Reklama

Reklama

Alice stále pokračuje v odplatě proti svému bývalému zaměstnavateli, společnosti Umbrella, která do světa vypustila zombie virus. Ona i se svými klony zaútočí na ústředí společnosti, kde se jí podaří zneškodnit většinu přítomných zaměstnanců kromě Alberte Weskera, který jí vpíchne injekci zbavující ji všech nadpřirozených schopností. O šest měsíců později cestuje Alice na Aljašku do místa zvaného Arcadia. Zde se opět setkává s Claire a společně utíkají do Los Angeles, které ovládají zombie. Podaří se jim přistát ve věznici, která zůstala jako jediné místo ve městě útočištěm pro nenakažené. Mezi skupinu nenakažených patří basketbalista Luther, producent Sinclair, Angel, Kacey, Kim a Claiřin starší bratr Chris, kterého však Luther drží pod zámkem, protože byl obávaným vězněm. Společně všichni plánují útěk na Arcadii, což je podle Lutherových informací ve skutečnosti loď. Jelikož útoky zombie na věznici se začínají stupňovat, rozhodnou se utéci co nejrychleji. Sinclair ovšem sám zmizí s Claiřiným letadlem a tak jim nezbývá nic jiného než propustit Chrise, protože zná další možné únikové cesty. Do věznice se mezitím probojují zástupy zombie a je nutné s nimi bojovat. Při střetu se zombie umírají Angel, Kacey a Kim. Ostatním se podaří utéct a nalodit se na Arcadii... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 043)

novoten 

všechny recenze uživatele

Přestylyzované a ve výsledku směšné v tom nejnegativnějším smyslu. Anderson si bere sérii zpátky pod svá křídla a tím ji přesně podle mého očekávání vrací do vod unylého béčka. Věčně zpomalená akce cituje všechny díly Matrixu, herci svými výkony doslova ubíjejí (překvapivě i naprosto vyčpělá Milla) a děj se posouvá jen díky nesmyslnému chování postav či do očí bijícím logickým kiksům. Nesnesitelný jako první dva díly ale Afterlife není. Jeho průhlednost a prvoplánovost ho totiž předurčuje k relativně svižnému příběhu a pár fajn akčním momentům. Ve všem ostatním ale očekávaná tragédie. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dle mě nejlepší díl z celé série. Jednak je v něm Alice konečně normální a není žádný robot (ten pád letadla nepočítám), který si to dává, ale hlavně celý film je v prostředí izolace a plánu na útěk. Celý film dost připomínal Úsvit mrtvých, na konci Ostrov a mě to bavilo. Moc nechápu záporné recenze, protože tento film je naprosto stejný, jako jednička. Uzavřené prostředí, drsné hlášky, drsné kopance, drsné rozprsknutí hlavy, drsné přehánění. Resident Evil není zrovna můj šálek zombie kávy a když, tak vyhledávám trochu více reálné příběhy, tento díl se ale povedl a já jsem zvědav co ukáže ten další. Body strhávám hlavně za začátek, který mě přišel hrozně debilní a Matrixový. 86% 09.10. 2010 ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré i ve dvojrozměrném podání. Anderson se svým místy meditativním pojetím blíží nálepce "béčkového artu", protože řada kompozic (například z "Aljašky") je jednoduše krásných a velmi pomalé tempo vyprávění umožňuje zaměřovat pozornost na obrazy a kochat se jimi. Záběry v Resident Evil: Afterlife totiž nejsou primárně zprostředkovateli narativně důležitých informací, ale mnohem víc opojným průzkumem uzavřených i otevřených prostorů obklopujících postavy. Tomu samozřejmě napomáhají fetišistické zpomalovačky a nadměrné využívání celků a velkých celků. Vzhledem k tomu, že videohry jsou oproti filmu definovány především prostorem (hráč tráví čas objevováním nových lokací a opakovaně jimi prochází), zatímco film je omezen jasně definovanou stopáží (tedy časem, v kterém musí divákovi říci všechno podstatné), chápu tento krok v rámci videoherních adaptací jako jednoznačně kladný. Nemá moc smysl mluvit o "videoherní absurditě scénáře", když těžiště filmu je někde úplně jinde. Byl bych opatrný i s tvrzeními ohledně "fetišizování Milly", která je už od prvního dílu - a postupně čím dál víc - spíše androgynní postavou, která v mnohém odpovídá videoherním avatarům, do nichž je možné se volně projektovat. Kromě vzezření Alice hraje roli její ztráta paměti (první díl) a v Afterlife nepochybně i armáda jejích klonů, která značí schopnost avatarů opakovaně vstát z mrtvých, "respawnovat" se na jiném místě a na několik pokusů dokončit misi (dohrát hru). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Celá ta mytologie kolem podzemního Deštníčku, zombie nákazy a jedné ukrajinské ex-modelky jde mimo mě, ale Afterlife svým opulentním vizuálem a působivou akčností dokáže částečně zahladit stopy po příběhovém vzduchoprázdnu. Co naplat, že tu se něco štípne ze světa jedniček a nul hermafroditů Wachovských, tady se zpomalí záběr tak, že i J.Woo by měl pocit, že je zastaven obraz a konec dalšímu pokračovaní neotvírá dvířka, nýbrž vrata od stodoly pro Atlásův zahradní kombajn. Jedna pěticípá navrch za epizodku s přerostlým Dr.Voštěpem - když jsme u toho, taky decentně zcizenou, tentokráte z Tichého kopečku a pochopitelně veliká gratulace Miškovi Scofieldovi, že dokáže zlomit vězení i rychleji, než za dvacet epizod. Chtěl bych upozornit Sonneryho, že indická hokejová reprezentace se v poslední době hodně zlepšila, třeba v letošní sezóně porazila Bhútán a jen čtyři z jejich zápasů byly přerušeny pro oblevu.. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Svoji porci zombíků jsem dostal a za řezníka nemůžu dát jinak než za 4. Perfektní atmosféra i hudba, to vše skloubené do 3D, kde některé části postrádají reálnost i logičnost, ale to k RE už tak trošku patří po těch čtyřech filmech plných přehnaných schopností a zdá se, že se konečně filmová série začíná blížit té herní, čož je další bod k dobru. 70 % ()

