmi povedeny a kazdy clen JLA tu ma rek bych srovnatelne prostoru. Kazdy prilozi ruku k dilu, protoze jen spojenymi silami lze dosahnout vitezstvi. Navic jsou i v dabingu zajimavi hoste, kteri jinak u DC toliko nedabuji: "Cooper" MacLachlan, "Xena" Lawlessova, "Sberatel kosti" Boreanaz, "Barney" Harris nebo Brooke Shieldsova. No a uplne nejlepsi je stejne ta zaverecna, jakoby "Keneddyho" rec. Tu proste bastim: "I'm asking each of you, to be pioneers towards that new frontier..." ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Komiksová předloha v České republice vyšla v rámci DC komiksového kompletu ve dvou knihách, pořadové číslo 48 a 49. (Ratemus)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Stana Berkowitze. (Terva)

Reklama

Reklama