Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Výlet je vlastně deníkem jedné zvláštní rodinné výpravy. Ovdovělá matka, dvě dospělé, tápající dcery, snad až příliš hodný zeť, temperamentní babička a malý vnuk - tihle všichni se nasoukají do dvou aut a vyrazí z Rakovníka směrem na Slovensko, aby vyhověli otcovu poslednímu přání. Fádní rodinná povinnost se ovšem brzy začne měnit v putování, které má změnit vše, co následuje. A tak zatímco do stařičkého Wartburgu a nablýskaného Renaulta nasedá nesourodá skupina lidí, z nichž každý má už svůj život a svoje problémy, samotná cesta se stává důkazem toho, že pokud se její účastníci neotevřou a nevyřeší minulost, nepohnou se z místa ani jejich osobní životy. (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ze uz u nas vzniklo priemernych filmov, ktore mozeme lopatami prehadzovat. Nie je to vyslovene spatny film, ale chyba hlavna dejova linia. Za dejovu liniu rozhodne nepovazujem cestu z A do B, riesenie medziludskych vztahov a pripadne lacne zmykanie emocii pocas cesty. Allice Nellis proste NIECO vyrazne chyba, tazko presne napisat co. Zas dalsi krasny dokaz toho, ze o natoceni kultov typu Spalovac ..... alebo novodobe Kladivo ..... mozeme aj s reziserkou Alice Nellis len snivat : 52 % ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle dílo je pro mě osobně docela zklamáním. Paní Janžurová (která podle mě patří k našim nejlepším současným herečkám) mě svým hraním zaujala až zhruba posledních 10 minut filmu, což mi nepřipadá jako moc vyrovnaný herecký výkon; zbytek filmu jsem si jí skoro nevšiml. Ostatní protagonisté, vyjma Kotršové jako babky, taky nic moc a zápletka s popelem mě téměř minula. Na filmu mě nejvíc zaujala ta partnerská krize, ta byla opravdu jako z reálného života. Docela zvláštní byla hudba; sice se mi docela líbila, ale chvílemi se sem vůbec nehodila. Nezlob te se na mě, ale ač se mi většina českejch filmů natočenejch po roce 1989 líbí a dokážu některé ohodnotit i 4 či 5*, tenhle mě prostě nějak nenadchnul a neoslovil, takže hodnotím jen průměrem. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* ještě než si časem tento film rád zopakuju, tak chci k němu zatím napsat aspoň pář řádek ze vzpomínek. Jedná se o malý milý film, kde rodina vyrazí s urnou zemřelého otce přes celou republiku na Slovensko splnit poslední přání. Jak jinak se cesta neobejde bez různých peripetií, které jsou zdrojem lehkého humoru. Potěší přirozené herecké obsazení i slušný scénář. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Keď hraje matka s dvomi dcérami vo filme matku s dcérami, tak to môže byť veľmi autentické. Bohužiaľ autentické sú aj hádky o všetkom možnom aj nemožnom, ktorých je príliš aj na takúto road-movie. Alice Nellis sa svojimi filmami často triafa do môjho vkusu, ale tu to bolo mierne vedľa. Niekoľko záverečných obratov bolo zaujímavých, tie pozdvihli film o jednu hviezdu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Dyť ty nejsi tlustá. Ty jsi normálně jenom těhotná." ----- Rodinný výlet ... za poznáním - sebe i druhých. Uměřeně sarkastický a maličko absurdní, leč ve výsledku nečekaně shovívavý a nadmíru chápající. Jakoby tančil ... celou tu dobu - lehce a snad i trochu frivolně ... zbavený zemské tíže - jakoby se vznášel nad všemi problémy a smutky, které bez pozvání přicházejí, aby se neomaleně včlenily do našich životů. O jeho humoru by se sice dalo říct, že je černý, ale co se mě týká, je spíš jen silně znečištěný blátem objízdné trasy a navrch poprášený popelem ... neurčitého původu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Auta s poznávací značkou RAK v Rakovníku nikdy nejezdila. (rakovnik)
  • Z filmového festivalu v Paříži (2003) si Výlet odvezl tzv. Velkou cenu, jež je spojena s odměnou v podobě propagační kampaně pro vítězný film v hodnotě 100 000 eur. (hippyman)
  • Film získal v říjnu roku 2002 cenu na MFF ve španělském San Sebastianu. Cenu v kategorii A pro nejlepší mladé režiséry získala a osobně převzala Alice Nellis. (hippyman)

Reklama

Reklama