Reklama

Reklama

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty. (Bioscop)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (216)

Othello 

všechny recenze uživatele

Kdyby George Clooney míň posedával s křížovkama v kavárnách, s úsměvem popíjeje Dolce Gusto, jak se mě snaží přesvědčit reklamní bannery a místo toho se zahrabal pod peřinu se scénářem a snažil se ucelit například způsob vyprávění, tak by třeba alespoň každá scéna nevypadala naprosto odtrženě od zbytku filmu a neustále se neměnila nálada od bizarní komedie po historickou obžalobu. Vedlejší postavy by tam taky třeba nebyly jen kvůli jedné scéně a nevršily by se zápletky dříve než by byly definovány charaktery. Matt Damon by třeba mohl hrát něco jiného než postavu Williama H. Macyho ve Fargu, akorát v jiném zasazení. A hlavně, hlavně by to nevypadalo jako narychlo spíchnuté umělecké přiživení na aktuálních problémech USA, které musí být hlavně co nejdříve dokončeno, aby bylo aktuální i v době uvedení do kin. Což je věc, které se bohužel asi obávat nikdo nemusel. Ale on ne, flákač kavárenskej. Tak ať mu chutná. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovina ujetá, ale tajemná. Divák tak trochu neví, co přijde. Po vyjasnění přichází zlom, který snímek sune ke dnu. Předměstí plný rasistických chování, dementního a vyšinutého Matta Damona, který poslední dobou hraje v samých perlách. Na první pohled vypadá snímek dobře, ale jinak nemá absolutně žádný smysl. 4/10 = 45% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

“NAJDI V SUBURBICONU SVŮJ DOMOV…“ /// Suburbicon – ideální místo pro život… Film o obavách bělochů z integrace černochů (řečeno na plnou držku), o rozhodnutích, který jsou dobrý pro rodinu (bílou) a postavách, se kterejma je po Coenovsku po právu zatočeno. Nakonec – nic z toho není dotažený do nejčernějšího konce. Teda možná je, ale … černoši jsou jen kulisou a rodina – tam to dopadlo podle vočekávání. Prostě je to plochý, jak žehlící prkno. Jestli si Clooney myslí, že ty nejlepší černothrillerový kusy vo zločinu budou nechávat Coenovi jemu, tak je magor! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Umřela mi máma. Táta přežil… 2.) Vyrůstal jsem vedle černochů a náš dům byl (vobčas) plnej mrtvol. 3.) Thx za titule „msiticjoe“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Suburbicon" bol film, ktorý som chcel vidieť. Nápad filmu je dobrý, vyzerá vcelku originálne a dá sa to celkom dobre spracovať. Lenže to nie je dobre spracované tu. Osobne poviem, že film má vskutku dosť problémov, o ktorých si budeme musieť niečo povedať, no najprv sa skúsme dostať do pozitívnych častí filmu. Gary Basaraba je dobrý a jeho postava ma aj celkom berie. A mám pocit, že ozaj dokázal dať aspoň trošku ľudskosti do tohto filmu. Občas sa tu objaví postava, ktorá to vie trošku niekam posunúť no realita je taká, že sa to stáva veľmi zriedkavo. Noah Jupe, ktorý hrá Nickyho je podľa mňa tiež dobrý a po celý čas filmu som bol na jeho strane. Koniec koncov, je to osoba, ktorú som chcel vidieť prežiť. Herecké výkony sú vo filme relatívne fungujúce. Všetci sú v rámci možnosti okey, no nemám pocit, že by dokázali svoje postavy nejako výraznejšie pretlačiť a dať filmu nejaký šarm. Akosi to nejde. S výnimkou Oscara Isaaca. Je vidno, že sa vo svojej role dobre pobavil. Čo sa ostatného týka, je to bieda. Matt Damon nevie svoju postavu nejako moc pretlačiť a chýba mi z neho vidieť viac temnejšia stránka. Ktorá je tu skutočne potrebná. Julianne Moore je miestami dobrá, a miestami skutočne otravná. Človek si môže vybrať. Hrá tu dvojrolu a osobne poviem, že ako Rose funguje, no má tu málo miesta. Ako Margaret mám pocit, že veľmi okato hrá na niektoré strunky a viac to jej postavu degraduje. Režisérsky je toto jeden z najmenej zvládnutých filmov, čo som videl. Mám pocit, že to chce byť 3 alebo 4 rôzne veci súčasne a nič nevie dobre vybalansovať. Chce to byť čierna komédia? Chce to byť seriózny thriller? Chce to byť film o rasizme? Nič z toho nie je doriešené. A keď už sme to načreli, povedzme si niečo o téme rasizmu v tomto filme. Kompletne sa to mohlo vytiahnuť, a nič by sa na filme nejako výrazne nezmenilo. Nemalo by to ani väčšiu hĺbku, ani by to nebolo plytšie. Len sa to proste deje a nič z toho nevyťažíme. Podľa mňa je "Suburbicon" veľmi premrhaný potenciál, slabo spracované a okrem toho je to aj dosť priehľadné. Záhadu som vylúštil podľa mňa skôr, než sme reálne ako diváci mali. A stratí sa tým akýkoľvek náznak thrilleru. Film neodporúčam. Myslím si, že je veľa iných dobrých filmov, ktoré sú hodné vášho času. Toto to nie je. Hodnotenie: C- ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Nekočkuj se s pojišťovnou, to se radši zabij rovnou!" Temná lichvářská story, vyděračsky nutící diváka thrilleru splácet za Američany 70 let staré rasistické dluhy. No nic. Suburbicon, ráj na zemi. Při věšení prádla vám každý den vesele vyhrává sousedská kapela a kluk odnaproti chce být vaším prvním (a jediným) kamarádem. Jmenuje se Nicky a má sice bílou, ale přesto blbou karmu. Táta domů zve nezvané hosty, máma to přehání s chloroformem, strýček Mitch je kašpar (říkal táta) a tetička Margaret je macecha na baterky. Místo chlapce hýčká svou vdavekchtivost a navíc mu ve sklepě předvedla, při jaké (přes)stolní hře stačí jí a tátovi jen jedna pingpongová pálka. Co mě ještě zaujalo? Lichvářské prase, pěkně vykrmené (tomu bych dlužit nechtěl) a vůl pojišťovák, který si řekl o kafe s louhem... Taky kuchyňský váleček, ideální nástroj pro láskyplné drcení opravdu velké hromady prášků. Nejvíc však otcovský rozhovor se synem, na férovku. Poletí radši na Arubu nebo poletí nahoru, za maminkou? ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2017 na filmovém festivalu v Benátkách v Itálii. (ČSFD)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama