Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Projekci jsem dlouho odkládal s tím, že na něco takového musí mít člověk chuť. Přece si nepustím mysteriozni drama v době, kdy se chci uvolnit a zasmát, že? Bohužel však ani to, že jsem měl chuť, tomu nijak zvlášť nepomohla. Můj oblíbenec Tommy zachraňuje film jak se jen dá, ale sám to nezvládne. Film je totiž odfláklý, a i přes docela solidní námět se tady toho děje prachbídně málo. Celé je to zkrátka nudné, a bez většího napětí. Ty slabší tři hvězdy tomu dám jen kvůli Tommyho, jinak by bylo hodnocení rapidně nižší. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Těma vnitřníma monologama mě Tommy hrozně připomínal soukromýho detektiva Marlowa ze stejnomeného seriálu z roku 1983. Ke cti režiséra je třeba připočíst, že ač se v názvu filmu objevuje mlha, nijak to s ní nehrotí. Jsou totiž tací eskamotéři, který když si neví se scénou rady, fouknou tam prostě hodně mlhy nebo tmy a nechaj film dál běžet. Tady jsem se toho taky dost bál, ale nic takovýho tady naštěstí nebylo. Snaha o vykreslení atmosféry amerického jihu je dost patrná, není sice tak vyvedená jako třeba v majstrštyku Angel Heart, ale pokud jsem jí během celýho filmu celkem dost vnímal, tak respekt. Tommy hraje samotářskýho brumlu co nejde pro ránu daleko parádně. Jak se celkem zadařilo s navozením atmosféry, tak se moc nezadařilo s navozením napětí. Co se však nezadařilo vůbec, byly ty snový vize s generálem, tuhle dějovou vsuvku film potřeboval asi jako já další nos. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

T.L.Jones jako šerif, který nenechá minulost odpočívat v pokoji.... Ovšem, proč se vracet do minulosti, když je tu vražda čerstvá? Snad proto, aby nám TLJ dokázal, že šerifové jsou jeho silnou stránkou. Solidní krimi, která drží poklidné (ale pohodové) tempo, udávané nestárnoucím TLJ, proložené trochou mysteriózna, (u kterého mi trochu uniká smysl, ale nevadí) a místy výbornou hudbou (Marco Beltrami). A to je asi vše, na co si za pár dní vzpomenete. PŘÍBĚH**** HUMOR* AKCE** NAPĚTÍ *** ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nekonečné vodní plochy slepých ramen řeky Mississippi, mangrovníkové porosty, bažiny, komáři, černoši, tradice a špatné svědomí z kostlivců ve skříni. Snímek se snaživě a celkem zdařile pokouší o navození typicky jižanské atmosféry, bohužel potápí ho naprosto nezvládnutá a dalo by se říct impotentní mysteriozní linie, která působí rušivě a úsměvně místo toho, aby příběh rozvíjela. Tommy Lee Jones je zkušený matador americké kinematografie a jeho tvrďáci mají nezastupitelné místo v žánru krimithrilleru. Bohužel celkový dojem je matný, a to nejen kvůli halucinogenním představám o vojácích z občanské války. Schází tomu drajf, skutečné napětí, prostě přidaná hodnota. Stopáž bezmála dvou hodin se dala úspěšně sestříhat nejméně o 15 minut. Celkový dojem: 55 %. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mohla to byť výborná detektívna dráma z južanského prostredia. Tavernier je skúsený režisér, na ktorého Smrť v priamom prenose nezabudnem, Tommy Lee Jones a John Goodman sa na svoje úlohy narodili a južanské prostredie s močiarmi bolo autentické. Mrzí ma, že Enšpígl si už pred päť rokov predo mnou všimol podobnosť vnútorného hlasu policajného poručíka s vnútorným hlasom detektíva Marlowa z vynikajúceho rovnomenného televízneho seriálu. Poľahčujúcou okolnosťou pre mňa je, že som Pochované hriechy videl až dnes. Prešľapom bez poľahčujúcich okolností je však nezmyselná snová línia z dôb občianskej vojny. Neúmerne predlžuje film a neprináša žiadnu pridanú hodnotu. Jej odoperovaním by vzniklo omnoho lepšie dielo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama