Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

gumli 

všechny recenze uživatele

Priemerná americká dráma s dobrým výkonom Tommy Lee Jonesa.Filmová adaptácia románu od Jamesa Lee Burkeho-In The Electric Mist Of The Confederate Dead.Väčšinou má film pomalé tempo,je uvoľnený a nikám sa neponáhľa.Dej je situovaný do močaristej južnej Louisiany.Bez nejakých väčších akcií,aj násilia je pomerne málo.Aj napriek pomalosti film nie je nudný a dialógy majú zmysel.Len Tommy Lee Jones bol celý film akýsi smutný,bez výrazu.A už je vidieť na ňom aj vek.Je to dráma ale zároveň aj detektívka. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda, že Bertrand Tavernier působící chvílemi dost ztraceně naprosto dokonale zpackal finále téhle skvostné mysteriózní záležitosti, protože tím fatálně "prokaučoval" svoji možnost natočit geniální thriller, který by se jistě stal legendárním !! Dokázal namíchat parádní koktejl krimi thrilleru a mystery snímku, v němž už na první usrknutí cítíte koule a charisma Tommyho Lee Jonese, který sice znovu kopíruje své mlčenlivé hrdiny s buldočími instinkty a traumatizovanou duší nasáklou lihem, ale já mu to prostě žeru, i nádherně bezpáteřního Johna Goodmana.. Bezútěšně magická jižanská atmosféra zde sice není využita bezezbytku, ale všechna ta města duchů, nekonečné močály jako stvořené pro pohřbení nejednoho tajemství, zápach nedávno řádícího živelného monstra jako zrcadlo všech těch monster lidských se všemi jeho zakořeněnými neduhy od rasismu až po typicky americkou vidláckou nabubřelost, mi tento nedostatek plně vynahrazují !! A ten hudební motiv Marca Beltramiho mi místy opravdu rval uši.. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

T.L.Jones je na tieto úlohy vyšetrovateľov a policajtov ako stvorený. Príbeh mi sedel, postupné približovanie k vrahovi dáva čas ponoriť sa do celkovej atmosféry. Mafián v podaní J. Goodmana je dobrá postava a práve napätie medzi ním a T.L.Jonesom je korením filmu. Vadou na filme je alkoholické blúznenie či vidiny a rozhovory s generálom, ktoré tu akosi nesedia a film by bol bez nich určite reálnejší a divákovi bližší. 60%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

T.L.Jones jako šerif, který nenechá minulost odpočívat v pokoji.... Ovšem, proč se vracet do minulosti, když je tu vražda čerstvá? Snad proto, aby nám TLJ dokázal, že šerifové jsou jeho silnou stránkou. Solidní krimi, která drží poklidné (ale pohodové) tempo, udávané nestárnoucím TLJ, proložené trochou mysteriózna, (u kterého mi trochu uniká smysl, ale nevadí) a místy výbornou hudbou (Marco Beltrami). A to je asi vše, na co si za pár dní vzpomenete. PŘÍBĚH**** HUMOR* AKCE** NAPĚTÍ *** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Životem orvaný a dávno dědkovatící Tommy Lee Jones v další policejní roli, tentokrát jako šerif vyšetřující vraždu prostitutky v jižanském městě, ve kterém vyplouvají na povrch dávno pohřbené hříchy. Herci jsou typově přesní, jenže snímek jako celek působí neosobně a pro někoho bude obtížné naladit se na pomalou vlnu a proniknout pod povrch. Jižanská atmosféra (po hurikánu) plná močálů a rasistických odkazů nicméně solidní, Beltramiho hudba také, generál z občanské války mi asi jako ostatním moc nehověl. Pro příště: dejte tomuhle chlapíkovi pořádný scénář, zručného režiséra a nechejte ho s bouchačkou, policejním odznakem a tím jeho nasraně unaveným výrazem honit nějaké hovado. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama