Reklama

Reklama

Sammyho dobrodružství 3D

  • Česko Sammyho dobrodružství (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film vypráví příběh mořské želvy Sammyho od jeho narození až do dospělosti. Za svůj život mořské želvy přeplavou tisíce kilometrů, aby se pak v dospělosti vrátily na pláž, kde se narodily. Sledujeme malého Sammyho na jeho úžasné cestě plné dobrodružství s kamarádem Rayem a jeho hledání přítelkyně Shelly. Ústředním motivem je přátelství, odvaha a láska a film zábavnou formou předává dětem poselství o potřebě ochraňovat naší planetu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Není to Pixar, ale i tak má tento snímek své kvality. Ze začátku trochu nejisté, kdy zarazí zjevně levnější druh animace, ale časem se zvyšující. Co se mi líbilo, tak doba, v jaké se film odehrával - jinde zasazený do současnosti, zde se pohybující zejména v období konce 60. let a nebojící se vytáhnout i některé reálie, jako je krize okolo války ve Vietnamu. Jinak šlo ale samozřejmě o pohádku soustředící se na želvákovo putování, které nebylo zběsilé a napěchované hláškami, nicméně takové rozvláčnější, soustředící se na atmosféru a hudební podkres skládající se hlavně ze známějších skladeb (např. od Jamese Blunta). Celkově to dalo dohromady pohodový, nenáročný animák, kde i postavy nepostrádaly přímo oceány sympatií a všechno dávalo tak nějak smysl - a to je nejdůležitější. ()

Drtic 

všechny recenze uživatele

Nemúžu se zbavit pocitu, že celej animák vzniknul jenom kvúli 3D efektúm které byli což musím uznat vynikající. Příbeh je takový slaný nemastný je videt, že tvúrci vsadili na jednoduchost co snímku dost ublížilo, ale už sme si zvykli, že animačky neurazí a menší diváci to umi náležite ocenit u staršího dívaka je to trošku horší, ale aspon si připomenem, že ničit oceán se nemá na co snímek jasne poukazuje. ()

Reklama

Mary19 

všechny recenze uživatele

Docela pěkně se na to kouká, ale nemá to jakýkoliv nosný příběh. Prostě se chodí, resp. plave, od bodu A k bodu B, sem tam malej želvák Sammy někoho potká, na to hned ztratí a nakonec se zase dílem náhody znovu setkají... Nemám nic proti, ale pokud je hlavním motivem filmu přátelství, odvaha a ochrana naší planety, tak by to nemělo být podané jen ve stylu, že někteří lidé jsou zlí a jiní zase hodní. To prostě nestačí... ani dětem... 35% ()

Vraccas 

všechny recenze uživatele

Co se týče dějové linky tak ta jak z oka vypadla z Nema - větší kliše neznám, ale dětem se to asi bude líbit:-) Dabing byl překvapivě povedený, kdežto 3D zpracování se zase tak nepodařilo. Některé efekty byli až moc "očirvoucí" , ale uznávám že animáky všeobecně ve 3D provedení mají něco do sebe. Film bych doporučil malým dětem, ale dospělý by ho asi neměli spatřit :-) ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nuž, je to teda dobrodružná cesta, ale zdalo sa mi to málo vtipné, málo romantické, málo dobrodružné a veľmi dlhé. Moja malá sestrička to nevydržala pozerať do konca. Zdalo sa mi to až miestami veľmi vážne, témy ropovodov a vyhadzovania odpadkov. Zdalo sa mi, akoby sa tvorcovia nevedeli rozhodnúť o akú problematiku pôjde: putovanie dvoch kamarátov, korytnačky a ľudia, ľudia a znečisťovanie prírody alebo cesta za láskou. Čo mi asi najviac vadilo, je že naša malá korytnačka nemala stáleho priateľa pri cestovaní, tí sa menili príliš často a ja som nemala čas si obľúbiť poriadne ani jedného z nich. Ale hudba bola tak akurát. Je to priemerná detská rozprávočka.55% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (1)

  • Alternatívnymi názvami snímky boli aj názvy A Turtle's Tale: Sammy's Adventures či Around the World in 50 Years 3D. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama