Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem vyloženě nemiloval, ale zapůsobila. Stejným stylem (umně) natočená dvojka vůbec není odfláklá, ale přehnala to s akcí. Té je tu o dost víc než bylo nutno. Vlastně to celý působí jako jedna velká, roztřesená akce. Takže tím je zabitá většina lekaček, úplně mi chybělo nějaký větší budování napětí. Zápletka, ta asi o moc lepší být nemohla, škoda jen jedný blbosti - [možný SPOILER] těch mladistvých vetřelců [/SPOILER]. Těch ubrat a přidat trochu tápání v temnotách, mohlo být lépe... Přes všechnu kritiku ale solidní pokračování - zábava, příjemný prostředí, i trocha toho nechutna. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tak to je síla! Jednotka URNy, která má jen čtyři členy, z nichž jeden pouze drží kameru a zbraně nabíjejí za jízdy ostatním přímo do ksichtu. Hádám, že se jedná o výkvět celé Barcelony... Když jdou tito "specialisté" prohlížet neznámý a nezabezpečený prostor, jdou tam pro jistotu po jednom a ze zásady se nedívají do rohů a za dveře místností, do kterých vstoupí, protože by je tam mohlo vylekat to, co by na ně čekalo. A ani nezkouší dveře, které míjí, protože by mohly být otevřené. Pokud pak k nějaké akci dojde, rozsype se jejich psychika jak rozumné argumenty Radka Johna. Když dostanou rozkaz od nadřízenýho, tak ho nesplní, protože nejsou pod jednotným velením, ale jedná se o anarchii. A místo jednotlivýma ranama do hlavy střílí dávkou všude kolem sebe, protože čím větší rana tím větší gól... Prostě klasičtí španělští profící. Do zombie nákazy autoři přidali ďábly a démony, inu proti gustu žádnej dišputát. Taky je humorný, že naprosto všichni ve Španělsku nosí s sebou kameru a točí za všech okolností. U novinářky, která se chce prosadit, z jedničky je to pochopitelný. U těch ostatních už ne. Tento film je jen další ukázkou toho, že publiku je možný předložit cokoliv a ono to sežere a ještě si libuje, jak je to super. Abych jen nehaněl, kromě idiocie je zde několik temných dusných scén, ale to je tak všechno... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní navázání na první díl s hlubším pohledem do zamýšlené mytologie, větším důrazem na akci místo lekaček a opět velmi silnou atmosférou utvářenou z velké části POV kamerou. Paco Plaza a Jaume Balaguero se rozhodli, že jejich (mnohými špatně interpretovaný) první díl si zaslouží kvalitní a hodně podobně laděné pokračování a to se jim povedlo na plné čáře. Nejdříve SWAT jednotka, potom skupina naivních zachránců a malý, fantasy působivý, závěr. Postavy se chovají hloupě? Zkusili jste si podobnou situaci, že to umíte posoudit?:-) když už, tak ten kameraman by mohl občas "zabojovat". Přesto jsem já osobně spokojen a velmi rád, že jsem konečně našel svého "vymítače ďábla" (nadneseně). Nabušené, krvavě zábavné, promyšlené, ale také myslící na minulý (případně budoucí) díl. Jednoznačně jeden film z malé skupinky kvalitních pokračování, který nejde úplně stejnou cestou, jako první díl, ale využívá to nejlepší z něj. PS: až natočí všechna "plánovaná" pokračování RECu, dejte jim práva na Doom... tihle kluci si zaslouží výpravu do pekla, kterou divák prožije pomocí malé kamery v helmě... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Oproti geniálnemu prvému dielu veľké sklamanie. [Rec] 2 síce priamo pokračuje tam, kde sa to všetko naposledy skončilo, ale nerobí to dobre. Oproti desivej jednotke je toto horor bez atmosféry a trápna paródia. Postavy sa už začínajú chovať dementne, všetko sa tu zbytočne vysvetľuje a ničí to tak tiesnivú atmosféru tajomna a príbeh má veľa logických dier. Prirovnávanie k akčnému pokračovaniu Votrelca od Camerona absolútne neberiem. Toľko isto akcie bolo aj v prvej časti Rec ba dokonca aj viac. Tvorcovia to jednoducho pohnojili a pochovali tak skvelý námet. P.S.: Finále bolo v jednotke desivé, prekvapivé. Tu sa to finále znovu opakuje, ale miesto strachu som sa smial. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chcem tým povedať, že ak sa to dostane von a budete musieť streliť do hlavy vlastné deti, bolo by fajn mať protijed.“ Komentár obsahuje spoilery. Prvý [REC] sa mi páčil (o trápnom americkom remake KARANTÉNA pomlčme) a na dvojku som sa tešil, nie riadne, ale tešil. Tvorcovia pokračujú v tom, čo sa páčilo minule (bleskové útoky, infikovanie telesnými tekutinami, nočné videnie, činžiak) a zároveň príbeh posúvajú originálnym smerom – kým prvý diel sa 90% času tváril ako „čistokrvná“ zombíčina, aby sme sa na konci dozvedeli, že „postihnutí“ boli v skutočnosti posadnutí diablom (!), dvojka s touto informáciou už začína, takže hoci sme v rovnakej budove (doslova PÁR minút po „jednotke“), dostáva príbeh vďaka nepríjemnému „satanskému motívu“ iný rozmer. Zároveň je to po dlhom čase prvý krvák, ktorý šikovne (v porovnaní s DOOMOM) vykráda mojich milovaných VOTRELCOV. Všetko sa samozrejme zvrtne v boj o holý život a hoci to má veľa logických lapsusov (ak kňaz vedel, o čo ide, prečo si so sebou nezobral o 20 chlapov viac?). Ale ani teraz mi to vďaka rozumnej dĺžke, drsnej akcii, dravej réžii a atmosfére neprekážalo. Kým prvý diel bol dráždivý originálnou myšlienkou „posadnutosť sa prenáša pohryznutím“, druhý diel (viď. retrospektíva „ako došlo k prenosu nákazy na moderátorku“) provokatívne ukazuje onoho „diabla“ ako slizkého červa (!). Prekážalo mi asi len to, že dej sa nikam dopredu neposunul a (takmer) sme skončili tam, kde minule, čo je troška neférové. P.S. Pre poriadok – nejedná sa o jednotku S.W.A.T. (jednotku S.W.A.T. majú len Američania, Španieli nie, je to podobná „zásahová jednotka“, ale prekladať ju ako S.W.A.T. je zavádzajúce) a to, že sa nejedná o zombíkov, sa prevalilo už na konci „jednotky“. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/satanske-horory-666/469-rec-2-8o- ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 5,6 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • V davu před budovou se nenacházel ani jeden herec. (KucC)
  • Přítomnost vrtulníků byla pouze práce zvukařů. Ve skutečnosti se žádné helikoptéry na place neobjevily. Produkce si je nemohla dovolit. (KucC)

Reklama

Reklama