Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

petero 

všechny recenze uživatele

Ultimátum dosť podarene nadväzuje hlavne čo sa réžii týka na jednotku, vtip síce ubudol, úvod kazí hlavne blbé maskovanie Tomasa a celkovo filmu chýbajú štýlový a brutálne charizmatický záporáci ako v jednotke K2 a Taha. Napriek tomu film je nonstop akčný, akčné scény perfektne natočené (choreograf akčných scén a hlavný hrdina Cyril Raffaelli fakt umí) a tak kto má rád jednotku Ultimátum ho nemôže sklamať. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 4.12.2010, réžia slovenského znenia = ŠTEFAN MANDŽÁR+PREMIÉRA NA JOJ = 27.2.2015, réžia slovenského znenia = - Som fanúšik a vyznavač parkouru. Nemôžem ísť teda pod 4. Napriek tomu, že príbeh nie je o nič originálnejší než prvá časť, akcie sú na hranici dokonalosti. (6.4.2009) ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Okrsek 13 byl vždycky plný parkouru, akce a nebezpečných týpků. A i Ultimátum je dosti podobné, přeci jen se jedná o pokračování, které sází na prostředí blízké budoucnosti, a tak nikdo neví, jestli to tak skutečně nebude. Okrsek 13: Ultimátum svého staršího bratříčka poměrně dobře zastiňuje, a to v několika bodech. Už se nemusíme zdržovat představováním hlavních hrdinů a jen se čeká na část, kdy se dají zase dohromady. Už se také nejedná o takové překvapení, jako tomu bylo u prvního dílu, který sázel především na pořádnou porci parkouru a hojnou akci. Zde je vše už pěkně vyváženo, aby si divák našel, to co se mu líbí. Ultimátum je podobné jako první díl. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Větší rozpočet, nový režisér, stejná pravidla. Jako kdyby jste vzali jedničku přes kopírák, ale její dravé tempo snížili na polovinu. Mixování parkouru a bojových umění je sice stále děsně „cool" a bez problémů překonává všechnu zámořskou akční tvorbu posledních let, ale chybí tomu Morelova schopnost zachování vysokooktanového tempa i mimo kulervoucí šílenosti hlavních hrdinů. Příběh se opět dostavil ve formě Bessonových náčrtů na ubrousek při poledním kafíčku, ale s tím jsme se už smířili asi všichni. Hlavně že se i podruhé jedná o ryzí zábavu... která je v poslední době nedostatkovým zbožím. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jen jáá, Jen jáá si mohu pustit druhý díl a nevidět PRVNÍ!! k Filmu- Dějově je to jeden velký spletitý Mišmaš.. Spousta postav, člověk se v tom těžko orientuje, kdo má vlastně jakou úlohu.. takže na tohle třeba nebrat Ohledy, ale co se týče Akce, ta je Prvotřídní !! Špičková choreografie, mlátičky, parkour Fakt vše, co by v Akčním filmu mělo Být ! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)
  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)

Reklama

Reklama