Reklama

Reklama

Láska a jiné kratochvíle

  • USA Love and Other Impossible Pursuits (více)
Trailer

V této upřímné, vtipné a srdcervoucí adaptaci románu spisovatelky Ayelet Waldman, jež vypráví o životě, ztrátě a rodině, zazářila krásná Natalie Portman. Emilia (Portman) je absoloventka práv na Harvardu a také novomanželka – právě se provdala za Jacka (Scott Cohen), vysoce postaveného newyorského právníka. Když začala Emilia pracovat v jeho právnické firmě, byl Jack její šéf a byl ženatý. Jejich život bohužel nečekaně změní smrt jejich novorozené dcery. Emilia se ve svém zármutku jen těžko sbližuje se svým nevlastním synem Williamem (Charlie Tahan), ráda by se s ním zkamarádila, ale díky Williamově předčasné vyspělosti se to zdá téměř nemožné. Nejtěžší je však vyrovnat se s neustálými výbuchy vzteku a žárlivosti Jackovy bývalé ženy, Carolyn (Lisa Kudrow). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (138)

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Tak zde jsem dlouho přemýšlel (což se mi často nestává :), zda tři či čtyři hvězdy a po delší době jsem se uchýlil ke stylu rozhodování, který jsem uplatňoval vlastně od prvopočátku: 3 - dobrý, ale jednou stačí, 4 - určitě mrknu znova. Proto i když jsem tento snímek ohodnotil třemi hvězdami, neznamená, že to není dobré, to spíše naopak. A přesto že dramata nejsou mou silnou stránkou, tento se mi líbil, což zcela jistě taky k dobru počítat. Postavy, jejich chování a reakce reálné, dobře napsané, výborně zahrané, smutek jsem z obrazovky cítil snad fyzicky...Sice smutné (možná i konec, nebudu ovšem spoilerovat), ale bohužel nežijeme ve světě pohádek, takže ne vše je radostné a zářící, že? ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hm. Věděla jsem to. Věděla jsem, že jednou přijde chvíle, kdy se má romantická duše definitivně odporoučí. A právě se to stalo. Zvítězil ve mně realista a zároveň i tak trochu cynik. Naservírují-li mi tvůrci filmu hlavní postavu v podobě krásné slečny, která nakráčí do firmy, zpřehází životní hodnoty jednoho bosse, rozbije mu rodinu, jeho malého syna dokonale mate a neumí se o něj ani v nejmenším zodpovědně postarat, tedy? Co se po mně chce? Mám s ní soucítit? Vžít se do ní? A proč? Mám to celé přijmout s vysvětlením, že se zamilovala? To už se fakt celej svět zbláznil? Postava Carolyn je tu neochvějně kamenována. Tedy já bych se s dovolením postavila za ni. Kdyby mně někdo tímto způsobem naburácel do života, nezván, neočekáván, nechtěn, troufnu si tvrdit, že by to neskončilo jen jedním hysterákem ve škole a jedním horkým telefonátem. A pokud by někdo ohrozil, či ohrožoval život (zdraví) mého jediného dítěte, inu, to by byla teprve mela. Další filmové peripetie snad už ani komentovat nechci, připadala bych si jako při hodnocení silikonových ňader. Umělé. Prostě umělé! Moje hodnocení: dvě pecky. Jedna za poselství filmu a tím je odpuštění, k tomu cítím respekt. Druhá je za herecké výkony všech zúčastněných, klobouk dolů, vážení. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Donu Roosovi se povedlo natočit velmi silný, emočně nabitý příběh ze života názorně zobrazující spletitost mezilidských vztahů na všech úrovních. Nemohu se však zbavit pocitu, že se vyprávění drží trochu zpátky jako by se bálo být více vyhrocenější až na dřeň. Z filmu na první pohled vyzařuje pevné a jisté režijní vedení, které se v kombinaci Natalií Portman, podávající jeden ze svých fantastických výkonů, ukázalo jako zásadní pro úspěch tohoto filmu. Tím nechci snižovat ostatní herce, kteří hrají taktéž výborně včetně nezvykle dramatické Lisy Kudrow, která rovněž potěšila. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Příběh mladé ženy, jež o dítě příšla. O dopadech těžkých chvil, kdy se v zármutku snaží sblížit se s NEvlastním dítětem. Silné, lidské drama plné pocitů, velmi hezky zahraných od všech představitelů. Zejména pak Lisa Kudrow dramaticky přesvědčivá, ač ji znám jen jako trhlou Phebe. Natalie Portman je hlavní hvězdou co hraje skvěle, a přesto je tenhle výborný film s ní něják opomenut. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych se pozastavil nad naprosto nesmyslným českým názvem filmu, jelikož opravdu nechápu jeho význam s ohledem na to, o čem tenhle melancholický příběh je. Natálka hraje velmi slušně, jak jsme zvyklí, není to špatná polemika nad vyrovnáváním se s těžkou životní situací, ovšem nebylo mi režisérem zcela umožněno více se vcítit do pocitů hlavních hrdinů. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Ayelet Waldman. (pufina)
  • V jedné scéně tvrdí Emilie Willovi, že i když vystudovala Harvard, je to škola na nic. Natalie Portman opravdu vystudovala Harvard, a to v oboru psychologie. (Brousitch)

Reklama

Reklama