Reklama

Reklama

Ip Man

  • Hongkong Ye Wen (více)
Trailer

Čína, rok 1935. Kluby bojových umění v městě Foshan nabírají na popularitě a Ip Man (DONNIE YEN) je nezpochybnitelným vládcem umění wing chun, čím dál populárnější verze kung fu. Klidný život jeho rodiny a přátel však převrátí vzhůru nohama japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je přinucen bojovat o své vlastní přežití v sérii výzev, jež vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským bojovníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (782)

kinej 

všechny recenze uživatele

Ip man je film s výtečnými souboji a hodně slušným příběhem. Potíž je v tom, že místy film působí jednak hrozně kýčovitě a jednak přespříliš vlastenecky, což není nikdy dobré a obzváště ne v případě Číny. Scény, kdy mistr Yip cvičí číňany a kdy ti pak bojují s bandity jsou fakt hodně laciné. Naštěstí je ve filmu Donnie Yen, který je nejen brutální bijec, ale je i nesmírně charismatický. Díky němu lze leckteré nešvary Ip manovi odpustit ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen ukazuje a dokazuje, že patří mezi současnou elitu, která se objevuje ve filmech s bojovou tématikou. Film není jen bezmyšlenkovitá rubacine, ale má i povedený příběh. Krásně všechno zapadá do sebe, perlou filmu jsou tak jak jsem očekávál bojové scény, u Donnie Yena vždy na špičkové úrovni, souboje byly prostě dechberoucí. Při sledování filmu jsem měl pocit, že už jsem něco lehce podobného viděl....malá podobnost se snímkem Fist of Legend tam je....Čína vs Japonsko, mladý mistr vs generál:) Sečteno a podtrženo, více takových filmů pls. Jeden z nejlepších filmů o bojovém umění. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další z řady čínských historických filmů, řeknu vám že ti Číňani si ale dokáží vážit svých významných postav. Tentokráte se zaměřili na pro mě do této chvíle neznámého mistra Ipa, který disponuje uměním Wing Chun. Jen tak pro zajímavost Bruce Lee tohle umění ovládal také. Z hlediska soubojů šlo podle mě o jeden z vrcholů žánru. Scéna v tělocvičně, ve které naštvaný mistr IP zruší 10 Japonců je můj zcela jasný favorit. Na konci dopadne podobně i hlavní protivník. Tomuto filmu rád odpustím fakt že si Číňani chtěli s Japonci srovnat účet. Je to zcela pochopitelné vzhledem k tomu jak se Japonci chovali. 85% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu pôsobí viac humorným dojmom, ale keď nastane v deji zvrat a príde trochu serióznejší prístup, film naberá konečne grády. Donnie Yen je fakt macher a to čo dokáže je nie len obdivuhodné, ale aj pekne natočené. Akčné scény a ich choreografia nemajú chybu, všetko je priehľadné a spomalené zábery v akciách tiež polahodia oku. Príbeh filmu je dosť dobrý a ku koncu nechýbajú emócie podtrhnuté dobrou hudbou. 80% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kung-fu filmům sice nijak zvlášť (nebo spíše vůbec) neholduji, ale Ip Man si rozhodně zaslouží můj velký obdiv a respekt. Nápadité a svižné zpracování, parádní choreografie a stašně sympatický hlavní hrdina, který je v jádru dobrotivý a přátelský, ale umí to skutečně pekelně rozbalit. Zobrazení japonské okupace dodává jinak poněkud slabému příběhu značnou dávku působivosti a k postavám si divák dokáže vytvořit vztah i přesto, že vedou celkem prapodivné dialogy a neoplývají kdovíjak výraznými emocemi. Film sice více ocení čínské publikum, pro které jsou všechny činy postav otázkou národní hrdosti, ale i nezaujatý divák se zaručeně skvěle pobaví. Mezi čtyřmi a pěti.. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Název bojového stylu Wing Chun v překladu znamená "Věčné jaro". (J*A*M*B*O)
  • Jako choreografové akčních scén se na filmu podíleli Sammo Hung Kam-Bo, Samma Hung i Tony Leung Siu-Hung. (Vojcl)
  • Film představuje život skutečného Ip Mana velmi volně, ten například od 24 let pracoval ve Foshanu jako policista a Wing Chun učil některé své podřízené a příbuzné. (JardaBauer)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama