Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Od hradu k hradu prochází jen s písní a z dávných časů obrazy si vysní…“ Dívčí hlas se nese pod klenbami hradu Kudla a neslyší jej nikdo, jen starý rytíř se smutnýma, laskavýma očima – Kornelius (J. Hanzlík). Celé dny vysedává před obrazem černovlasé mladičké krásky, o níž pověst říká, že když zapláče, kutálejí se jí po tváři pravé perly. Však i do rámu obrazu tajemné Perlové panny je zasazená veliká perla. Kornelius žije jenom pro svůj sen. A tato touha jej nakonec vyžene z hradu do světa poté, co mu černý rytíř Cyprián (R. Žák) ukradne milovaný obraz. Do Perlové panny se ale zamiluje i komediantský mládenec Vendelín (F. Blažek). Kdo najde krásnou pannu (K. Sochorová) a komu se nakonec zaslíbí? (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vyčpělý a nesrozumitelný pohádkový příběh, který nemá hlavu ani patu. Dvě doslova chlastající postavičky táhnoucí se celým dějem jsou velmi přes čáru. Co si z toho mají děti vzít? Král jedoucí na koni od někud někam vypadá, jakoby měl každou chvíli umřít. Trpí halucinacemi s jejichž vlivem např. bojuje na louce s na šňůře pověšeným bílým prádlem. Důvod? Nepochopitelný. Pohádka obsahuje i docela hodně šermířských soubojů, které však vypadají, jako záznam ze šermířského vystoupení. A příběh samotný? Je tu vůbec nějaký? Ne, tohle se rozhodně nepovedlo. Už takhle špatný scénář se nedal ničím a nikým zachránit. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Nudná pohádka, kde se neustále buď mluví, nebo šermuje (zejména v tmavém prostředí). Děti to nemůžou chápat, sám jsem v mnoha chvílích kroutil hlavou (třeba když se všechny postavy náhodně sejdou v jeden čas v témže městě; co se stalo s čarodějem? proč Lucie s Vendelínem před obecenstvem leze po střeše? jako to, že se blouznivý neschopa Cornelius najednou v hospodě začne umět ohánět? atp.). ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Mám za to, že v devadesátých letech u nás vznikly ty nejhorší pohádky (O zapomnětlivém kouzelníkovi, Kačenka a strašidla, Pták Ohnivák, Jezerní královna, Kouzelný měšec). Jakoby se uvolnila atmosféra a otevřely možnosti a všichni se, ač na to neměli „materiál“ a um, pokoušeli navázat na úspěšné kousky od Vorlíčka nebo Hynka Bočana. Marně.. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Neotřelá, působivá a trochu nostalgická pohádka o hledání, lásce a perlách. Nebo pro děti převyprávěný rytířský román. Nebo příběh o psychopatickém malíři a kouzlech. Ať to je žánrově cokoliv, tak to má své kouzlo a to nemluvím o tom kouzlu, které se vztahuje k těm perlám, myslím kouzlo toho příběhu. Mimochodem, kdo z vás si taky všiml filmového psa - "Kopretiny" z Císaře a tambora? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka to neobstojí. Pokud ovšem vlasatému Blažkovi stojí při vyslovení jména Lucie, jedná se o erotický film s pohádkovými motivy, který mě překvapil a nemohl jsem si ho nechat ujít. Vyhodil bych akorát Hanzlíka, naprosto zbytečný v tomhle filmu a víc bych se zaměřil na rozehrání vztahu mezi ústřední dvojicí, která po sobě jede. Místo hard je z toho soft a to filmu ublížilo. Zajímavý námět a spolu s ním i tvůrci se pak vydali cestou sice více televizní než filmovou, ale přesto, že se z filmu dalo vytřískat víc, je z něj cítit erotický náboj. Kdo ho nezaregistroval o hodně přišel a bude to pro něj jen nudná pohádka bez kouzla. 60% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Pohádka byla natáčena převážně ve Vlašském Dvoře v Kutné Hoře. Mezi dalšími lokacemi lze poznat Pražský hrad a hrad Točník. Exteriéry pak byly pro změnu natáčeny na Slapech. (rodo)

Reklama

Reklama