Galerie (99)

Zajímavosti (32)

  • Chrisu Redfieldovi (37letý Wentworth Miller) je 34 let, váží 79 kg a měří 178 cm. Jeho sestře Claire (33letá Ali Larter) je 32 let, váží 50 kg a měří 168 cm. (ČSFD)
  • Během finálního souboje vystřílí Chris Redfield (Wentworth Miller) v „burst modu“ ze zbraně Beretta 93R (ráže 9x19mm) bez nabíjení víc nábojů, než má jeden 20ranný zásobník. (dc125)
  • Claire Redfieldová (Ali Larter) vystřelí z brokovnice na Sekerníka (Ray Olubowale), jenže zbraň by měla být prázdná, protože ji (v 64. minutě filmu) použila Alice Abernathy (Milla Jovovich) a do té doby ji znovu nenabila. (dc125)

Související novinky

Nový Tarzan s animovaným upírem

Nový Tarzan s animovaným upírem

06.05.2012

Navzdory drastickému neúspěchu Johna Cartera se na plátna vrátí i další hrdina Edgara Rice Burroughse – ten mnohem slavnější. O Tarzana má zájem hned několik hollywoodských hráčů, třeba studio Warner… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (více)

Jeden za všechny, všichni za 3-D

Jeden za všechny, všichni za 3-D

07.09.2009

Ach jo, co si to Paul W. S. Anderson zase vymyslel? Nová adaptace Tří mušketýrů v 3-D? S hollywoodskými verzemi Dumasovy klasiky sice nemáme příliš dobré zkušenosti (kung-fu poletování v Hyamsově… (více)

Reklama

Reklama