Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (538)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak jinak bych už měl čtvrtý seriál z rodiny SG nazvat, než jako překvapení. Původní SG-1 byla šance promarněná hamižností producentů, kdy další a další řady pohřbily kvalitu. Kreslená verze byla moc pro děti a Atlantis doplatila na slabší obsazení a scénář už po pár dílech. Od Universe jsem tedy nic nečekal... a musím říct, že je dobře, že jsem mu šanci přeci jen dal. Možná trochu schematické, rozhodně ale funkční a sympatické. Alespoň co se první řady týče. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Stargate universe úplně jinak. Žádné úvodní znělky herců, žádné megalomanské intro, nic co by připomínalo předchozí seriály až na pár štěků známých herců a samozřejmě hvězdnou bránu. Prvních 10 dílů střídalo slabé a silné díly (včetně jednoho úplně debilního), ale další půlka série přinesla neuvěřitelně napínavé díly. SGU hodně využívá flashbacků, ovšem o kopírování Lost rozhodně nejde. SGU je depresivní, temná, tajemná, někdy strašidelná, umí vystihnout povahu lidí v nebezpečí...odvahu, statečnost, sebeobětování, ale i demenci, povrchnost, vypočítavost, namyšlenost a další...pro zavilé fanoušky bude SGU šok. Skoro nic tu není jako v předchozích sériích: Šablona: Planeta (emzáci na velitelství) -> nebezpečí -> problémy -> vyřešení -> všechno je super - maximálně vše rozdělené do dvou dílů , prostě neplatí. Hudba je neuvěřitelná. Rockové, metalové, elektronické tóny se střídají s klasickými songy. Úchvatné, megalomanské a dokonalé podtržení seriálu. Kdepak, u SGU vůbec nevíte, co vás čeká. A to je na tom super.Ještě dovětek k další sérii. NESKUTEČNÉ. SILNÉ. A ty poslední díly s jejich potomky, nevím proč, ale zanechalo to ve mě strašlivý dojem. Prostě mě to jaksi vyděsilo a vůbec nevím proč. Když bych se představila to samé s mými potomky... ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Stargate je značka, ktorá zarába a vznik Universe tak nie je vyložene prekvapivým ťahom. Producenti si však správne uvedomili, že tretí krát použiť tú istú schému by bola chyba a preto najnovší seriál hoci zasadený do tradičného sveta vsádza viac na postavy a realističnosť napríklad aj po vzore Battlestar Galacticy. Oproti SG1 a SGA takmer absentuje klasický humor, viac sa vsádza na výpravu a atmosféru, ktorú priamo podporuje dravejšia réžia a oproti predošlým sériám ďaleko experimentálnejšia oldsmithova hudba. V čom ale SGU aj v porovnaní s Galacticou stráca je nielen spočiatku pomalší vývoj a nevyváženosť zápletiek ale aj o niečo slabšie vykreslené postavy. Potenciál, ktorý má Destiny má, ale našťastie neostáva v šuplíku a s pribúdajúcimi dielmi seriál začína oveľa pripomínať to, čím zrejme chcel byť už od začiatku. Lepšie neskôr ako vôbec a celkový vývoj ešte môže byť zaujímavý. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Stargate sg-1 je dnes už kultovní záležitost s velmi propracovaným vesmírem a mnoha zajímavými nápady, kde některé epizody byly celkem stupidní, ale seriál se nebral příliš vážně a jistě zůstane v nejednom dětském srdci. SGA byl místy téměř dementní převařoval motivy z původního seriálu. Stargate universe je jistě krokem v před. Fanoušci vyrostli a stejně tak přišlo mnoho seriálů, které přinesly dospělejší pojetí. A stejně tak i SGU se snaží být dospělou variací na příběhy stargate. Mnohdy lehce přeexponované záběry a téměř battlestarovská kamera. Pilot napovídá snahu o potlačení epizodnosti, vytvoření uceleného příběhu a hlubší postavy. Na druhou stranu jedna z hlavních postav je tlustý geek, což naznačuje, že tvůrci chtějí, aby se v seriálu našlo mnoho ošklivých děcek, které tráví veškerý svůj volný čas u počítače. Samotný pilot lecčím navnadil a přitáhnul, ale po chvíli začal trochu nudit. Proto nedávám vyšší hodnocení, pokud tvůrci v následujících epizodách předvedou něco pořádného (a já doufám, že na to mají), tak hodnocení půjde výš... EDIT: Po shlédnutí celé série odebírám hvězdu. Sledovat tenhle seriál je v podstatě utrpení.. Nastavuje tvář vážnosti a hlubšího zážitku ve stylu BSG, ale přitom diváka mučí nudou a trapností. Skutečně se stydám za SGU, když se snaží být něčím, na co nemá... Děj jednotlivých epizod je neuvěřitelně hloupý. Seriál si vzal to špatné z konceptů předchozí SG seriálů, oprostil to od sebeironie a humoru, a odebral pár dějových zvratů, aby to vypadalo reálněji. Vrchol byla poslední epizoda, která končila typickým cliffhangerem a já si skutečně nepamatuji, kdy mi naposledy bylo něco tak moc ukradený.. Emoční odezva naprosto nulová... Tvůrci by si možná mohli najít raději nějakou opravdovou práci.. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

A je to zpátky tam kde to bylo, první díly byly takové dobré a po desátém dílu se s toho začala vyvíjet romantická scify sračka. Jako kdybych sledoval vesmírnou Esmeraldu. Celá posádka si leze po krku, režiséři si museli dát práci s hledáním nesympatických lidí, protože tady se to jimi jenom hemží.40% ()

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Jedná se o první sérii Hvězdné brány, kde se objevují sexuální scény. (ManOfPhoenix)
  • Producent, režisér a scénárista SGU Robert C. Cooper byl za epizodu "Time" (1. série, 8. díl) nominován na cenu Writers Guild of Canada 2010 v kategorii Episodic One Hour. (Caszidy)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama