Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Balada o natvrdlém policajtovi, kterému až po půl hodině filmu dochází to co je zřejmé, ale přitom veden jakousi nevysvětlitelnou intuicí jde po krku postavě, kterou hraje John Goodman. Do toho se mu zjevuje duch generála konfederační armády, který ze sebe sype moudra, které soukromě řadím do kategorie "kolik třešní, tolik vyšní"... až člověk chvílemi přemýšlí zda je to parodie na jižanské stereotypy nebo to myslí vážně... bohužel myslí :o( ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nekonečné vodní plochy slepých ramen řeky Mississippi, mangrovníkové porosty, bažiny, komáři, černoši, tradice a špatné svědomí z kostlivců ve skříni. Snímek se snaživě a celkem zdařile pokouší o navození typicky jižanské atmosféry, bohužel potápí ho naprosto nezvládnutá a dalo by se říct impotentní mysteriozní linie, která působí rušivě a úsměvně místo toho, aby příběh rozvíjela. Tommy Lee Jones je zkušený matador americké kinematografie a jeho tvrďáci mají nezastupitelné místo v žánru krimithrilleru. Bohužel celkový dojem je matný, a to nejen kvůli halucinogenním představám o vojácích z občanské války. Schází tomu drajf, skutečné napětí, prostě přidaná hodnota. Stopáž bezmála dvou hodin se dala úspěšně sestříhat nejméně o 15 minut. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda, že Bertrand Tavernier působící chvílemi dost ztraceně naprosto dokonale zpackal finále téhle skvostné mysteriózní záležitosti, protože tím fatálně "prokaučoval" svoji možnost natočit geniální thriller, který by se jistě stal legendárním !! Dokázal namíchat parádní koktejl krimi thrilleru a mystery snímku, v němž už na první usrknutí cítíte koule a charisma Tommyho Lee Jonese, který sice znovu kopíruje své mlčenlivé hrdiny s buldočími instinkty a traumatizovanou duší nasáklou lihem, ale já mu to prostě žeru, i nádherně bezpáteřního Johna Goodmana.. Bezútěšně magická jižanská atmosféra zde sice není využita bezezbytku, ale všechna ta města duchů, nekonečné močály jako stvořené pro pohřbení nejednoho tajemství, zápach nedávno řádícího živelného monstra jako zrcadlo všech těch monster lidských se všemi jeho zakořeněnými neduhy od rasismu až po typicky americkou vidláckou nabubřelost, mi tento nedostatek plně vynahrazují !! A ten hudební motiv Marca Beltramiho mi místy opravdu rval uši.. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Projekci jsem dlouho odkládal s tím, že na něco takového musí mít člověk chuť. Přece si nepustím mysteriozni drama v době, kdy se chci uvolnit a zasmát, že? Bohužel však ani to, že jsem měl chuť, tomu nijak zvlášť nepomohla. Můj oblíbenec Tommy zachraňuje film jak se jen dá, ale sám to nezvládne. Film je totiž odfláklý, a i přes docela solidní námět se tady toho děje prachbídně málo. Celé je to zkrátka nudné, a bez většího napětí. Ty slabší tři hvězdy tomu dám jen kvůli Tommyho, jinak by bylo hodnocení rapidně nižší. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Smysl tohoto filmu mi zcela unikl... Mohla to být klasická detektivka, ale Bertrand Tavernier se rozhodnul na kriminální linku naroubovat tunu dalších věcí, až natočil téměř něco jako mysteriózní drama, které se ale neskutečně a nezajímavě vleče... Témata se tu vrství jedno za druhým, aniž se patřičně rozvinou nebo prováží... Psychedelická vložka s mrtvým generálem úplně, ale úplně mimo... A Tommyho Lee Jonese v podobných polohách už taky známe... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama