Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podkladem tohoto westernu se stala skutečná událost z roku 1864. Pětitisícové stádo hovězího dobytka, určené pro armádu Unie, se po drzé loupeži tehdy stalo kořistí hladovějících jižanských vojáků. V popředí děje stojí dva odvážní a také tvrdohlaví muži. Uhlazený obchodník Alvarez Kelly (William Holden), který využívá občanské války k vydělávání peněz, a neústupný jižanský plukovník Tom Rossiter (Richard Widmark), urputně bojující za téměř už ztracenou věc Konfederace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Netradičně pojatý a pomalu plynoucí western, který více přípomíná "Velkou Zemi" než westerny Sergia Leoneho nebo Sama Peckinpaha. Charismatický William Holden naštěstí dokáže utáhnout celý film a tak i přes pomalé tempo -v mých očích spíše dobrodružný- film příliš nenudí ale na druhou stranu v něm není nic čím by se stal nezapomenutelným. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

William Holdem v roli chlapíka, který se nestará o ideály a na občanské válce chce leda vydělat. Samozřejmě, nakonec se přece jen ukáže v lepším světle. A v průběhu filmu zaplatí třem ženám, a to s některými ani nestrávil noc, až příliš štědrou částku za jejich společnost. ____ Nevěrohodné pěstní bitky, nudné pasáže o kravách, přehnaná stopáž a nesmyslné charakterové zvraty dělají z filmu jen těžko snesitelnou podívanou. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Zajímavě nečernobílé hlavní postavy. Mazaný obchodník, profitující na obou stranách barikády a fanatický důstojník, bojující za již dávno ztracené ideály - velké herecké příležitosti pro Williama Holdena a Richarda Widmarka. Jakmile jsou oba na plátně je o zábavu postaráno. Tím však nechci říct, že by celý film stál jen na nich, protože i jinak se jedná o po všech stránkách skvělou podívanou s dostatečnou porcí kvalitně natočené akce. 85%. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Slušně zdramatizovaná pocta velká etapě americké historie, kdy bylo nutné chřtány hlavní yankeeských houfnic zalít kradeným mírovým dobytkem. Velké exteriérové scény v cinemascopu s gradujícím závěrem. Pro mě i přes motivické výpůjčky z dechovkových hitů trochu málo vlastenecká ♫ hudba mazáka Johnnyho Greena. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný a maličko odlehčený výlet do těch dávno ztracených časů, kdy opravdoví muži měli svou čest - a mnozí z nich (narozdíl od pragmaticky uvažujícího, životem poučeného Alvareze Kellyho) i bláhovou víru, že bojují za správnou věc ... Dobytče mělo cenu zlata - a s dostatečným množstvím takových dobytčat jste mohli dokázat velké věci. A protože základ příběhu je pravdivý, smekám před akcí "Beefsteak Raid" pomyslný klobouk. P.S.: Nečekejte, že příběh se bude řítit kupředu jako splašené stádo - skot, honáci a vůbec všichni zúčastnění se po většinu stopáže drží navyklého umírněného tempa, tím ale vyprávění nikterak nepoškozují - a finále nemá chybu. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama