Reklama

Reklama

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (721)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se na nejaky britsky Gran Torino, ale to pekny hovno, sice tu mame gangy a nasranyho duchodce, ale tim veskera podobnost konci. Caine se proste msti a tak zabiji cleny gangu, jenze i kdyz okolo sebe mava bouchackou a tvari se nasrane, stejne furt vypada jako rozklepanej dedek, kterej ma problem ujit pet metru, aby se nezadejchal a proste sem mu to zabijeni moc neveril. Ale je fakt, ze gangy jsou zobrazeny hodne slusne, banda desnejch zmrdu, vsichni se jich boji, vsude spina a hnus. A zabijeni je udelany docela realisticky a krvave. Skoda, ze ve filmu o nic jinyho nejde, takle to dava v ramci zanru slusnej thriller, ale chybi tady proste neco navic, takze to vic nez lepsi 3* nebudou. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.8/10] | me: Michael Caine je drsnej Harry (Brown). Výborne zahraté a tým veľmi presvedčivo zobrazená brutalita britskej mladej nevychovanej špiny. Michael Caine je opäť vynikajúci. Odhliadnuc od menších (prehnaných) detailov v závere (kvôli ktorým nedávam 5*) sa jedná o výborný film, ktorý má neuveriteľne veľa silných momentov a scén a stojí za povšimnutie. Je to tvrdé - reálne až autentické ... britské Gran Torino bez Gran Torina. Good one ! ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna na motorce je nejlépe nasnímaná scéna letošního roku, Caine je nekompromisní jako málokdo v poslední době a vůbec je to po sedmdesát minut na čistých pět hvězd. Jenže pak se to začne kazit a finále v hospodě to zazdí zcela. Zůstat to v "civilní rovině" penzista versus místní omladina před činžákem, tak bych byl ve výsledku mnohem spokojenější. PS: Srovnání s Gran Torinem je chtě nechtě nutné. Ač jde ve výsledku o úplně jiné žánry, tak přeci jen Eastwood pracoval a dost sázel na to, že od něj všichni očekávali právě to, čeho se jim dostane od Harry Browna. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Duchna Death Wish aneb Harold Brown za životní jistoty jako jsou klid, úcta mladší generace a bezpečné podchody.. Sir Michael Caine zcela v intencích svého motta “mluv pomalu, neříkej mnoho“, syrovost lokací podkreslující hudba a pár opravdu hutných scén (výslech výkvětu mládeže, nákup zbraní v zahradnictví „U šedého zákalu“). Škoda jen, že se od scén pouličních nepokojů nechal Barber zahnat scénářem do slepé uličky, nicméně jeho další budoucnost na pozici filmového režiséra jistě bude stát za povšimnutí. Je zřejmé, že se náš kabinet doktora Kalouska Caligariho nechal při tvorbě nové důchodové reformy inspirovat právě Harry Brownem. Když se může britský penzista na sklonku osmé dekády života tak vitálně ohánět Glockem a noži, proč bychom to nesvedli i my? Už jen čekám, kdy přijde návrh, že první výplata penze bude in memoriam (samozřejmě za předpokladu, že jste si na ni spořili) a druhá už zkrátka nebude.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gary Young | Hudba: Martin Phipps, Ruth Barrett, Pete Tong, Paul Rogers | Produkcia: Matthew Vaughn, Kris Thykier, Matthew Brown, Keith Bell | Distribúcia: Lionsgate UK | Štúdio: Marv Partners, UK Film Council, HanWay Films, Prescience, Framestore Features | Rozpočet: 7,3 miliónov $ | Tržby: 10,309,370 $ || Effekt Man on fire, respektíve veľmi podobná štruktúra príbehovej linky, a charakterového vykreslenia a cez ňu aj osobnostný vývoj hlavného hrdinu od mierumilovníka až k neľútostnému zabijáckemu mágovi. Michael Caine je jednoducho už tým najvybrúsenejším hereckým klenotom na trhu - nie nadarmo hraje opakovane v elitných záležitostiach z dielne Ch. Nolana... Podobne ako D. Washington v Muž v ohni, aj Caine tu zápasí s nedotiahnutou motivovanosťou stať sa vraždiacou mašinériou. Gary Young je síce dobrý scenárista, ale odvôvodňovať konanie postáv v takto závažných tématach je najtvrdším orieškom aj pre tých najskúsenejších - najčastejšie práve na tomto faktore zlihávajú aj inak potenciálom nabušené "širokospektrálne" letné kusy... Len preto nie za 4, inak lahoda. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Jednu z postáv mala pôvodne stvárniť Katie Jarvis, kvôli tehotenstvu sa však vo filme neobjavila. (vander19)
  • Natáčení probíhalo převážně na londýnském sídlišti Heygate Estate ve čtvrti Walworth, které se přibližně 3 roky po uvedení filmu dočkalo demolice. (Lumberjack)
  • Noela Winterse si zahrál britský rapper a skladatel Ben Drew, známý pod pseudonymem Plan B. Často spolupracuje s duem Chase & Status, se kterým se podílel i na soundtracku k tomuto filmu. (bradl3y)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama