Reklama

Reklama

Táta šampión

  • USA World's Greatest Dad (více)
Trailer

Učitel poezie a otec samoživitel zjišťuje, že věc, po které v životě nejvíce prahne, nakonec nemusí být to, co ho učiní skutečně šťastným. V této černé komedii zazářil v hlavní roli skvělý Robin Williams.  Robin Williams coby Lance Clayton, vždy snil o tom, že se stane slavným a bohatým spisovatelem. Jenže namísto toho pracuje jako učitel poezie na střední škole a jeho jediný syn Kyle (Daryl Sabara) je nesnesitelný puberťák. Lance chodí s rozkošnou učitelkou umění Claire (Alexie Gilmore), jenže ta nechce o vážném vztahu ani slyšet, natož snad veřejně přiznat, že se s Lancem schází. Jednoho dne se Lancemu přihodí podivná nehoda, která se na jednu stranu pro něj jeví jako velká tragédie, ale na stranu druhou jako životní příležitost. Náhle má na dosah všechnu slávu a bohatství, o které vždy snil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Bláznivej Zed z Policejní akademie zasednul na režisérskou stoličku a natočil zábavnou černou komedii. Robin Williams je výbornej, ať už jako bezelstnej trouba, tak i jako vychcanej lhář, kterej využije smrti (hodně bizarní smrti) svýho syna, aby z toho pro sebe získal slávu. Jinak ten syn je totální úchylák a magor a ty jeho hlášky mi občas připomínaly Cartmana ze South parku. "Filmy jsou pro buzny a socky. Hudba je pro buzny. Všichni muzikanti jsou buzny." Trochu divnej je konec. Nahýho Robina Williamse fakt vidět nemusim. Ale doufám, že Bob Goldthwait bude točit další filmy. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je o otcovi, ktorý je neúspešný spisovateľ, neefektívny rodič a má neúspešnú kariéru učiteľa. Jeho život sa po tragickej nehode dramaticky obráti. Je to zaujímavý film, pretože úspešne kombinuje tragédiu a komédiu. Film začína ako čierna komédia, kde sa smejete kvôli ťažkým okolnostiam. Nečakané pokrytectvo však zrazu zmení film na komédiu. Zmena je prehnaná, ale nezdá sa mi nemiestna. Zdôrazňuje, že aj z tých najťažších okolností môže vzísť niečo dobré, čím sa šíri krásna správa o nevzdávaní sa. 6/10 ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Ucitel na skole, jehoz velkym snem je stat se ucitelem se horko tezko pere se svym vyrustajicim synem az nestastna udalost da spravneho pohybu jeho ambice, i kdyz neni optimalni dosahovat veci prilis vehementne, nucene ci neeticky. Zvlastni drama s dobrym (Robin Williams) se v polovine zlomi a nasmeruje deni necekanym smerem, ktery se dle meho nazoru nepodarilo vhodne ukocirovat. Jsou lepsi, ale i daleko horsi filmy. 55% ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Vyborna tragikomicka zalezitost, ktora je sice uletena a priserne postavena na hlavu, ale rozhodne sa nebudete nudit. Robin Williams nam zostarol, ale jeho herecke umenie sa nastastie nevytratilo s pribudajucimi sedinami. Tento film je hlavne o tom, ze zijeme vo svete, v ktorom zazivame uspechy, ale i pady a aky velky tlak je na nas vyvijany, aby sme sa vtesnali do nejakeho stereotypu a urcitej sablony, podla ktorej sa vsetci spravame. Ale hlaska "My dad is a fucking idiot" je bohuzial odrazom dnesnej doby a nepocujeme ju len vo filmoch. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

vyraženej dech...půl hodiny jsem si říkal o co tu jako asi půjde?? táta samoživitel, co je prostě ten hodnej ťulpas, naprosto ideální na ojebání kýmkoliv, kterej vychovává svého adolescencí prohnilího synáčka, kterému je všechno buřt.....hmmm a co jako s tím uděláš Bobkočko?? Rozsekám tě v další půlhodině tak, že se nebudeš chtí dát zpátky dohromady......a tu další třicetimunutku to budeš rozdejchávat a říkat si jak to tak zase nějak stagnuje, abys tě dokopal v rohu nahým Robinem Williamsem(kterej je mimojiné tak klasický robinwillamovskej až skoro pláču). Překvapení roku....Jen tak dál Zláťáčku. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Keď Dr. Pentola rozdáva kópie Kyleovej knihy "You Don't Know Me", môžeme z nej vidieť dve strany, ktoré sú v skutočnosti z knihy Franza Kafku "Premena". (Niles)
  • Režisér Bobcat Goldthwait a Geoffrey Pierson, ktorý hral riaditeľa, sa spolu predstavili už v seriáli Unhappily Ever After (1995). (Niles)
  • Režisér Bobcat Goldthwait si vo filme zahral šoféra, ktorý odviezol postavu Robina Williamsa do talk show. (Niles)

Reklama

Reklama