Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 295)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela pecka, tady vraždí sedmnáctiletí frackové a přitom to působí reálně! ... Idylická dovolená u jezera se pro mladou učitelku a jejího boyfrienda změní v docela tuhý souboj o život. Jenže nestojí za tím maskovaný vrah, ani parta smradlavých jižanských buranů, ani bubák - nýbrž místní mládežnická elita. A jaktože to může působit reálně? No, protože jak se věci zvrhnou, strach že se to provalí je ta nejlepší motivace po všem zamést stopy... Jedna věc: tenhle snímek se dal vyprasit do nepředstavitelných výšin kontroverze a toho, co nikdo normální nikdy nebude chtít vidět, už protože podobný námět se hned tak nevidí, ale nakonec to zůstalo ještě relativně v mezích normálu. Jestli je to dobře nebo ne, toť otázka. Přeci jen, rubačka dětí v seriózním duchu a stejná dávká násilí páchaná dětmi, to už je docela citlivá záležitost a zatím všudypřítomné tabu. Ale ať tak či onak, Eden Lake je hodně povedený film. (screeny) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Surový snímok, ktorý k nám v tichosti dorazil z Anglicka dokazuje a aj ukazuje, ako by mal vyzerať a kam by sa mal uberať tento thrillerovo-hororový žáner. Partia puberťákov, ktorá spočiatku znepríjemňuje výlet mladému páru pri jazere a neskôr ich ohrozuje na živote, je to, čo dnes vídame čoraz častejšie. To že takýchto dvanásťročných vygumovancov denne stretávame na každom rohu, dáva tomuto filmu zvláštny nádych až mrazivej reality. Bodné rany nožom, ktoré spútaný muž okúsi od každého machra z tejto partie je silnou kávou pre diváka. Samozrejme, nesmie chýbať mobil aby si to mohli nahrať a jeden druhého vydierať. Táto scéna je vrcholom, no zároveň aj zdvihnutým prstom pre všetkých rodičov a samozrejme jedna z najdrsnejších scén. Aj keď som tušil ako sa to skončí, nechcel som aby to takto dopadlo. Priznám sa, že po záverečných titulkoch som to musel rozdýchať a ešte niekoľko minút som hľadel do blba...Komu nevoňal Texaský masaker, Wolf Creek, Motel smrti alebo podobný Fanny Games USA, nech sa tomuto snímku vyhne. Zvyšok, hor sa na jeden z najlepších hororov tohto roku. NO, a ja už idem na ulicu a prvému 12- ročnému vylepím takú-nazvime to preventívnu. Film 9/10. ()

Reklama

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Watkins | Hudba: David Julyan | Produkcia: Christian Colson, Richard Holmes | Distribúcia: Rollercoaster Films (UK), The Weinstein Company (US) | Rozpočet: ? $ | Tržby: 5,463,294 $ || Prečo odpad? Pretože to vyvoláva pocit úzkozsti a nespravodlivosti až neskutočne intenzívne, za čo by patrilo plné hodnotenie. Avšak tá ľahkosť a prirodzenosť, s ktorou to tento film zdeluje môže byť pre prípadného deckého diváka nevysvetlitelným príkladom pre podobné pokusy a ľuďský terror. A tieto veci sa nesmú ani podnecovať, nie to ešte podávať na takomto kvalitnom zlatom táci. Dôvod morálny, zážitok plnohodnotný. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Nekorektní buransko-teenagerský exploitation z británie se veze na nové francouzské krvané vlně, zároveň je však vystaven na Boormanových survival základech. Romantické večery u jezera, dny plné potápění v křišťálově čisté vodě a k tomu jako bonus tlupa spratků na kolech a jejich zlý pes. Proč ne. Zvlášť, když se od poloviny děj nabere obrátky, o kterých se mi na začátku ani nesnilo. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor mi to přijde jako zdařilé soukromé drama osamělých lidí kdesi v lesích. Místo drsné přírody, s kterou by si neporadil ani Bear Grylls, ale mají co dočinění s partičkou vycválaných spratků. Situace je takříkajíc nezáviděníhodná a je nesmysl čekat happyend. Snímek je jinak filmařsky dobře zvládnutou podívanou. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • V scéne po návrate na pláž je možné vidieť tieň mikrofónu. (mivr)

Reklama

Reklama