Reklama

Reklama

Populární spisovatel Ryan pomáhá lidem ve svých knihách vyrovnat se se ztrátou blízkých. Je hvězdou v oboru a něco jako guru pro lidi v těžkých životních situacích. Jeho obličej je na výrobcích všeho druhu a Ryan žije v domnění, že se sám vyrovnal se svou minulostí. Agent mu dohodne seminář v Seattlu, kde bydlí rodiče jeho tragicky zesnulé manželky. I když se tváří jako rozesmátý profesionál, Ryan skrývá nejedno tajemství, které ho nutí stále se dívat zpět. Naštěstí potká na chodbě v hotelu půvabnou květinářku, která jeho život obrátí vzhůru nohama. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Celý film je zahalen v New Age hávu a divák si tedy musí protrpět řadu vznešených proslovů a životních procitnutí. Opravdu mě překvapuje, kolik velkých jmen se podepsalo pod něco tak nevýrazného. Třeba Conroy tam má pouze štěk. Všechny pasáže týkající se jen motivačního řečnění jsou čiré zlo, ovšem jakmile nastoupí na scénu opačným pohlavím ztrápená Eloise, má člověk alespoň pocit, že se bude něco dít. Nebude, film není o budování vztahu, ale o vyrovnání se se smrtí blízkého a Jenn je tam spíše jako lákadlo pro mužskou část publika, která na slzavé údolí většinou nemá náladu. Vzhledem k tématu samozřejmě nechybí typicky americká scéna, kdy všichni povstanou, začnou si navzájem tleskat a jsou hrdí jeden na druhého. V českých podmínkách si něco podobného skutečně nedovedu ani představit. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Filmů v podobném duchu se najde určitě spousta a o to důležitější bylo, že jsem se nenudil. A bylo to tím, že všechno "již dříve někde viděné", do sebe zapadalo. Jsem rád, že v popisku není zmíněno romantická komedie, protože ačkoliv se párkrát člověk pousmál, tak má jít opravdu hlavně o vážný snímek. A to natočený s lehkostí, že i kdyby tam nehráli dva zástupci mého top 10 (Eckhart + Aniston), kvůli kterým dávám o deset procent víc, tak i přesto bych zůstal u tříhvězdičkového hodnocení. 70 % Oblíbená část- Eckhartovo "já nic, já muzikant" na pohovce při hledání nápisů na zdech ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já se do Jennifer zamiloval ještě dřív, než na ní stačilo doputovat moje druhé oko, takže o lásce na druhý pohled nemůže být řeč. Řeč ovšem nemůže být ani o tom, že právě Jennifer je na tomhle filmu to nejlepší. Ono si tedy otevřeně řekněme, na čem by Jennifer nebyla nejlepší, že? Dokonce i na mně by byla to nejlepší, kdyby si na mě lehla. Když ale faktor JA pominu, zbude mi obyčejná taškařice, kterých máme díky Američanům na každý den v týdnu dvanáct do tuctu. Špetka humoru, hrst romantiky, kilo cukru a pár moralistických plků na ozdobu aneb vaříme film na počkání. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na této žánrovce není moc co řešit, pro mě bylo hlavní, že prakticky ve všech směrech zafungovala jak měla, čas u ní mi docela příjemně utekl a já se u toho vůbec nenudil. Je sice pravda, že tento snímek chod filmových dějin zrovna nějak dvakrát nenarušil, ovšem o příjemnou podívanou se jedná a své cílové publikum tak jistě potěší. Takže, co nám to vlastně tento filmeček přinesl. Asi největší předností je obsazení. Zmiňuji to v každém komentáři, kde se Jennifer Aniston objeví, že její krása je božská a ikdyž Oscara asi nikdy nezíská, v tomto druhu filmů nikdy nezklame, je vždy velmi pozitivním přínosem a i tady to sakra platí. Ovšem hlavní postavou je zde Aaron Eckhart, který mě hodně překvapil, je to velký sympaťák a fakt mi tu sedl. Je to ale nejspíš i tím, že nejde o typickou romantickou taškřici, spíš jako o drama s velkou dávkou příchutě romantiky, kde se Eckhart cítil určitě lépe a proto i zabodoval . Zápletka je pak hodně o emocích a i zde musím hodnotit film kladně, neboť na mě vážně zapůsobili a s postavami a jejich osudy jsem opravdu soucítil. Jde zkrátka o film, který sice nepřináší nic nového, či nečekaného, ale je dobře natočen, má fajn herce, poměrně výraznou zápletku, prostě průměr, který mě bavil. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Á, moje oblíbená Jenn. Nebýt ji v hlavní roli, tak přiznávám, se na film pravděpodobně nepodívám. Ale stalo se. A musím říct, že v rámci kategorie, do které film spadá, to nebylo vůbec nejhorší, jen je moje hodnocení trošku ovlivněno faktem, že tu hraje Jennifer Aniston. Takže 2* za film samotný, 1* za Jennifer, celkem lepší průměr. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V souvislosti s náplní práce Ryana (Aaron Eckhart) jsou ve scéně na hřbitově zabrány hroby legendárního herce Bruce Leeho a jeho syna Brandona, kteří oba zemřeli předčasnou smrtí. (Pepinec)
  • Jméno firmy Unicorm je kombinací názvu produkční společnosti Universal a americké mediální společnosti Viacom. (HellFire)
  • Jennifer Aniston, představitelka Eloise, se neúčastnila natáčení v Seattlu. Všimněte si, že nikdy nespatříme její obličej, byla totiž použita dvojnice. (HellFire)

Reklama

Reklama