Reklama

Reklama

Danny a Wheeler se živí reklamou na energetický nápoj Minotaur. Wheeler je velký sukničkář a nechce se vázat, Danny je znechucený životem. Myslí si, že když požádá svoji přítelkyni Beth o ruku, jeho život nabere jiný směr. Ona ho ale odmítne. Danny pak schválně nabourá služebním vozem do sochy před školou. Za to mají jít oba na 30 dní do vězení. Mají na výběr, buď nastoupí do vězení, nebo odpracují 150 hodin prospěšných prací jako dobrovolníci, kteří se věnují dětem s problémy. Wheeler dostává na starost desetiletého Ronnieho, který používá nejostřejší vulgární výrazy a miluje ženské poprsí. Danny bude mít na starost Augieho, který je posedlý středověkem. Zprvu se zdá, že to bude peklo pro všechny... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám slabost pro Paula a Seanna tak tento film nesměl chybět na mém seznamu viděných. Ze začátku jsem si říkala co z toho zase vyleze za hloupost ale potom to začalo být zajímavé. Nápad skvělý.Moc se mi líbilo propletení hudby skupiny Kiss s bitvou a potom následná romantická scéna jak Paul zpíval Beth. A dorazil mě konec u kterého jsem se opravdu pobavila-krásné závěrečné shrnutí obsazení a k tomu vtipná scénka s párkem :-D. Za mě je to 4 a půl hvězdy.K plným 100% mi něco chybělo ale i tak jsem z toho filmu nadšená. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro mezigenerační střety, které z vzájemně se iritujících cizinců udělají bratry v triku, aniž by to šustilo papírem a přáním scenáristy. Mám slabost pro herce, co se alespoň jednou vymaní ze škatulky a dají nám zapomenout na jejich osudovou roli. /Stiffler/. Mám slabost pro Paula Rudda už od dob Clueless, ale poslední dobou je doslova k sežrání a umí psát vtipné dialogy a situace, v nichž jsou popkulturní odkazy a erkové hlášky pouhou třešinkou na dortu. Mám slabost pro dětské herce, kteří roztomilost válcují totální spratkoidností a přivádějí všechny kolem k šílenství. A konečně, mám slabost pro koncepty, které přes všechny překážky kolem v zásadě chápou život jako optimistickou dětskou bojovku, i když se momentálně cítíte jako totální lamaloser. S výjimkou lehce doslovného závěrečného songu takřka bezchybné v kategorii feel good movie. 85% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nenápadná ale celkem slušná komedie, která jako by vypadla z pera Judda Apatowa. Film jede v klasickém komediálním schématu, kdy dva kamárádi (jeden pernamentně nadrženej, druhej suchar, který zjišťuje, že mu život utíká mezi prsty) něco pokazí a musí za to pykat. Tentokrát se za trest dostanou do programu "Velký bratr", kdy mají na starost dva dospívající mladíky, které zprvu nemůžou vystát ale později si je samozřejmě oblíbí. Hlavní plus filmu je, že se zaměřuje převážně na brilantní dialogy a ne na fekální nebo jinak trapný humor. Některé hlášky opravdu nemají chybu a nejednou jsem se hlasitě zasmál. Tomu dopomáhalo i výborné herecké obsazení, kde Seann William Scott ukazuje, že není jen "Stifler" a Paul Rudd už svůj komediální talent předvedl dříve. Škoda, že si film nedrží svou kvalitu až do konce (i když závěrečná, smrtelně vážně míněná bitva nemá chybu) a začne kýčovitět a sentimentálnět nad únosnou mez. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ako námet na spracovanie v komediálnom duchu to vôbec nebolo zlé, ale aj moje očakávanie boli predsa len o kúsok väčšie. Hlavní dvaja protagonisti majú na výber medzi väzením a verejno prospešnými prácami v organizácii, ktorá ponúkala veľkých bratov pre asociálne deti. Takže voľba bola jasná, hoci obaja zo začiatku pochybovali či by predsa len väzenie nebola lepšia voľba. Po týchto udalostiach vznikajú nové priateľstvá, spočiatku nesmierne chladné a plné nechápavosti - ale potom sa dokázali dostať do svojich rolí a ich malí bratia ich konečne začali rešpektovať a vážiť si ich. Takže scenár bol super, akurát tomu chýbalo trošku viac epickosti a možno by nezaškodilo trošku ubrať z toho vulgárneho humoru. Ale niektoré scény fakt stáli za to, a hlavne samotné stredoveké vojny v mestskom parku - to nemalo fakt chybu. Ale keď sa to tak celkovo vezme - priemerná komédia. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Konečně zas jednou Rkový rating u komedie neznamená že jde jen o další přitroublou komedii o teenagerech co chtěji zasunout do každé díry co potkají. Konečně zas jednou malé děti ve filmu neznamenají dráždění dávícího reflexu na nejvyšší možnou míru. A konečně zas jednou zní i ty jednoduché morality o hledání vlastní cesty bez ohledu na nechápající okolí a překonávání krize... ehm, skorostředního věku docela přijatelně, takže i ten uberhappy end není nasírací ale vlastně velice vítaný. Což je hodně pozitivní... ale je trochu škoda že kromě toho všeho příjemného to místy poněkud přestává být dostatečně vtipné... všechny scénky z Larpu jsou sice boží a bojování s (pře)výchovou dětí k obrazu zkažených skorodospělých hrdinů je taky fajn, ale kromě něj je to místy vlastně docela nuda. I když i k té fantasy bitvě a oslavě po ní bych měl výhrady, a to že je poněkud krotká... no, ale pravda, držet se víc skutečnosti tak se to ani do toho Rka nevleze :-D 7+/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Píseň "Beth", kterou Paul Rudd "zpívá" v závěru filmu Elizabeth Banks, je také použitá ve filmu Léto k nepřežití (Wet Hot American Summer) z roku 2001, který také režíroval David Wain. V tomto filmu má jméno hlavní postava filmu, kterou hraje Janeane Garofalo. (FilmFan24)
  • Když Danny (Paul Rudd) a Wheeler (Seann William Scott) na začátku filmu vykonávají potřebu, tak Danny prohlásí, že to je jako když čůrá Shrek, což je odkaz na stejnojmennou filmovou sérii. (Zix.)

Reklama

Reklama