Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (539)

boshke 

všechny recenze uživatele

Já vím, já vím, je to dětský animovaný film, nepřemýšlej nad dějem... Ale já si prostě nemůžu pomoct! Jako vážně? Dory si spokojeně pláve pláve půlku života (jakákoli doba to má u ryby být) a najednou si uvědomí, že ji do moře zřejmě neseslal bůh a že se někde někdy musely dvě rybičky mít moc moc rády, a tak přišla na svět? Tohle je zápletka? I jako dítě by mne to muselo iritovat (minimálně Sheldona by to iritovalo). Jestliže byla Dory v jedničce roztomile pitomá, tak ve dvojce leze na nervy se svou imbecilitou už asi od páté minuty a nepřestane v podstatě až do opony. Takže jediným positivem byl Hank, který se povedl. Jinak běs... 30% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Modrá rybka Dory, která trpí krátkodobou ztrátou paměti, si po roce stráveném s Marlinem a Nemem náhle vzpomene, že se vlastně ztratila rodičům... Mezi zajímavé postavy patří chobotnice Hank (Ed O'Neill), která pomáhá Dory s hledáním. Sigourney Weaver mluví sama sebe, ale je pouze hlasem, který promlouvá z rozhlasu v mořském parku. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Komu sa páčil Nemo bude spokojný aj s Dory, možno ešte spokojnejší. Ako ja. Hodnotím rovnako, ale myslím, že Dory je o niečo akčnejšia a to zamaskovalo občasné hluché miesta, ktoré mal Nemo. Prepojenosť s ľudským svetom sa objaví podstatne skôr než v Nemovi, preto ma to bavilo o čosi viac, ale kvalitatívne sú takmer na jednej úrovni, čo berte ako veľkú pochvalu, pretože všetci vieme ako to je s pokračovaniami úspešných filmov. 80%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ani z NEMA som nebol odvarený... Tu mi mavyše prišlo, že tvorcovia sa prostredím morského akvária oberajú o silu "jednotky", a to pestré morské prostredie. Ale napokon bol "aquapark" vyťažený do poslednej kvapky a chobotničiak i veľryby boli fajn.. Skôr zamrzela celková jednduchosť zápletky. Ale fanúšikovia pixarovských rybičiek nič komplikované zrejme ani neočakávali... ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Moc mi to nebavilo. Hlavní postava je (nevím proč) ryba, a snad i proto není příliš sexy. Také hovoří, což, jak říkala pančitelka, mořská zvěř většinou neumí, a dle mých pokusů v prosolené vaně podobné legrace končí ošklivým kašlem. Myslím si, že se jedná o hloupost, určenou malým dětem, které ještě vůbec ničemu nerozumí. Váš LIVINGHNĚD. P.S.: zeptal jsem se sestry, co si o tom myslí ona. Jí se to moc líbilo, hlavně ty barvičky a dojemná story. Takže mně vlastně taky. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 200 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V české verzi jsou všechny nápisy ve filmu skutečně lokalizovány do češtiny. (LindaKola)
  • Joe Ranft nemohol znovu nahovoriť postavu Jacquesa, pretože nešťastne zahynul pri autonehode v roku 2005. (odmocnina)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama