Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní navázání na první díl s hlubším pohledem do zamýšlené mytologie, větším důrazem na akci místo lekaček a opět velmi silnou atmosférou utvářenou z velké části POV kamerou. Paco Plaza a Jaume Balaguero se rozhodli, že jejich (mnohými špatně interpretovaný) první díl si zaslouží kvalitní a hodně podobně laděné pokračování a to se jim povedlo na plné čáře. Nejdříve SWAT jednotka, potom skupina naivních zachránců a malý, fantasy působivý, závěr. Postavy se chovají hloupě? Zkusili jste si podobnou situaci, že to umíte posoudit?:-) když už, tak ten kameraman by mohl občas "zabojovat". Přesto jsem já osobně spokojen a velmi rád, že jsem konečně našel svého "vymítače ďábla" (nadneseně). Nabušené, krvavě zábavné, promyšlené, ale také myslící na minulý (případně budoucí) díl. Jednoznačně jeden film z malé skupinky kvalitních pokračování, který nejde úplně stejnou cestou, jako první díl, ale využívá to nejlepší z něj. PS: až natočí všechna "plánovaná" pokračování RECu, dejte jim práva na Doom... tihle kluci si zaslouží výpravu do pekla, kterou divák prožije pomocí malé kamery v helmě... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie horroru málokedy dopadne takto úspešne. Španieli opäť hodili rukavicu a hollywoodsky remake na seba určite nenechá dlho čakať. Ja ho ale po posledných skúsenostiach s určitosťou vynechám a budem si pamätať tento skvelý atmosferický horror, pri ktorom mi poskrúcalo črevá a tlak som mal vyšší ako pri infarktových stavoch. 80%. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jaume Balagueró, Paco Plaza, Manu Díez .. Čert vyletěl z elektriky... Silně stupidní (zásahová jednotka, omladina), naštěstí soudržné s jedničkou za drobnou daň nelogických momentů v souboji posedlosti ďáblem a pobožně řízeného zásahu na hůru. Odtažité od postav, opakující se lekačky, atmosféra nízké úrovně, stejně tak černobezhumorné a ten kameraman pro efekt mnohdy dost ruší. Přesto jistý posun (příště už budeme na ulici:-)) a oceňuji tvůrčí snahu a zápal se s tím vším zajisté složitě aranžovat. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vzniknout to v hollywoodské produkci, pomyslím si, jak zámořští skautíci likvidují talenty, ale Balagueró s Plazou evidentně zlikvidovali sami sebe. Hlavní trumf prvního dílu, svíravý pocit, že stačí trocha náboženského šílení a podobná situace může nastat, boří sérií zpětných vysvětlovaček, které kopou do hlavy logiku a ničí všechno napětí. Napomáhají tomu i stereotypní postavy policejní zásahovky, naprosto debilní trojice teenagerů a jedno absolutně ‚wtf?!‘ zmrtvýchvstání. Nenudilo to (i když absence delších ‚steady-camů´ bolí), ale sralo (po půlhodině pernamentně), a to je horší. 1 a ½ hvězdičky za nabušené krvavé detaily, zbytek oba prostředníčky nahoru! ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Sledováno (opět) v noci. Po přímočaré jedničce velký skok kupředu. Jakékoliv představování předcházejícího děje se nekoná a tvůrci nás rovnou vrhají do kůže zásahovky, jejíchž dějová linka má už od první sekundy tak monstrózní atmosféru, že by se dala porcovat motorovkou a podávat jako lahodný desert i těm nejotrlejším. Pohled z první osoby, příběh plný okultismu a mnohem nápaditější experimenty s kamerou jsou tentokrát hlavními tahouny na k smrti vyděšeného diváka. O to víc mne mrzí, že pětihvězdný pocit spolehlivě kazí nepodstatná linka s bandou retardovaných puberťáků. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • V celosvětových kinech film utržil 18,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Většina výkřiků zombie byla přidána až v postprodukci. Tvůrci se obávali, aby takovým množstvím výkřiků na place nepokazili dialogy. (KucC)
  • Přítomnost vrtulníků byla pouze práce zvukařů. Ve skutečnosti se žádné helikoptéry na place neobjevily. Produkce si je nemohla dovolit. (KucC)

Reklama

Reklama