Reklama

Reklama

Roland Sallinger je policista z L.A., který poté, co ho postřelil a málem zabil jeho zkorumpovaný partner, byl nucen odejít ze zdravotních důvodů do důchodu. Po uzdravení ho starý přítel Connor Wells (Steph DuVall) najme jako bodyguarda pro jeho dceru Nikitu (Liezl Carstens). Roland tedy odjede do San Antonia v Texasu. Connor je bohatý podnikatel, kdysi byl také policistou a Rolandovým kolegou. Když Roland odvede Nikitu do nočního klubu, kde se má setkat se svým přítelem Masonem, všimne si podezřelého muže. Věci se seběhnou tak, že Mason Nikitu zavede do léčky a unesou ji. Roland sice několik únosců zabije, ale Nikita je i tak pryč. Dá se do jejich pronásledování, aby Connorovu dceru zachránil a ochránil. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (127)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Aj skoro v šesťdesiatich rokoch svojho života je Steven Seagal schopný hrať akčné postavy. Teraz ako penziovaný detektív Rolland prijíma ponuku svojho priateľa a má ochraňovať jeho dcéru. Tá je samozrejme unesená a tak sa ju neohrozený Rolland vydáva hľadať a pokúsi sa ju zachrániť. Súhlasím, že toto je po dlhej dobe lepší film so Seagal, ale zvykol som si u neho na vyššiu úroveň herectva. Film je celkom akčný. Je to film na pohodu ale žiadna jednotka medzi filmami. Kto hľadá akciu tak budiš, ale inak podpriemer. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase parádní Seagal. Opravdu, po těch sra*kách co sem v poslední době viděl, je tohle pořádná akční podívaná, bez těch jeho špeků. Je pravda, že kdyby nevynalezli dlouhý kabáty, tak by jeho triko formovalo jeho nevypracovanou postavu, ale film se mi i tak líbil. Sice na akčních scénách (při boji zblízka) je vidět hodně krátkejch střihů, protože by to asi pan Seagal neustál, ale já sem si svůj zážitek vychutnal. Nemůžu proto jinak a dávám... 65% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dýchavičná, ledabyle zrežírovaná slátanina, v níž džejárův klobouk položený na Seagalovi hlídá jistou anorektickou fiflenu. Při střelbě se komicky pohybuje ve zcela jiném kmitočtu, než zbytek osazenstva na place (Steven, ne ten klobouk), boj na tělo zabere všehovšudy 53 sekund (v nich je 106 střihů) a nakonec jednomu protivníkovi změří tep zevnitř krku, aniž by si jako kvalifikovaný senzibil umazal ruce od krve. Je to smutné, ale mistr aikida dospěl do stavu, že i zenit své kariéry už zná jen z vyprávění.. Mimochodem, všimli jste si, že jsem se zdržel už opravdu trapných poznámek na jeho fyzickou konstituci? Žádné „mělo se to jmenovat Hlídač špajzu, nebo Hlídač s kalhotami číslo 64“, žádné „zaslouží si to méně hvězd, než je počet brad hlavního představitele“, či „tenhle bodyguard by při klusu vedle prezidentské limuzíny dostal infarkt do 30 vteřin.“ Stálo mě to hodně odříkání, ale jak je vidět, udržel jsem se.. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mám silný dojem, že 56% tu zatiaľ (16. 11. 2009) naháňajú len Štefanovi ortodoxní fanúšikovia, pre ktoých sú všetky jeho filmy už klasicky za 5. Tvrdenia v niektorých komentároch, že "příběh je důmyslný a propracovaný" mi privádza na tvár chápavý úsmev učiteľky materskej školy. Ale jedno sa musí nechať, že Steven sa pokúša hrať a natáčanie si užíval (usudzujem podľa toho, že sa asi 2 krát usmial) a ak to pôjde takto ďalej, tak v roku 2075 bude z neho popredný charakterový herec. Mám veľmi rád akčné filmy, ale v tomto žánri existujú rozhodne aj o moc lepšie kúsky. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tlieskam. Veď toto je klasická Seagalovka, presne ako z deväťdesiatkovej éry. Jediné, čo môžem vytknúť, je slabší finálny fight, ale inak je Steven takmer rovnaký frajer ako bol svojho času iný bodyguard - Kevin Costner. Steven hádže nože, drsne hláškuje a dokonca mám pocit, že vyzerá akosi lepšie/chudšie. Staré Seagalovky mám rád, ale zaslúžené štyri som dal len BLESKOVÉMU MUŽOVI a prvému PREPADNUTIU. Po miléniu iba RUSLANOVI. Toto bolo ale tiež blízko. Ešte väčšia spokojnosť než pri BEŠTII... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • V scéne, kedy Nikita (Liezl Carstens) hádže do seba miešané drinky je oblečená v čiernych šatách. Lenže počas zvracania pri limuzíne ich má už ružové. (johnsnow)
  • Film se natáčel v létě 2009 ve městě Santa Fe v Novém Mexiku v USA. (ssfan)

Reklama

Reklama